Ga naar inhoud

Help, ik heb er geen goed gevoel bij...


roosjerobijn

Aanbevolen berichten

Inderdaad, als je hem binnenhoudt, kan hij straks niet meer naar buiten. Een andere optie is om beide deze winter binnen te houden.

Maar, zolang hij geen ondertemperatuur krijgt (kan je makkelijk af en toe eens meten, gezien je hem toch medicijnen moet geven), kan hij ook in de garage of het buitenhok: gewoon zorgen voor heel veel stro en beschutting. Maar je moet het in de gaten houden, en als hij niet opknapt zou ik hem toch binnenhalen (liefst samen met Robijn).

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 155
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Margreet belt me w.s. aan hete in de van de ochtend terug!

Ik baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaal mijn arme ventje!!!!

Wel heeft hij weer verse groente gegeten. Dat wil hij het liefst. En dat wil ik hem niet ontnemen! Misschien helemaal niet goed voor de diarree maar hij moet toch wat eten. Ik vind het zo raar 's nachts diarree en overdag niet.

Ik heb 3 van de 4 kinderen met Astma of COPD die erg allergisch aangelegd zijn dus de hele winter naar binnen is niet zo geschikt voor ze en voor Robijn is het ook echt niet goed. Ze heeft het snel veel te warm met haar dubbele vacht. Als ik haar even op schoot heb binnen dan merk je dat al. Hoe leg ik dat uit. Dan wordt ze sloom en schokt op en neer met haar kopje tijdens het ademen.

Man o man weet het even niet hoor! Wil doen wat goed is voor Roosje, maar ook niet ten koste van wat dan ook. Nu duwt hijw eer steeds zijn achterlief helemaal plat op de grond!!! Het moet ook te doen zijn voor hem, wil hem niet pesten met van alles. Hij heeft al zoveel meegemaakt in zijn leventje. Het is en blijft een klein teer mannetje! Maar hij is wel het liefste mannetje van de wereld!!!

aangepast door roosjerobijn
Link naar reactie
Delen op andere sites

jeetje,, ja ik volg ook hoe het verder gaat.. nouja hij eet natuurlijk nog wel wat . en zijn darmen liggen dus ook niet stil. Maar het is wel klote zeg.. als ik me voorstel dat mijn Bunbun dit zou hebben . pfff moet er niet aan denken. Vind dat je dapper doorvecht en je ventje ook! Als hij echt niet meer zou willen, zal hij ook niet eten lijkt mij.

Link naar reactie
Delen op andere sites

O jee, het zal toch niet iets besmettelijks zijn? Ik hoop dat je snel gebeld wordt. Misschien kan je een kruik bij Roos leggen. Een warmtebron is bij darmklachten meestal wel prettig. Heb je een snugglesafe? Anders zou ik er een aanschaffen. Het zijn harde platte schijven die je kan opwarmen in de magnetron. Een ziek konijn kan er lekker bovenop gaan zitten of liggen. Lijkt me in dit geval ideaal.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb net het hele verhaal gelezen, man zo zielig voor je ventje. Ik kan je helemaal geen raad geven of zo. Ferre en bloem zijn mijn eerste nijntjes heb ze nu 6 maanden heb dus nog geen ervaring met zieke nijnen. wel leef ik enorm met je mee.

Hopelijk krijg je vlug nieuws en weten jullie binnen kort wat er aan de hand is zodat er ook een duidelijk plan op gesteld kan worden om hem weer beter te maken.

succes in elk geval

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Allemaal,

Ik heb nieuws, maar ik heb geen goed nieuws.

Om 14:55 heb ik gebeld en aan het einde van het gesprek met de assistente kwam ze toevallig net de praktijk weer in.

Ze had gelezen van de diarree, maar denkt niet dat het van de AB is. Deze AB geeft eigenlijk niet zulke klachten. De kweek laat zien dat het GEEN schimmel is.... Toen hebben we verder over Roosje gesproken. Het feit dat hij nu ook overdag aan de diarree is, geen SS meer wil en eigenlijk op is. Ze denkt dat hij ondanks de pijnstilling toch veel pijn heeft omdat hij zich zo met zijn achterlijf in de grond duwt.

Ik heb haar verteld van zijn verleden. Dat hij al heel vaak van alles heeft gehad en dat ik hem er altijd weer bovenop heb gekregen na dagen en nachten dwangvoeding en laxeermiddelen en AB en dat hij eigenlijk een heel teer ventje is wat dat betreft.

Ze zei ook al dat dit geen lijdensweg moet worden. Ze wil hem graag zien. Ik kon vanavond komen bij haar collega, maar dat wil ik niet. Morgen had ze nog twee plekjes om 17:45, maar dan ben ik nog met mijn dochter bij de logopediste en om 19:15 en daar ben ik maar voor gegaan.

Ik heb de kinderen verteld hoe het ervoor staat en dat we misschien moeten besluiten om hem in te laten slapen omdat hij zoveel pijn heeft. Ze zijn er kapot van. Net als ik. Samen huilen we heel wat af hier. Pffffff... Ik heb net met mijn oudste zoon van 8 foto's gemaakt van Roosje en Robijn samen en een filmpje.

Roosje heb ik vandaag bij Robijn in het onderhok gezet en daar komt hij niet uit. Hij heeft niet de kracht om de trap op te gaan. Ik denk dat ik ze vannacht samen moet laten. Misschien wel hun laatste nacht samen? Ben nog aan het dubben. Samen in de garage of samen buiten? Moet van Margreet wel doorgaan met het geven van de AB. Zouden jullie dat doen? Moet ook de verse groente aan blijven bieden + hooi en de SS. Heb net Robijn wat pepermunthooi gegeven en dat wilde Roosje ook, nou prima heb ik hem ook maar op laten eten.

Ik stop er even mee. Zal jullie op de hoogte blijven houden en ik ben jullie ontzettend dankbaar voor jullie steun!!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt!!!

De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Vanmiddag typ ik zo'n rotbericht en vanavond na het eten komt Roosje naar de tralies als ik de achterdeur uitkom en probeer ik voorzichtig SS en hap. Duurde eindeloos voor hij het brokje op had, maar toen kwam het snoetje weer terug en weer hap een grote brok. Ik snel de kids gevraagt mij grote brokken SS te geven en zo heeft Roosje een klein handje vol opgegeten!!! En ik vond het zo bijzonder, maar Robijn die altijd heel brutaal staat te dringen om SS als ik Roosje SS geef kreeg 1 brokje van me in het begin toen ze samen naar de tralies kwamen en daarna is tegenover Roosje gaan zitten en is ze gaan kijken hoe haar broertje alles opat en kwam ze zelf niet meer vragen. Dit is nog nooit gebeurd!!! Net of ze dacht hij heeft het nodig.

Na de SS dronk Roosje water.

Een uurtje later was het tijd van de AB en pijnstillers en was hij vreselijk aan het hellen toen ik haar binnen op het kussen zette. Mijn dochter had hem beet koppie naar haar toe en armen om zijn flanken. Zelfs de voorpootjes bibberden mee. Net stuipen...

Heb hem ook gewogen, maar aangezien hij in de schaal ook steeds ging hellen kreeg ik er geen stabiel gewicht op. Hij weegt nu tussen de 2,2 en 2,3 kg en hij woog 2,6 op 5 oktober.

Nadat hij alles had gehad heb ik hem weer in het onderhok gezet en ben ik stro bij gaan vullen. Ondertussen keek hij steeds naar boven bijd e trap. Robijn lag echter onderaan de trap dus daar kon hij niet langs en uiteindelijk is hij via de zijkant beetje op de trap gesprongen en heeft hij zich omhoog getrokken. Ik wist niet wat ik zag! Boven heeft hij een paar hooitjes gegeten en hij heeft zich gewassen en uiteindelijk zat hijw eer beneden.

Ik heb net SS in de grote bak gedaan waarop Robijn naar boven sprong en begon te eten. Voor Roosje heb ik toen in een klein betonnen voerbakje 30 gram SS gedaan en heb dat beneden neergezet. Hij is ervan gaan eten een tijdje en toen is hij weer gestopt. Rond het avondeten heb ik de laatste diarree weggehaald, daarna heb ik niets meer gevonden.

Morgen maar weer zien hoe het dan gaat. Ik laat Roosje in ieder geval bij Robijn. Fijn samen!!!

Heb zelf een uurtje geleden 2 paracetamollen genomen, barstende koppijn en hoop nu een beetje te gaan slapen. Weet niet of dat gaat lukken, maar zou wel heel fijn zijn. Ging het liefst naast de nijnen liggen, maar ja... het houdt ook ergens op.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik hoop dat hij nogmaals aan het opknappen is nu..

Zelf zou ik een konijn dat eet niet zo snel opgeven.

Zeker nu hij toch laat zien dat het nog niet zijn tijd is om te gaan en misschien werken de ab nu pas echt.

En volgens mij is het niet zo erg dat als je konijn ziek is, om hem alleen de dingen te geven die hij echt lekker vind, of dit nou alleen groenten zijn (met hooi) of zijn ss (met hooi)..

Zolang hij maar eet en zijn darmen daardoor niet komen stil te liggen is volgens mij het belangrijkste.

Zelf zou ik hem wel naar binnen halen, of in ieder geval in de schuur met Robijn. En dan misschien een fleecedeken op de grond met een dikke laag stro. Of iets anders wat lekker warm is, zoals dekens/kussens e.d.

Ik hoop dat Roosje morgen nog fitter is en de ab aanslaat. En dat het 'in laten slapen' nog lang niet aan de orde is.

Uiteindelijk weten alleen jullie wat het beste is voor Roosje en met deze moeilijke beslissing wens ik jullie veel sterkte!

:heart:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .