Ga naar inhoud

Te jong konijn


Mill

Aanbevolen berichten

Nou als je zeker weet dat het geen broodokker is sorry dan maar ik vind wel dat ie een grove fout heeft gemaakt met dit jong dan.

En er is geen 1 fokker die zijn jongen met 4 weken bij de moeder weghaald.

4 weken wachten voor een volgende dekkeing vind ik ook tekort de moeder moet wat meer tijd krijgen om aan te sterken mits het nest maar heel klein was zoals maar 2a3 jongen in een nest.

Ik persoonlijk heb toch mijn bedenksels bij deze fokker.

Natuurlijk bied hij zijn verontschuldiging aan anders krijgt hij een slechte naam en verkoopt hij niks mee !!

En dat hij die 2 konijntjes niet aan die persoon mee gaf waar jij bij was dat kan ook alleen maar schijn zijn geweest.

Ik wil hier niet mee zeggen dat het zo is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 79
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Sorry hoor maar die verontschuldiging zou ik mooi naast me neer leggen,hoe aardig hij ook doet, een diertje van 4 weken hoort op z'n minst tot 8 weken bij hun moeder te blijven,maar begrijp ik nu dat je er nog een van hem krijgt?? Ik zou wel 10 x nadenken om daar ooit nog een konijn weg te halen...Zeker nu het nog maar net wat beter gaat met het kleintje..hoe goed het nu ook gaat ze is super kwetsbaar en ik zou eerst mijn tijd en zorgen in dat diertje stoppen...Ik wil je niet ongerust maken maar ook al eet ze nu wat beter je bent er nog niet...

Klopt helemaal wat pebbles hier schrijft.

Ze eet nu goed en groeit maar je bent er idd nog lang niet...als ze dadelijk 8 a 9 weken is ongeveer dan gaat het echt goed met haar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ongelooflijk... excuses aanbieden? Sorry, ik kan niet tot 8 tellen en blijf steken bij 4 weken? Zeker als fokker moet je het verschil zien tussen 4 en 8 weken! Dat gaat niet per ongeluk fout, dit is met opzet gedaan.... Voor iets wat je bewust doet, kun je onmogelijk je verontschuldigingen aanbieden. Het enige wat ik mij kan indenken is: 'Sorry dat je er achter gekomen ben dat ik zo met konijnenlevens knoei...'

4 weken rust voor de moeder, dat arme beestje wordt ingezet als fokfabriek tot het lijfje dusdanig uitgeput is dat ze niet meer kan. Ik schrik ervan. Het zou er nog aan moeten ontbreken dat hij ze opnieuw laat bevruchten direct na het werpen... Allemachtig, ik val nog net niet van de bank...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind het ook erg, maar als ik het ander konijntje daar laat zitten wie weet wat hij er dan mee doet , en aan die gedachte wil ik niet denken.

Ik ben trouwens de hele dagen thuis ik hoef niks te doen dus ze krijgen als ze met zen 2en zijn beide de beste zorg.

En dat hij de konijntjes niet mee heeft gegeven aan de andere persoon voor inteelt, hier stond ik bij en hij zei duidelijk, mijn konijntjes gaan niet mee om met hen inteelt te fokken, je mag van mij een of twee meisjes hebben maar een jongetje krijg je niet.

Plus ik vind het ook slecht wat hij doet maar ik laat ze tegen de tijd dat de andere hier komt dan ga ik haar bij de DA na laten kijken.

Ik kan er niet veel aan doen dat hij stopt met dit fokken maar ik heb er iets van gezegt en meer kan ik niet doen.

Dus hoop niet dat jullie boos zijn op mij dat ik er nog een konijntje ga halen want dit doe ik puur voor het konijntje om die in ieder geval te redden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Natuurlijk snap ik dat je er niet aan moet denken wat er met het andere dier gebeurt,maar je werkt zo wel mee aan het kwijt raken van de konijnen je lost er namelijk niets mee op,want hier na volgen nog vele dieren die jij ook niet kunt redden...waarom ga je niet naar een opvang daar zitten ook veel jonge dieren te wachten op een goed huis en daar krijg je in ieder geval begeleiding in het koppelen...ik neem aan dat je de 2 straks aan elkaar wil koppelen,maar omdat je konijn nu 4 weken is is het moeilijk te bepalen wat voor een geslacht het diertje heeft..ook hier in zou ik die zogenaamde fokker niet in vertrouwen...straks zit je met 2 rammen die onmogelijk aan elkaar gekoppeld kunnen worden,of een voedster en een ram en heb je straks zelf een inteelt nestje waar jij niet op zit te wachten..ik zou ver van deze fokker vandaan blijven...dit is iemand die echt niet weet hoe hij met konijnen om hoort te gaan...En jij zit strak misschien met een veel groter probleem want dan heb je 2 konijnen die elkaar het hok uit vechten...Ik weet niet hoe oud je bent maar ik neem aan nog erg jong,want de opmerking dat de moeder nu rust krijgt voor de zomervakantie klinkt voor jou misschien goed bedoelt maar slaat werkelijk nergens op....arme konijnen die daar zitten ,ene dit is wel degelijk een broodfokker hoor....Boos kunnen we natuurlijk niet zijn op jou want je wil het goed doen voor de dieren maar we proberen je wel te leren dat je bij dit soort mensen nooit meer een konijn moet gaan halen...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik sluit me helemaal bij Pebbles aan.

Ik denk ook dat je rekening moet houden met de dierenarts kosten, bij broodfokkers komen niet de gezondste konijntjes vandaan. Het kan in het begin goed gaan, maar het kan daarna ook gruwelijk mis gaan.

En zoals Pebbles zegt, je helpt de broodfokker door nog een konijn daarvandaan te nemen en wat zal het verhaal daarachter zijn? Welke aap komt er dan uit de mouw?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het konijntje dat ik heb is nu 5 weken, en die ik binnenkort krijg ook.

Ik ga met ze (rond de 6 weken) naar een gespecialiseerde dierenarts om zeker te weten dat het 2 voedstertjes zijn.

Ook ben ik in staat om nog een kooi te kopen voor als het eventueel rammen zijn dus daar maak ik met niet zon zorgen over.

Ik snap dat je zegt dat ik naar de opvang kan gaan, ik zou er wel heen willen gaan maar ivm een levenslange zenuwuitval in mijn been heb ik lastig vervoer en ik zou niet graag een eind willen lopen met 1kruk en een konijntje.

Ik heb ze nu van een paar straten verderop dus dit was voor mij erg makkelijk (klinkt erg dat ik alleen aan mezelf denk maar dat is absoluut niet zo)

En ik ben nog niet zo oud ik ben 15 dus probeer me best te doen en tips van jullie zijn egt supper goed en handig:)

Ik ben trouwens vanaf me 12de aan het sparen voor de konijntjes dus ik doe er alles voor om ze te helpen en kosten voor de DA betaal ik met liefde voor de beestjes.

Kan ik anders ergens een bericht achterlaten of ze is bij de fokker langs kunnen gaan om te kijken of ze de groep uit kunnen dunnen door in beslag name?

Zo help ik de konijntjes en is er hoop dat de fokker inziet dat het dan fout zit?

Met boefje gaat het goed, ze heeft net lekker op me buik liggen slapen half onder een dekentje, ze lag zo in slaap dat haar hoofdje toen helemaal schuin lag :)

Zag er heel schattig uit.

Ze heeft vandaag lekker gedronken en melk gaat er met gemak in nu ze er een beetje aan wend.

Nu zit ze een beetje biks te eten samen met de hangoor , maar die gaat dadelijk weer naar buiten.

Ze maakt wel supper veel binkies en likt heel me hand af, van binkies weet ik dat het vaak blijschap is maar likken? ik dacht dat ze honger had haha:P

Me andere konijn doet dit ook altijd dus wat houd dit in eigenlijk>?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ook een konijn van 5 weken hoort nog lekker bij z'n moeder te zitten, vooral ook voor het socialisatieproces, niet alleen voor de melk.

Laat in ieder geval dat tweede konijn 8 weekjes bij de moeder, dat is wat ze minimaal verdienen... Of weigert die fokker te voldoen aan de essentiële behoeften van een konijn?

Als dat zo is, zou ik daar niet eens binnen willen!

En volgens mij kun je zelfs bij 6 weken vaak nog niet met zekerheid zeggen of het een voedster of een ram is, en zelfs dierenartsen maken daar (regelmatig) fouten mee...

Er zal toch ook wel ergens iemand zijn die je even een lift kan geven naar een opvang? Ouders/verzorgers oid. Of in ieder geval naar een échte fokker, waar kleintjes dus met geen mogelijkheid voor 7 weken de deur uit gaan...

Link naar reactie
Delen op andere sites

ja de ander blijft zowieso tot 7 weken zitten, en ik mag hem zo menemen zonder ervoor te hoeven betalen.

Nee ik heb maar 1 ouder die fulltime werkt,en dat is niet zon baantje waar ze om 5 uur thuis is jammer genoeg.

Ook moet ik zelf savonds naar het ziekenhuis voor controle dus mijn moeder in dit geval komt thuis, eet en gaat met mij naar het ziekenhuis.

Ik heb het wel gevraagd aan mijn moeder maar ze weigerde,

Anders had ik het echt gedaan wat ik had in een opvang een jong konijntje gezien genaamd dushi :)

Die is nu trouwens opgehaald door een kennis van mijn moeder die vond haar ook geweldig!:)

Link naar reactie
Delen op andere sites

In een eerdere mail heb ik je verteld hoe je het diertje langzaam aan groen voer kan laten wennen..Jij kunt geen inbeslagname regelen je zou een mail met jou verhaal over deze fokker naar de L.I.D kunnen sturen en ze uitleggen wat je overkomen is...heel misschien gaan zij dan kijken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik mis hier de eigen verantwoording. Je hebt nu een zeer slechte ervaring bij deze nonfokker en toch onder het mom we gaan er 1 redden neem je er nog 1. Alleen al de gedachte dat tijdens de zomervakantie niet gefokt wordt maar daar buiten wel zou mij ver van deze persoon doen afhouden. Dit is 100% een broodfokker. Daarom ook mijn eerste vraag op bladzijde 1 (of dit een rasfokker is)

Ik lees op een andere topic dat deze onschuldige konijntjes verkocht worden als Voskonijnen. Ik heb de foto's gezien en dat zijn ze echt niet. Zoveel rode lapppen en dan toch weer erin trappen.

Met je koop houd je de handel in stand.

In beslagname? Jij koopt toch ook voor de 2e keer? Je wilt het volgende konijntje helpen maar wat met al die andere konijntjes die hierna nog bij deze nono geboren gaan worden?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kan er toch niks anders aan doen dan in beslag name van een aantal?

Ik mag geluk hebben als ze gaan kijken en er een paar redden neem ik aan.

Ik kan er nooit voor zorgen dat hij stopt.....

En dan is het geen rasfokker, maar dat maakt mij opzig niet uit dat ze rasloos zijn.

Het gaat er mij niet echt om of ik kan showen van kijk ik heb dit of die ras, het konijntje dat ik nu heb is heel lief en eet en drinkt nu goed.

Ik koop niet voor een 2de keer ik had haar al gereserveerd voordat die andere kwam, en ik schrijf dat ik het sneu vind voor het konijntje dit af te zeggen.

En sorry hoor ik wist dit ook niet ik ben ook niet een konijnenexpert anders had ik het nooit gedaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee dit kon je ook allemaal van tevoren niet weten

En als je dat ene konijntje al in je hart gesloten hebt ga je dat niet afzeggen

Ik snap het helemaal hoor

Je weet nu voldoende om het volgende keer anders te doen

Heel veel plezier en gezonheid met je konijntjes

Ik kan er toch niks anders aan doen dan in beslag name van een aantal?

Ik mag geluk hebben als ze gaan kijken en er een paar redden neem ik aan.

Ik kan er nooit voor zorgen dat hij stopt.....

En dan is het geen rasfokker, maar dat maakt mij opzig niet uit dat ze rasloos zijn.

Het gaat er mij niet echt om of ik kan showen van kijk ik heb dit of die ras, het konijntje dat ik nu heb is heel lief en eet en drinkt nu goed.

Ik koop niet voor een 2de keer ik had haar al gereserveerd voordat die andere kwam, en ik schrijf dat ik het sneu vind voor het konijntje dit af te zeggen.

En sorry hoor ik wist dit ook niet ik ben ook niet een konijnenexpert anders had ik het nooit gedaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb voor haar vandaag een minie rennetje gebouwd binnen, en ze vind het geweldig :)

Ook is ze weer aangekomen en drinkt ze supper goed.

Vandaag precies is ze 5 weken, ze heeft een heel klein stukje komkommer op en ze vind het lekker.

Ik heb nog een vraag vanaf wanneer kan ik beginnen met het trainen?

Ik wil klickertraining gaan doen en heb al een klicker in huis.

Aangezien me andere nijntjes al 1 jaar zijn is het lastig ze nu nog tam te maken enzo, ik heb het al 1 maand geprobeert maar ze snappen er niks van.

Ik laat hun lekker in hun waarde en lekker rond huppelen en aaien:)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .