Ga naar inhoud

Buddy laten castreren in september


elvira88

Aanbevolen berichten

Ik maak hier maar een topic aan, zodat ik me eraan houd en niet weer denk, oh dat komt later wel.

Ik wil Buddy eigenlijk al een poos laten castreren en ze word natuurlijk steeds ouder. Ze is alweer 16 maand, dus eigenlijk ben ik al aan de late kant.

In september krijg ik 350 euro extra, dus kan ik daarvan de da kosten betalen.

Tegen die tijd zit ik ook in het nieuwe huis en zit ik vlakbij mijn kk da. Dit jaar wil ik mijn konijntjes nog binnen houden, dus kan ik haar ook goed in de gaten houden.

Dat zijn allemaal gunstige punten (minder gunstig punt is mijn moeder die zegt dat ik het geld hard nodig heb voor voeding/wasmachine etc:p) Zij ziet het nut ook niet van in een gezond konijn snijden.

Maar stel dat ik het niet doe en ze krijgt baarmoederkanker, daar moet ik niet aan denken en dan lopen de kosten ook veel hoger op dan dat ze nu zijn.

Dus ja, in september is mijn meissie aan de beurt en niemand praat me daar vanaf. Brrrrrrr, vind het heel eng!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Succes!

Mijn meisje gaat volgende weel dinsdag onder het mes (ook castratie). Eerst had ik zoiets van dat doen we wel ´even` maar nu het dichter bij komt word ik steeds zenuwachtiger! Gelukkig heb ik wel een heel KKDA en heb ik daar zeker vertrouwen in. Vorig jaar heb ik mijn andere voedster laten helpen, toen is het ook goed gegaan en volgens mij is het toen ook makkelijker gegaan dan bij de meeste andere van BB. Ze begon namelijk gelijk weer met eten enz. Hopen dat dat nu ook weer gaat gebeuren!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou de castratie doen.. Entingen zijn in september niet heel erg nuttig.. Heb het vandaag nog met mijn DA besproken, die vond het niet zinvol om kleine Pip eind september nog te laten enten.

Ik had zelf in april/mei dit probleem en heb toen ook voor de castratie gekozen, maar ik moet zeggen dat mijn dame ook een hormoonbommetje was.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Okee, Zal ik Jerom dan wel laten enten? Of gewoon allebei niet?

Ze zijn beide in april voor het laatst geënt. Dit jaar blijven ze nog binnen (ik weet wel dat ze binnen ook ziektes op kunnen lopen, maar het risico is wel iets kleiner lijkt me).

De castratie is wel wat belangrijker omdat ik het anders steeds uit blijf stellen. Buddy heeft totaal geen last van haar hormoontjes trouwens. Het is echt een lieve schat, nooit humeurig en in die 16 maand 1 keer schijnzwanger geweest (gek genoeg toen ze gescheiden zat van jerom omdat hij zijn bekken had gebroken).

Maar ik wil de castratie dus echt om baarmoederproblemen te voorkomen...

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Upje

Volgende week heb ik weer geld, dan kan ik dus een afspraak maken voor mijn meisje. Mijn verstand zegt dat het goed is om haar te laten helpen, de da waar ik het wil laten doen is ook kk, maar mijn gevoel zegt echt neeee. Ik ben zo bang om een telefoontje te krijgen met, het spijt me, maar ze heeft het niet gehaald.

Buddy is echt een schat van een konijn, ergens voel ik me schuldig om haar al die ellende aan te doen....maar ik weet ook wel dat het nog veel lulliger is als ze baarmoeder problemen krijgt. Zucht...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb vandaag de knoop doorgehakt, maandag 20 september word mijn meisje gecastreerd om 10.15.

Ik zit op 10 minuutjes afstand van de kk Da. Dat word een "killing" monday voor me.

Ik heb al in huis:

*snuggle safe

*spuitjes

*jr farm papje

*wortelhapje

*Carprofen drops (ongeopend)

En ik zorg natuurlijk dat ik lekkere groente heb maandag.

Verder nog dingen waar ik aan moet denken?

Ik heb de ren aan het hok gekoppeld staan, dus ik denk dat ik Jerom in de kooi houd en Buddy in de ren. In de kooi ligt namelijk stro en in de ren ligt alleen vinyl. Dan steekt er niks in haar wond.

Ze zal wel aardig geschoren moeten worden met al dat pluizen haar.

Ik hoop echt dat het goed gaat. Buddy voelt echt (hoe stom ook) als mijn kindje.:$

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is wel heel fijn, dat het bij flappie goed is gegaan.

Het is gewoon zo'n lastige keuze. Omdat een castratie inderdaad niet noodzakelijk is. Ik zal me godsgruwelijk schuldig voelen, mocht ze overlijden. Want ze is totaal niet agressief of wat dan ook. Het is een voorbeeldig dametje.

En toch hoop ik en ga ik er ook vanuit dat ze er gewoon doorheen komt en dat ze dan volgend jaar met Jerom samen de tuin in kan. En dat ik me niet zoveel zorgen meer hoef te maken over baarmoeder problemen.

Maar het voelt wel heel naar. Gelukkig ga ik dit weekend een nachtje in een hotel met familie, dan hoef ik er niet constant over na te denken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .