Ga naar inhoud

Schrik! Mijn konijn heeft encephalitozoon cuniculi :( Welke kruiden zullen helpen?


Nicky_the

Aanbevolen berichten

Nou als ik je niet begrijp, probeer het dan eens uit te leggen wat ik niet begrijp?

Jij vraagt wat we van die kruiden vinden, wij geven onze mening, toevallig een mening die niet in jouw straatje past en dan begrijpen wij jou niet?

Het engiste wat jij kan roepen is dat ik ontworming moet geven. Ik ga hier dan ook niet verder op in. Dit was namelijk niet mijn vraag. Mijn vraag was wat jullie van die specifieke kruiden vinden en van om de 6 weken van 'serie' wisselen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 75
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Dat was waar ik op reageerde. Mijn konijnen krijgen overigens 1x per jaar ontworming (met de anti vlooien spul omdat die tot nu toe 1x per jaar vlooien had). Aangezien hij al 2 jaar slecht ziet, zal dit niet veranderen en zal de ziekte niet ineens verergeren. De ontsteking is overigens niet in de oogbol.

Maar als hij al zijn leven lang slecht ziet, zal hij dan niet gewoon slechtziend geboren zijn?

En onthoud even dat wij jou proberen te helpen....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het engiste wat jij kan roepen is dat ik ontworming moet geven. Ik ga hier dan ook niet verder op in. Dit was namelijk niet mijn vraag. Mijn vraag was wat jullie van die specifieke kruiden vinden en van om de 6 weken van 'serie' wisselen.

oke dan zal ik het jou nog een keer uitleggen. Fenbendazole werkt inderdaad voor wormen maar heeft een veel bredere werking. Het pakt ook paracieten aan.

hier even de bijsluiter van de fenbendrops (de fenbendazole uitgegeven door ast farma) http://www.astfarma.nl/html/bijsluiters.aspx?id=228

zoals je kunt lezen ook voor de behandeling van encephalitozoon cuniculi.

En ik zeg je precies wat ik van je kruiden vind. Die lijken mij prima. Mits je de reguliere behandeling voor E cuniculi gebruikt. Maar jij leest alleen het laatste deel van die zin.....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar als hij al zijn leven lang slecht ziet, zal hij dan niet gewoon slechtziend geboren zijn?

En onthoud even dat wij jou proberen te helpen....

Dat is vrijwel zeker, maar moet een rede voor zijn. Aangezien deze ziekte vanaf de baarmoeder speelt..

Ik was zowiezo van plan om maandag nog even te bellen omdat ik nog wat vragen heb doordat ik niet alles heb kunnen onthouden van wat ze zei omdat ik gewoon zo geshockeerd was.

Maar mijn kruiden mengsels zullen weerstand verhogend zijn en om de 6 weken van mix veranderen is ook goed?

Link naar reactie
Delen op andere sites

en de enige oorzaak voor slechtziendheid is EC? volgens mij niet namelijk... Als het werkelijk 2 jaar terug al door EC was veroorzaakt was het niet bij alleen die ogen gebleven... die parasietjes volgen geen wegwijzertje richting de ogen en luisteren naar de bordjes verboden toegang richting andere delen in het lichaam.

Dat Blindheid een Symptoom kan zijn van EC klopt. Maar het is gewoon onmogelijk dat een dier 2 jaar met actieve EC rondloopt en al helemaal als die daar verder geen nieuwe symptomen bij krijgt.

Dus nog eens navragen bij de DA hoe het nou precies zit lijkt me niet verkeerd. Maar naast dat je niet alles klakkeloos van internet over meot nemen zoals je in het begin van deze discussie al zei, moet je ook niet zomaar klakkeloos allen van een dierenarts aan nemen. Blijf kritisch. Altijd! Blijf vragen stellen. Verdiep je verder en sta open voor meer informatie van andere kanten.

En of je moet wisselen met die kruiden en of het de juiste kruiden zijn? ik heb werkelijk geen idee. Ik geloof er best in dat kruiden goede dingen kunnen doen, maar ik heb mij er nooit in verdiept wat de werking van welke kruiden is, dus dat weet ik niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hij heeft 2 jaar terug (bij de slechte start) wel anti biotica, pijnstilling en iets voor de darmwerking gekregen. Hij is toen een week opgenomen geweest zonder resultaat. Het duurde heel lang voordat hij beter werd en weer zelfstandig genoeg at. Pas thuis werd hij weer langzaam beter.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik zou ook wel graag wat willen weten over wat ik nog meer kan doen om de weerstand van mijn konijn te verhogen! hij heeft net een uitbraak van EC gehad en is nu aan de panacur (spuitje gehad en 3 dagen nog wat anders gehad). werkt super! na 1 dag ging het al beter en na een week was hij weer helemaal de oude. nog wel ff doorgaan met de panacur. nu wil ik dit uiteraard niet weer en ben ook op zoek naar extra dingen en antwoord op de vraag of ik wel weer moet laten enten (na het enten stak het de kop op). dus kom maar op met de gezonde suggesties voor mijn konijn!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met entingen is het zo dat je de verzwakte ziekte verwekker in het lijf spuit zodat het lijfje moet gaan werken tegen die ziekte. Wij hebben ook een paar weken terug entingen gegeven en nu zijn de ogen ontstoken (blind/ slecht ziend was hij al). Maar het is logisch dat de ziekte dan weer de kop op steekt. De ziekte komt met een lage weerstand opzetten. Als het lijf tegen een ziekte moet werken is de weerstand lager dus kan de ziekte de kop op steken.

Het nadeel van niet vaccineren is dat als je konijn die volledige ziekte krijgt waar je hem normaal tegen ent, het lijfje veel harder moet werken om die ziekteverwekker het lijf uit te werken. Maar de weerstand zal dan dus langer laag zijn en de ziekte heeft meer kans om uit te breiden.

Ik zou dus kijken naar hoe rieel de kans is dat je konijn de ziektes krijgt waar tegen geent word. Is dit nihil? Dan zou ik kiezen voor niet enten..

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb mijn konijn laten enten tegen myxomatose en VHD, we wonen in een stad en niet echt konijnen in de buurt. denk dat de kans op besmetting wel klein is. helaas is enten wel verplicht als je een konijn in een pension wil laten opvangen tijdens de vakantie (wij hebben vanaf dit jaar waarschijnlijk geen opvang binnen familie) dus dat is wel een overweging

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tja idd. Maar een konijn met E. Cuniculi mag je niet samen met andere konijnen zetten omdat die het dan ook krijgen. Ik haal alleen mijn konijnen niet uit elkaar omdat ze toch al 2 jaar samen zitten en de besmetting waarschijnlijk al plaats gevonden heeft (bovendien is alleen ook maar alleen).

Dus je zou dan ook opzoek moeten naar een pension waar ze de konijnen niet door elkaar heen laten lopen. Ik heb nog nooit een konijnen pension gezien, dus weet niet hoe dit gaat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

de meeste pensions laten dieren niet door elkaar lopen.

immers een te groot risico op besmetting uitbraak en wat dacht je van vechten?

Wij zouden het in ieder geval niet doen...

Nijntje66 ik denk dat ik je verhaal ken van ander forum maar je zo weerstand verhogende elixer kunnen geven, ook zijn er mensen die baat hebben bij echineaforce druppels..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb ook m'n da gesproken. Ze is niet zeker dat hij die ziekte heeft. Omdat het neit om uitvallingsverschijnselen gaat is het advies om niet meteen met medicijnen te beginnen. Ik zelf dacht van het begin af aan al om een onschuldige oog ontsteking aangezien ik mijn konijn niet anders ken als dat hij nu is en doet.

Toestand op niets af..

Maar ik twijfel nu wel of ik die Elixer nu wel of niet moet bestellen..

Link naar reactie
Delen op andere sites

een konijn met ec hoeft geen uitvalsverschijnselen te hebben..

lees dit aub

Het is belangrijk dat baasjes van konijnen een aantal ziektes kennen/herkennen als ze konijnen hebben. De Stichting Konijnenbelangen heeft een boekje / folder over Ziektes uitgebracht. Dit gaat vaak (prima!) mee met mensen die een konijn aanschaffen. Hierin ontbreekt echter de om zich heen grijpende ziekte E.cuniculi, die meer slachtoffers eist onder tamme konijnen momenteel dan enig andere ziekte. Uit onderzoek is vast komen te staan dat meer dan de helft van de konijnen deze parasiet bij zich draagt. Het kan vroeger of later aan de oppervlakte komen.

Wat MOET je weten?

De meest voorkomende tekenen van E.cuniculi zijn de volgende (meestal maar 1 tegelijk):

Het konijn krijgt een wat scheve kop, staat instabiel op de pootjes en/of draait rondjes.

Het konijn krijgt een instabiele achterhand (heup en poten) soms is het plots verlamd van achteren.

In het oog van het konijn ontstaat een ‘wolk’

Het konijn laat de urine lopen, er onstaan vaak plekken langs de dijbenen (‘urinebrand’)

Afvallen zonder aanwijsbare oorzaak

Wat te doen?

Helaas weten nog lang niet alle Nederlandse dierenartsen van deze ‘plaag’, en maar al te vaak laat men het konijn met een foute diagnose inslapen (hersenbloeding / beroerte / rug gebroken ??)

En dat terwijl het goed te behandelen is mits men snel iets doet. In GB geeft men konijnen al een preventief kuurtje Panacur om het in te dammen. De goede medicijnen lang genoeg en: de kop kan recht komen te staan en de achterpoten kunnen weer gaan werken: een waar wonder!

Ga met goede kennis naar de dierenarts en print de gegevens uit (vooral de medicatie en HOE LANG die moet, met dosering!) die u kunt vinden op:

Klik hier voor meer info

Bron: Wilma Moolenbeek Bunny Bin

Link naar reactie
Delen op andere sites

die blauwe gloed kan een beginnende wolk zijn, het word lichter en lichter met de tijd.

Op school hebben wij ook een konijntje dat Ec heeft en hij word niet behandeld. Zijn kopje staat al scheef en hij heeft die wolken in zn ogen (ook begonnen als een blauwe gloed) mar school weigert hem te behandelen :(

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .