Ga naar inhoud

Help, ik heb er geen goed gevoel bij...


roosjerobijn

Aanbevolen berichten

Poeh allemaal,

Ik ben er helemaal raar van...

Heb net contact opgenomen met de assistente van het dierenziekenhuis in Groningen. Roosje & Robijn zijn daar in het verleden geopereerd en daar had ik hele goede ervaringen!!! Margreet van der Beek is de konijnenspecialist daar, maar die was in bespreking. Ik kon mijn hele verhaal kwijt bij de hele aardige lieve geduldige assistente en die denkt dat ik langs moet komen. Ik heb echter geen mogelijkheid om dat vandaag te doen op de tijdstippen die ze noemde en nu heeft ze genoteerd dat de betreffende dierenarts mij vanavond na haar spreekuur, na 19:30 belt om met mij te overleggen. Waarschijnlijk zegt zij ook dat ik het beste met hem kan komen en dan kan dat morgenmiddag of morgenavond.

Het leek haar niet verstandig om tot maandag te wachten.

Pffffff..... ik bibber er helemaal van!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 155
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Dit wordt zeker nog gelezen. Maar sommige mensen hebben overdag niet altijd de tijd of mogelijkheid om op het internet te zitten ivm werk of studies.

Mij lijkt het persoonlijk ook verstandig om hier nog voor het weekend naar te laten kijken.

Als er een huidprobleem is, dan lost enkel AB het probleem niet op (in het beste geval kan het er voor zorgen dat de korsten minder ontsteken of dat die ontsteking afneemt).

Ivm met je vraag over corticosteroïden (zoals prednisolon) bij konijnen.

Je moet heel erg opletten met het gebruik hiervan bij konijnen. Een langwerkend corticosteroïd kan bij konijnen heel ernstige neveneffecten geven, dus dat mag eigenlijk nooit gegeven worden. In sommige gevallen (maar dat is uiterst zelden) kan een kortwerkend corticosteroïd gegeven worden, bijvb. bij neurologische symtomen bij EC. Er zijn nog wel een paar gevallen waarin het gegeven wordt, maar door de vele en serieuze (mogelijke) bijwerkingen bij konijnen moet er zeer goed worden afgewogen of de 'nadelen' opwegen tegen de voordelen en de kans dat je konijn er zieker van wordt niet groter is dan de positieve effecten die het kan hebben.

Ik ben ook wel benieuwd hoe je gesprek met de DA nog is verlopen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De dieren arts belde me om 21:00 gisteravond!!!

Komt erop neer dat die DA die ik gisteravond sprak en KONIJNENSPECIALIST is in het dierenziekenhuis ook het idee heeft dat die DA hier aan het behandelen is zonder een duidelijke diagnose te hebben gesteld. Ze vindt dit een heel ernstig geval ook omdat hij al tijden zo suf is en al maanden niet goed is zijn velletje en ze vindt dat er een hele grote rode alarmbel boven hem moet hangen om hem in de gaten te houden. Ze vraagt zich af wat de bedoeling is van de AB-behandeling. Ze zei zijn we dan hier de oorzaak of de gevolgen aan het behandelen. Ze kreeg het idee dat de DA AB geeft om nog meer schade te voorkomen, maar dat daarmee de oorzaak van dit alles niet aangepakt wordt! Ze zei zelfs dat ze door de telefoon myxomatose niet uit kan sluiten... Daar is hij tegen ingeënt dus daar ga ik niet vanuit en syfilis lijkt me ook niet waarschijnlijk als ik de foto zie, maar had natuurlijk best gekund.

Ook miste ze in het verhaal de pijnstilling wat ze ook een heel belangrijk aspect vind bij zo'n ziek konijn. Ik zei dat ik hem zelf wel natuurlijke pijnstilling geef in de vorm van wilgentakken en dat vond ze heel goed.

Heb toen mijn man gisteravond thuiskwam met hem overlegd en vanmorgen om 8:45 heb ik meteen het DIERENZIEKENHUIS weer gebeld en kreeg ik Margreet van der Beek die DA die me gisteravond belde zelf aan de telefoon. Ik heb voor vanavond 18:30 een afspraak gemaakt in de hoop dat mijn man op tijd thuis is want anders moet ik al mijn 4 kinderen meenemen waarvan er 1 zelf ook aan de AB is vanwege een longontsteking . Ook Robijn moet ik van haar meenemen kan ze die ook even bekijken, omdat ze t.n.t. bij elkaar zaten!

Oh ja als jullie deze link: http://www.huisdierenkliniek.nl/ aanklikken dan zien jullie de pagina van het dierenziekenhuis. Als je dan aanklikt in de linkerkolom: Wist u dat... en dan vervolgens bijna onderaan dr. van de Beek in december 2009 in de krant stond dan kunnen jullie een beetje een beeld krijgen van de DA waar ik vanavond met ze naartoe ga!

Wordt vervolgt!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben zeker 40 minuten in de spreekkamer geweest met beide nijnen.

Allereerst heeft ze Robijn nagekeken en die is meer dan Hollands welvaren. Prachtig hoe ze met haar omging. Robijn is een ontzettende pittige tante en houdt niet van oppakken en plukken aan haar onder haar kin heeft ze een plek waar ze sabbelt en daar mogen wij niet aankomen en ook de DA niet. Uiteindelijk gleed de DA langs de kast naar beneden met haar billen zodat ze met haar billen op haar hakken leunde en legde ze Robijn daarop op haar rug en zei: "Zo ik ben jou dokter en ik mag dit bij jou doen en nu ben jij even rustig!"Zo heeft ze haar bekeken en ook nog maar even de nageltjes van de voorpoten geknipt en toen zei ze: “Nu ben ik klaar met jou”, gaf haar een kus op haar kop, woog haar en zette haar weer in de mand terug. Zo liefff!

En toen bekeek ze Roosje en ze vond het heel erg wat ze zag! Toen is ze uitgebreid gaan kijken en voelen. Ze legde trouwens tegen het uitglijden keurig een handdoek op de onderzoektafel. Als ze de plekken aanraakte en bevoelde sprong Roosje in de lucht. Zo zielig. Ze vertelde dat hij echt heel veel pijn heeft en dat het echt heeeeeeeel erg is hoe zijn huid aangedaan is! Ze kon weinig op vrijdagavond vertelde ze. Ze wilde nl. graag met haar medespecialist overleg. Wel heeft ze een afkrabsel tot bloedens toe weggehaald en bekeken onder de microscoop, maar daarin was geen beest te vinden. Ook heeft ze een kweek gemaakt door uit drie ernstige plekken haren te trekken… en die in een kweekpotje gedaan. Over maximaal 10 dagen weten we op deze manier of het misschien toch een schimmel is die dit veroorzaakt. 50% Van de schimmels zie je nl. onder de lamp, maar die andere 50% niet! Gezien hoed huid eruit ziet moet hij zeker 3 weken AB. Ze heeft de dosering verhoogd van 0,7 naar 1 ml. per keer. Nog steeds 2x per dag en ze heeft Roosje pijnstillers tevens ontstekingsremmers voorgeschreven. Ook 2x per dag. Vind ze heeeeeeeeeeeeel erg belangrijk!!!

Dat van die vette vacht klopt en dat heeft hij inderdaad door zo'n slechte huidconditie. De talgklieren staan als het ware open in al die plekken die overal zitten. Dus dat was geen regen die hij van de week op zich heeft gehad was toch dat vettige wat ik voelde.

De ogen zijn goed enkel de huid om de ogen heen is aangedaan waardoor ze rood omrand lijken en de dikke plekken duwen boven de ogen waardoor hij zijn ogen niet volledig open kan doen. Daarom heeft hij ze minder als de helft open.

Dat hellen naar links en rechts is onvrede en genegenheid.

We moeten zelf even bekijken of ze wel of niet bij elkaar in het hok moeten, maar ze denkt dat als de konijnen het aankunnen dat we er verstandig aandoen om ze even uit elkaar te houden omdat Roosje nu hypergevoelig is op haar huid en dat het inderdaad heel pijnlijk is voor Roosje als Robijn haar wast. De plekken kunnen trouwens absoluut niet komen van het bijten door Robijn vertelde ze!!! Heel belangrijk voor ons!!!

Toen we thuiskwamen hadden we beide vervoersbakken open naast elkaar staan en je zag dat ze elkaar Roken en op een gegeven moment hing Roosje over de bak naar Robijn de schat. Hoe ziek hij ook is. Toen heb ik Robijn bij hem in gezet, wat eigenlijk niet past. Hij kroop meteen tegen haar aan!

Wij gaan het weekend door met het geven van de AB en nu dus ook de pijnstillers en maandag belt ze me met hopelijk een goed behandelplan!

Jullie nogmaals heel veel dank voor het meedenken, meelezen en geven van goede raad.

En ook dit verhaal wordt vervolgt...

aangepast door roosjerobijn
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben heel erg blij voor jullie met de wending van dit verhaal.

Ik hoop dat Roosje zich met de pijnstilling en binnenkort met de gepaste behandeling een stuk beter gaat voelen. Hier wordt geduimd voor een goed verder verloop en een spoedig herstel.

En een pluim voor jullie voor het gaan naar een andere DA. Bij deze DA en behandeling heb ik zelf in ieder geval al een veel beter gevoel.

Succes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

BEDANKT!!!

Roosje is ver weg vanmorgen. Heb hem ongeveer slapend uit het hok gehaald en AB gegeven. (Daar werd wel wakker van vindt hij niet lekker!!!).Vervolgens een tijdje op de arm laten slapen en toen weer in zijn hok gezet. Moeilijk vind ik het om hem daarna zijn pijnstillers te geven! Doe 8 druppels op peterselie maar dat eet hij dan niet. Hij wil niet eten, maar met rust gelaten worden. Dus heb ik de peterselie in zijn etensbak gedaan en alle eten er verder uit en ben ik regelmatig gaan kijken of hij het al opgegeten had. Duurde maar liefst 2 uur voor hij het opat en daarna had hij vreselijke honger en heb ik hem zijn bak groene gegeven.

De DA adviseerde het op iets te doen wat hij lekker vindt maar hij vertikt het om dat op commando op te eten. Misschien moet ik het vanavond op een stukje boerenkool proberen en hem dat voor het geven van de AB aan te bieden. Pijnstillers vinden ze wel lekker zei de DA i.t.t. die AB dus dacht ik het lekkere na het vieze. Ben haast geneigd het hem rechtstreeks met een spuitje te geven, maar volgens de aanwijzingen moet het over eten gegeven worden?

Hebben jullie hier ervaring mee?

Link naar reactie
Delen op andere sites

welke pijnstiller heb je?

het is natuurlijk niet vergelijkbaar, maar na de castratie en operatie om tandjes te verwijderen van Spikkels heb ik uiteraard ook pijnstiller meegekregen, en heb dit gewoon rechtstreeks uit het spuitje gegeven. vinden ze vaak ook niet grappig, maar zo is het snel voorbij, en weet je zeker dat alles er in gaat.

Ik heb toen Carprofen drops meegekregen.

Succes!!

ps: misschien even wachten tot de 'experts' reageren op deze vraag, dit is alleen maar mijn ervaring.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind die tip van Pebbles wel een goeie. Dan verdun je het een beetje en gaat het wat makkelijker het spuitje in en uit en dan kan ik me echt niet voorstellen dat het kwaad zou kunnen om het hem meteen in het bekje te geven. Dan weet je in ieder geval zeker dat hij het binnen krijgt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als konijnen zich niet goed voelen dan eten ze niet ook als ze pijn hebben eten ze niet je moet die cirkel dus doorbreken en hem de medicijnen rechtstreeks in zijn bekkie doen..werkt de pijnstiller dan zal hij van zelf weer gaan eten...blijf het echter wel geven via dat spuitje want het is belangrijk dat hij geen pijn heeft..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zuig inderdaad eerst de hoeveelheid pijnstilling op en daarna wat water. Geef nu eerst de AB met een spuitje en de pijnstilling er achteraan. Ik denk dat Roosje door de pijnstilling het gelik van Robijn beter aankan en bouw het bij elkaar zijn op. Gisteren zijn ze van 17:00-21:00 samen geweest en ze leken dat heel prettig te vinden. Vond het vreselijk om Robijn om 21:00 weer in haar buitenhok te zetten en Roosje mee naar binnen te nemen voor de medicatie en vervolgens lekker op de arm en daarna in de garage in zijn hok. Maar ik denk dat Roosje anders onvoldoende eten krijgt en dat vind ik nu wel belangrijk! Ik geef hem nu nl. ook extra SS. Normaal krijgen ze samen 85 gram. Robijn eet veel meer en sneller dus hij krijgt er nooit de helft van. Robijn krijgt nu 43 gram (die is meer dan Hollands Welvaren en Roosje geef ik 57 en dat was echt op vanmorgen!!!

Ben heel benieuwd of de DA vandaag belt met een behandelplan!

Link naar reactie
Delen op andere sites

De dierenarts belde gisteren aan het einde van de middag dat ze de deskundigen in Utrecht had gesproken en naar haar verhaal luisterend over onze Roosje denken ze toch dat we hier te maken hebben met een schimmel. De dierenarts moest een kweek inzetten, maar dat hebben we dus al gedaan. Ergens tussen vrijdag en maandag komt daarvan de uitslag. Mocht hier niets uitkomen dan willen ze ons mannetje graag zien in Utrecht. Ja… dat is ook makkelijk praten! Voorlopig zo doorgaan met de AB en pijnstilling tot de uitslag bekend is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .