Ga naar inhoud

Medicijnen pasteurella


kimberleyenfunky

Aanbevolen berichten

Beste iedereen,

Nadat ik Zwabbertje uit de opvang haalde werd mij al vrij snel duidelijk dat hij niet gezond was. Na 1 week zat ik dan ook al bij de DA, en die constateerde dat hij pasteurella (Snot dus) had, in verontwikkeld stadium. Ik kreeg toen antibiotica mee, dat ik in zijn mond moest spuiten met een pipetje. Hier stond geen merk op, maar alleen een gebruiks aanwijzing. Dat was 0.4 ml per dag.

Nu, 4 weken na de behandeling, is de pasteurella weer terug, zelfs erger dan het toen was! Hij had heeft af en toe 'hoest'/niesbuien, en dan lijkt het wel alsof hij er niet meer uit komt. Dus vanavond weer naar de Dierenarts geweest (een andere DA in dezelfde praktijk). Die heeft wat snotvloeistof afgenomen, van beiden nijnen wat keutels bekeken en Zwabber aan een lichamelijk onderzoek onderworpen. Mijn vermoeden dat hij veel te mager is klopte, maar aangezien de dierenarts niks in zijn keutels kon vinden denkt hij dat het aan de pasteurella ligt.

Nu heb ik dus nieuwe andere medicijnen gekregen:

- Baytril: Dit is vermengd met water. Ik moet hem iedere dag 1,2 ml inspuiten (ja, met een naald!!!!:eek:), ongeveer dertig dagen lang. Dat beestje gaat nog eens een hekel aan me krijgen na al die fratsen met tondeuses, kammen, pipetjes en naalden:(

- Neusdruppels: Neobacitracine. Dit om hem wat vrijer te kunnen laten ademhalen.

Wat mij zorgen baart is dat ik geen gebruiksaanwijzing erbij heb gekregen.... wel een met de hand geschreven toepassing van de DA, maar niet het officiele boekje van het product. Nu is mijn vraag dus aan jullie of je bekend bent met deze medicijnen, en hoe jullie konijnen hier op reageerden? Zijn er nog eventuele bijwerkingen die ik kan verwachten? Dit ben ik met mijn stomme kop (en lichtelijk overdonderd door de rekening) vergeten te vragen toen ik daar was.

Gelukkig is Zwabbertje nog een lekker levendig mannetje, aan zijn gedrag merk je niet dat hij ziek is, tot hij zo begint te niezen tenminste. En het beste nieuws: Funky is alweer helemaal egzond verklaard, mijn super sterke fitte baby:)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik snap er geen fluit van....

Als ab niet werkt bij snot vraag je om duploceline of depoceline.

Baytril mengen met water en dan spuiten? is niet gewoon!

Ik vraag me werkelijk af of je niet beter naar een andere kundige konijnenarts kan!

Normaal geef je 12 dagen achter elkaar ab stop je eerder of geef je korter komt het namelijk terug.

Blijf niet met ab aan de gang dan kan juist je konijntje dit blijven houden, tevens een aanslag op de darmen.

Wat betreft het bultje zal wel komen door de injectie ( maar nogmaals de manier van ab mengen met water en injecteren stel ik echt ??? bij)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat mengen met water heeft de DA daar al gedaan, omdat het anders te sterk zou zijn. Hij vertelde daarbij dat het dan altijd veilig is om te spuiten, ook als ik bijvoorbeeld misprik recht in een ader.

Ik heb tot nu toe nog geen problemen gehad met mijn huidige dierenarts, en kom hier ondertussen 4 jaar met de kat en alweer 3 jaar met Funk. Maar ik snap er inderdaad zelf oom geen fluit meer van... wil gewoon dat Zwabber beter word:(

En duploceline of depoceline, is dat een peniciline soort? Ik zal dan maar die 12 dagen aanhouden, en als het dan niet over is bel ik de dierenarts nogmaals.... En dan neem ik de informatie die jij me net gaf mee en leg ik hem dat voor...

Bedankt voor de reactie in ieder geval.

Link naar reactie
Delen op andere sites

En duploceline of depoceline, is dat een peniciline soort? Ik zal dan maar die 12 dagen aanhouden, en als het dan niet over is bel ik de dierenarts nogmaals.... En dan neem ik de informatie die jij me net gaf mee en leg ik hem dat voor...

Klopt, zijn inderdaad penicillines die je met een injectie geeft.

Nijn heeft destijds ook een lange behandeling met Duplocilline gehad en is er uiteindelijk vanaf gekomen., ook in combinatie met neusdruppels (dat waren wel andere, hij kreeg Rhinigenta drops, maar het kan dat je meerdere soorten hebt). AB vermengen met water heb ik inderdaad ook nog nooit gehoord. Baytril is inderdaad een AB die je normaal oraal geeft.

Link naar reactie
Delen op andere sites

hmmm zou het dan toch peniciline zijn in een ander flesje? Ik ga morgen zowieso eerst de dierenarts eens bellen, voor ik uberhaubt nog 1 spuit in Zwabber zet, dalijk vergiftig ik hem! De DA heeft in ieder geval het medicijn dat ik in moet spuiten uit een grote fles gehaald en in een kleiner flesje gedaan.... op het flesje staat dus Baytril, maar misschien is het een gerecycled (??? ik zou het anders ook niet weten, ik gok maar wat???) flesje.... ik hoop in ieder geval dat ik me nu voor niks zorgen maak en dat hij er een goede verklaring voor heeft.... Morgen bellen!!!

De druppels zitten in ieder geval in de originele verpakking, dus met gebruiksaanwijzing, en deze lijken goed te werken.

En als die duplocilline jouw nijn zo goed geholpen heeft ga ik daar zeker ook naar vragen, want dat ventje van mij heeft nu wel genoeg ellende gehad, en MOET gewoon beter worden:(

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is ook een rotziekte, het kan lang duren voor het over is. Hopelijk duurt het niet meer lang voordat het over is bij Zwabber.

De Duplocilline die Nijn kreeg zat ook een in grote fles, waarmee onze DA kleine spuitjes vulde (deze werden overigens niet aangelengd), maar opzich wil dat natuurlijk niets zeggen over de fles bij jouw DA. Ik zou het inderdaad gewoon even navragen, dan weet je zeker hoe het zit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is inderdaad echt een rotziekte. Sinds ik Zwabber heb zijn we al aan het kwakkelen, dat is dus alweer 3 maanden, en we zijn nog geen stap verder gekomen... maar wie weet hoe lang hij er al mee rondliep. Ik hoop dan ook echt dat de DA alles kan verklaren, en dat het dus iets van Duplocilline is, aangezien hier meerdere mensen goede ervaringen mee hebben.

Bedankt voor je reacties en tips!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vraag me af hoeveel dagen je de eerste keer antibiotica gekregen hebt?

Vlekkie heeft ook pasteurella gehad en de eerste keer van een niet kk dierenarts te lage dosering en te korte kuur voorgeschreven gekregen. Het kwam dus ook vrij snel weer terug en erger dan daarvoor. Hij had er toen al een zware longontsteking bij. Tien weer antibiotica gekregen van een wel kk dierenarts en dat heb ik veel langer vol moeten houden en hogere dosering. Toen werd hij wel beter. Ik heb hem toen de eerste keer ook baytril gegeven en van de kk dierenarts kreeg ik ook zelfde als baytrill alleen dat heette anders.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zojuist de dierenarts gesproken, heb dezelfde dierenarts aan de lijn gehad die Zwabbeer maandag onderzocht heeft en het medicijn heeft voorgeschreven. Het is dus wel Baytril dat ik moet inspuiten, maar dan in de vorm van een oplossing, dus echt gemengd met water. Op het flesje staat ook dat het inspuitbaar is.

Het is ook niet appelsapkleurig, maar gewoon water om te zien. Zwabber lijkt er tot nog toe goed op te reageren iig, hij is fitter (zag hem zelfs rijden op funky, dat heeft hij nog nooit gedaan) en niest echt veel minder. Ook eet hij weer wat meer:)

Hiervoor heeft hij antibiotica gehad dat ik moest inspuiten, eerst 3 weken, dat sloeg dus niet aan, nadat de kuur op was werd hij zelfs zieker. Toen heb ik een andere dierenarts binnen de zelfde praktijk aangevraagd, die gespecialiseerd is in kleine dieren. Hij heeft me toen deze oplossing voorgeschreven, omdat die andere antibiotica te vroeg onderbroken was volgens hem, en daardoor de kans dat die nu wel aanslaat verkleind is.

Ik ga het nu dus aankijken, want Zwabbertje lijkt in ieder geval goed te reageren op deze medicijnen, tot nu toe tenminste, ik hoop dat dat zo blijft natuurlijk:)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .