Ga naar inhoud

Huid weg..


Stampyy

Aanbevolen berichten

Hoi BB'ers,

Ik hoop dat iemand mij kan helpen, of dat jullie weten wat dit is. Eerst even dat ik m'n nicht al op de hoogte heb gesteld van dit en dat ze morgen hopelijk langs kan komen. Die is dierenarts-assistente.

Het ziet er niet zo heel lekker uit.. Maar ik plaats het toch maar. Er liggen verder geen haren in het hok. Dus een gevecht zal het waarschijnlijk niet geweest zijn. Ze eet en drinkt nog goed voor hoever ik het gezien heb. Ze zijn verder ook lief tegen elkaar. En Stampertje is nu 2 jaar.

Ik kwam er vanmorgen achter. Ik had Quentin en Starlight al in de ren gezet en toen wou ik Stampertje ook pakken. Maar het leek mij niet handig om Stampertje in de ren te doen, vanwege dat het misschien zand in kan komen. Dus zitten ze nu weer binnen.

wLRng05yxj8KDp4Lw2-k_1LqZW_ZrnI7

Dat is de pluk die los hangt.

t7TzzBl54D-PmfAhJkp-553T-wrV-MDJ

En dat is dat 'wondje'...

Ik heb ook geen idee wat ik er van moet denken en wat ik er mee aan moet. Hoe het lijkt heeft ze geen pijn. Maar ik weet ook niet echt hoe ik dat kan zien..

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 232
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Het uit elkaar groeien lijkt me nu even van het minste belang. Kijk sowieso ook even het hok goed na, misschien is ze aan een scherp uitsteeksel blijven hangen.

Ik zou als ik jou was niet gaan rommelen met dettol of iets anders, beter ga je even langs de dierenarts. Misschien komt het door een mijt of een andere parasiet en heeft ze medicijnen nodig. Daarnaast weet een dierenarts het beste hoe hij dit kan behandelen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb het hok na gekeken. Er zaten geen scherpe randen of dingen waar ze zich aan zou hebben kunnen geschaafd. Ik ga verder liever zelf ook niet liggen rommelen met die Dettol oid. Maar moet ik haar nu apart in een hok doen met een handdoek op de grond? Of moet ik het zo laten in het hok.. Ik ben bang dat ze uit elkaar groeien, al is de gezondheid van Stampertje natuurlijk belangrijker.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Leonidasje was ook al 2x 'aangevallen' door Tao, 1ste x is ze 2stukken huid rond haar geslacht kwijtgeraakt en 2de keer weer gebeten in haar geslacht, laatste stukje huid ook weg (het is nu 'bloot') en op haar rug, ook een stuk huid weg.

Heb dit allemaal op aanraden van de DA met Dettolmelk behandeld, ze had er geen pijn van tijdens de behandeling. En is goed genezen.

Dettol gaat dus heus wel hoor

aangepast door Tao_Gini
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik sta even in dubio. Ik heb m'n moeder gebeld en die denkt dat de konijnen uit elkaar groeien. Ik heb haar uit gelegd waarom op een handdoek beter was voor Stampertje. En ik moest zelf maar kiezen wat ik deed. Ik sta dus nu erg in twijfel. Ik kan m'n nicht afwachten. Dat is ongeveer tot vanavond/morgenvroeg dat ik bericht terug heb. Of haar na m'n tentamen of nu nog even snel in een binnenhok doe met een handdoek erin....... :$ Natuurlijk wil ik graag dat ze geen pijn heeft of nog verder van huis komt.. maar kunnen ze makkelijk uit elkaar groeien zo..?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik snap het probleem van de handdoeken niet helemaal eigenlijk....je kunt toch gewoon de bodembedekking uit je hok halen en handdoeken of kranten neerleggen? Zo erg is het niet dat je andere 2 dan ook op handdoeken zitten?

Je kunt haar in ieder geval niet op de bodembedekking laten zitten, dat is vragen om problemen. Wat goed helpt bij dit soort wonden is een beetje teatreezalf erop smeren of rescuezalf. Goed in de gaten houden of ze geen maden krijgt met dit warme weer (elke 2 uur controleren. Ja, echt)

En natuurlijk even langs de DA...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik controleer haar om het uur/2 uur, alleen 's nachts dan niet. En het blijft het zelfde. Het wordt hoe ik heb kunnen zien niet erger, maar ook nog niet minder. Ik moet zo nog even 2 tentamens op school maken, daarna ga ik nog even weer kijken hoe het dan is. Ze drinkt en eet verder goed. En ze lijkt er niet heel veel last van te hebben. Alleen loopt ze anders dan anders. Euhm, hoe leg ik dat uit? Eerder rende ze veel, en nu niet echt. Logisch natuurlijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .