Ga naar inhoud

Konijnensnot


Elieennn

Aanbevolen berichten

Hmm, het zou misschien wel eens kunnen.

Hij is een maand geleden uit de zetel gevallen omdat hij gek aan het doen was. Hij bloedde even uit zijn mond

en heeft die dag niets meer gegeten, maar de dag erna was alles terug ok. Ik heb ook zijn tanden gecheckt.

Denk je dat het van zoiets zou kunnen komen ?

Elvje bedoeld meer dat er misschien haakjes aan de kiezen groeien. De tanden van konijnen groeien hun hele leven door. Op het moment dat het niet goed afslijt, ontstaan er haakjes die irritatie en pijn kunnen veroorzaken. Hierdoor kunnen er oog-problemen ontstaan.

Maar het kan ook een ontstoken oog/traanbuisje of iets zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Allereerst denk ik inderdaad dat je naar een dierenarts moet gaan. Die heeft er verstand van. Wel naar ene konijnkundige dierenarts dan wel.

Voor de rest ik heb sinds 3 jaar ook een konijn uit het asiel met chronische snot.

Ik was toevallig hier aan het zoeken want op dit moment heeft hij er ook weer erge last van.

Dacht eens even kijken of er hier nog tips zijn.

Mijn konijntje heeft die snot dus al 3 jaar en soms vaak door stress of zoals nu denk ik door de koude heeft hij er ineens weer last van.

Ik doe dan een paar dagen zilverwater in het water en dan gaat het gelukkig weer over.

Ook krijgt hij regelmatig echinacea in het water. Maar omdat het water nu steeds bevriest heb ik hem een spuitje met zilverwater gegeven.

Ik zal kijken of hij een tabletje echinancea lust anders doe ik dit ook met het spuitje. Knapt die niet op dan moet hij naar de dierenarts. Maar om dit een diertje is met een verleden en zeer bang is doe ik dat liever niet te snel. Hij valt mij ook nog steeds aan na al die jaren. Maar toch aai ik hem hoor! En dat vind hij toch wel lekker achteraf hahahaha.

Ik lees graag ook nog andere tips. Gaf hem al kruidenmengsel en zal hem nu ook nog wat brandnetelbladeren geven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die van mij moest eerst ook niks van mensen hebben. Hij viel me niet aan maar dook in elkaar van angst. Hij is nog steeds voorzichtig maar het gaat stukken beter. Ik heb ze deze winter binnen gehouden. Hij vanwege z'n chronische snot en zijn vriendinnetje omdat die in maart 10 wordt en duidelijk een strammer oud dametje aan het worden is. Die kan zichzelf volgens mij nooit warm houden in die kou buiten. Ik hoef me nu om hun geen zorgen te maken, ze hebben lekker een slaapkamer voor zichzelf en vermaken zich volgens mij best.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo iedereen,

Ik ben langs geweest bij de DA en zij denkt dat hij nog geen last heeft van chronisch snot maar dat het gewoon steeds een ontstoken oog is dat niet volledig geneest door tocht die vanonder de deur komt met deze koude dagen.

(Zijn kotje staat namelijk naast de deur om buiten te gaan in de keuken, en daar komt inderdaad veel koude onderaan door)

Sindsdien hebben we aan de zijkant van zijn hokje een plastiek zak gehangen met daarover een grote handdoek die er 's avonds volledig overgaat.

Het is nog maar enkele dagen later en de verbetering is al meteen zichtbaar!

Gelukkig was het dus allemaal nog niet zo erg als gedacht! OEF ;-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .