Ga naar inhoud

Katrientje en het eten en onzeker baasje


curacaose

Aanbevolen berichten

Ivm de gevoelige darmen van het konijn wordt vaak aangeraden met één klein stukje van één groente te beginnen, in elk geval als ze nog nooit groente gehad hebben. Ik heb begrepen dat Katrientje al veel groente at voor ze bij jou kwam, dan is het een ander verhaal. Mijn kleintje kreeg ook vanaf het begin al een heleboel groente, ik denk dat ze de eerste week haar eigen gewicht in groente wel at. En toen ben ik echt niet met postzegelstukkies bezig geweest.

Maar ik zou wel van elke groente die je er bij geeft, de eerste dag maar een stukje geven, één blaadje ofzo. Je weet nooit hoe ze er op reageren. Mijn konijnen eten heel veel groente, heel veel verschillende soorten, nooit geen problemen en toch kan mijn ram niet tegen sla. Dat kan. Door rustig te beginnen ben je daar gauw genoeg achter.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou ze is nu 3 daagjes hier, de groente gaan prima. keutelt goed (lang leve de fotos hier ;) ) Echter nog steeds geen hooi... Hoe lang kan je dat laten liggen in de kooi? Ik haal het nu elke dag maar weg maar word dure grap als ze elke keer niks neemt. Biks eet ze nu wel maar niet zo heel veel.

Groente geef ik nu wat meer, het gaat ook steeds op, als het op is mag ik dan bij vullen?

De kinderen hebben vandaag van stenen en plankjes een circus gebouwd voor dr. geloof niet dat ze het echt geweldig vond. Binnenkort gaan we een hok bouwen (zijn hier niet te koop en BB verstuurd volgens mij niet naar buitenland) dan heeft ze snachts ook meer de ruimte om te huppelen. Nu kan dat niet vanwege de katten. En zit ik om 3 uur bij dr dat ze aan de wandel kan...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hooi kun je best wel even laten liggen, maar ze hebben natuurlijk liever vers hooi dan oud ;)

Groente kan ze in principe veel van hebben hoor. Rustig opbouwen en kijk hoeveel ze op kan. Je kunt het ook verdelen in 2 porties, bijvoobeeld 's morgen en 's avonds groenten.

Als je haar continue groenten geeft, dus steeds bijvult, heb je kans dat ze helemaal geen hooi gaat eten, want ze heeft toch de groenten die ze lekkerder vind. Dus ik zou het in 2 keer geven of in 1 keer en de rest moet ze toch langzaamaan hooi gaan eten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sowieso moet je met voer altijd uitgaan van het volwassen gewicht. Dus niet van de 430 gram die ze nu weegt, maar van de, ik roep maar wat, 1500 gram die ze gaat wegen. Maar je kunt zo veel geven als je wil hoor, ik zou het gewoon aan blijven vullen. Hier krijgen ze eerder 200 gram per kg die ze wegen, je moet gewoon zelf kijken wat het beste bevalt. En liever heel veel groente en een beetje van het gemengde voer dat jij geeft, dan andersom. Hooi is wel belangrijk, maar misschien komt dat ook vanzelf.

Misschien kun je het hooi een beetje nat maken? Dan ruikt het sterker en sommige konijnen eten het dan sneller. Ik zou ook maar een klein beetje per keer geven als ze het zo slecht eet, vers hooi wordt altijd beter gegeten dus je kunt beter drie keer een klein plukje dan één keer een grote doen bijv. Hooi dat niet gegeten is kun je prima laten liggen, alleen zal ze het waarschijnlijk toch niet echt meer eten. Wat ik nog wel eens doe met andere dingen (brokjes, gedroogde kruiden) die zijn blijven liggen, is het terug in de bak doen en weer helemaal door de rest heen mengen. Zodat het weer "vers" ruikt. Misschien werkt dat met hooi ook wel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij zo'n kleintje zou ik dat wel doen.. Die moet groeien.. En hooi is natuurlijk belangrijk voor de kiezen en darmen, maar de kiezen gaan ook aan het werk als ze groente moet kauwen en de darmen blijven ook op gang als ze telkens groente eet..

Ik had Pip op 30 gram biks gezet (aangezien ze echt geen konijn van 3 kg wordt is dat geneog) want ze liet haar groente liggen en haar hooi, toen viel ze af. Dus ik zou eerst maar zorge ndat ze groot en sterk is denk ik..

Maar ja dat gok ik ook maar hoor.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat ik vreemd vind is dat ik hier zie dat papaya zelfs door onze ananasfreak BRC word afgeraden, terwijl papaya dezelfde omstreden (;)) werkzame enzymen heeft als ananas. Suiker heeft het zeker, maar je kunt het wel geven in zeer beperkte mate. Word ook veel gegeven op een Amerikaanse konijnencommunity waar ik lid van ben.

Curacoase, is het voor jou niet een optie om voer te bestellen in Amerika? Daar zijn vast ook wel meerdere merken voer wat gegeven kan worden, is in ieder geval een stuk beter te doen dan het scheiden van het voer wat je nu doet.

aangepast door lianne
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoeveel slapen konijnen eigenlijk? is wel een slaapkop namelijk. Je kan dr ook in slaap kroelen. Lekker kriebelen en dan slaapt ze. Acherpootjes languit naar achteren en de voorpootjes languit naar voren (zo slaapt me hond trouwens ook)

Deed mijn kleine ook veel hoor.. Nu niet zo veel meer, ze is bijna acht weken waarschijnlijk. Op schoot slaapt ze nog wel graag, maar in de kooi zie ik haar niet veel meer liggen.

Super dat het helpt!

Ik zou niet eens weten wat een papaya is.. :whistle2::$

Link naar reactie
Delen op andere sites

Deed mijn kleine ook veel hoor.. Nu niet zo veel meer, ze is bijna acht weken waarschijnlijk. Op schoot slaapt ze nog wel graag, maar in de kooi zie ik haar niet veel meer liggen.

Super dat het helpt!

Ik zou niet eens weten wat een papaya is.. :whistle2::$

Dollie toch... :P

Papaya is een vrucht die groeit aan bomen in exotische landen, een soort boommeloen!

Papaya-Cancer-Curing.jpg

Mango kun je beter niet geven, dat is een steenvrucht en steenvrucht is een no-go voor konijnen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inmiddels dus andere biks gevonden die we niet eerst hoeven uitpluizen. katrientje vind deze ook veel lekkerder.. ze heeft vandaag al 2 bakjes op. Naast haar gewone groenteschaalje. Ook drinkt ze nu inderdaad meer! He hooi blijft nog wel achter maar word zo nu en dan wel gegeten. ze begint steeds meer te wennen. Leuk om te zien als ze aandacht wil. Alles is zo herkenbaar van het forum. Erg leuk!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat goed dat je Katrienetje opgevangen hebt.

Ik woon in Peru en heb twee konijnen. Hier is cavia-biks te krijgen zonder "extraatjes", maar nadat ik gehoord had dat ze daar standaard allerlei antibiotica instoppen geef ik dat niet meer. Ze leven nu op uitsluitend alfalfa, groentes en soms wilgentakken, gaat prima. Wat geven de mensen in Curacao zoal aan hun beesten te eten? Wie weet is er wel verse alfalfa of "stengelgras" te kijgen? Hier verkopen ze dat in bossen op de straathoeken. (Nadeel is wel dat ze er snel dik van worden en er vrij veel kalk in zit).

Maar goed, zo te lezen gaat het allemaal prima nu, dus sla dan dit advies maar in de wind ;-)...Succes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben inderdaad niet zo vaak meer op BB helaas, ik heb het ook zo druk!!! :frown: Met m'n nijnenbeestjes gaat het prima, die kunnen tenminste de hele dag wél lekker rustig aan doen. En dan ook nog eten en aandacht opeisen :sarcastic:, hoe durven ze. Kusi was verkouden, maar met ab lijkt ze er weer vrijwel de oude te zijn.

Nogmaals succes met Katrientje, Curacaose!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .