Ga naar inhoud

HELP: Gas??


Tigger

Aanbevolen berichten

Nou, ik ben toen bewust gestopt met het geven van boerenkool omdat één van mijn toenmalige konijnen er ook absoluut niet tegen leek te kunnen. Met andere groentes had ze geenproblemen. Dus dan krijg je vanzelf wel het idee dat er toch echt iets met de (nep)kolen aan de hand is. Maar kan natuurlijk ook toeval zijn geweest. Ze vonden boerenkool wel altijd super lekker, dus mss dat ik het weer eens ga proberen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja maar suikers werken sowieso gas in de hand zoals ik eerder vermeldde, ze mogen dus wel appel maar in zéér beperkte hoeveelheid. Suikers en vetten zijn sowieso niet goed voor konijnen, hun darmpjes hebben vooral veel vezels nodig.

Bij konijnen die zowat heel hun leven gezond eten zijn de darmen perfect vergelijkbaar, het is pas als een konijn slechte eetgewoontes heeft (sommige konijnen willen nu eenmaal echt geen hooi eten, helaas vaak doordat ze dat niet kregen toen ze klein waren) heeft of slecht eten kreeg, dat ze gevoeliger kunnen worden.

En ook heb je konijntjes die nu eenmaal net iets gevoeliger zijn van zichzelf, maar doorgaans zit er echt wel een geschiedenis achter.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Plus dat de darmen van dieren die te jong bij de moeder weggehaald zijn vaak ook zwakker zijn. Tenminste, zeker bij konijntjes die met de hand groot gebracht zijn geldt dit, maar ik denk dat het wel verder door te trekken is. Hoewel mijn konijn daar gelukkig geen last van heeft.. En inderdaad, iedereen heeft wel iets waar ie niet lekker van wordt, al kunnen anderen er kilo's van eten, dat is bij konijnen niet anders. Zo eten mijn huidige nijntjes gerust twee tomaten weg, maar kon Indy alleen cherrytomaatjes hebben, want van gewone tomaten (ookal was het een klein stukje) kreeg hij diarree. Maar ja, ook zo'n konijntje dat geen hooi wilde eten, veel AB kreeg, jarenlang een slecht dieet heeft gehad.. En inderdaad veel darmproblemen heeft gehad. Al heeft hij van groentes nooit last gehad, behalve die tomaten dan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een konijn mag gerust dagelijks een wortel hebben hoor maar het is inderdaad zo dat je ook daarmee dient op te passen, ze mogen niet té veel wortel.

Toch is het vooral het fruit dat zo gevaarlijk is, sommige fruitsoorten bevatten echt wel heel veel suikers, banaan bijvoorbeeld ga ik niet geven, al zijn er heel wat konijntjes die af en toe een stukje banaan krijgen zonder probleem, maar zoals Dollie zegt speelt de toestand van de darmpjes een grote rol. En laat het nu net dat zijn wat bij de meeste konijntjes is aangetast als ze naar de opvang komen dus ik zal steeds extra moeten oppassen met suikes.

Maar geef maar gerust wortel dus ;).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .