Ga naar inhoud

hoe tevreden ben je met je dierenarts?


konijn1981

Aanbevolen berichten

hallo het leek mij leuk als mensen eens hun persoonlijke mening over hun eigen dierenarts vertellen.

welke da heb je? en waar? hoe tevreden ben je of ga je er alleen omdat er geen ander in de buurt is? of ga je er alleen (en dat hoop ik toch echt niet) alleen omdat die goedkoop is?

ik heb dierenzorg parkstad in heerlen. ik ben er heel tevreden over (heb maar 1 keer mijn twijfels gehad toen ik geen pijnstilling na een operatie meekreeg). voel me er altijd begrepen en nooit te veel. ze draaien ook hun diensten zelf tenzij ze echt niet anders kunnen (wegens vakantie of ziekte) en dat vind ik een grote pro. goedkoop zijn ze niet maar daar staat dan ook wel wat tegenover. en het is dichtbij en ze zijn open tot 19:00 op ma t/m vrijdag zodat ik na mijn werk ook nog kan gaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ga naar dierenkliniek Overhage in Cuijk. Tenminste...voor de wat eenvoudigere dingen, en voor mijn katten. Met de katten zijn ze echt fantastisch, en ze zijn sowieso altijd vriendelijk en zijn ook eerlijk als ze iets niet weten of niet kunnen. Zo zeggen ze ook eerlijk dat ze van konijnen niet zuperveel weten, al is er 1 nog jonge DA die zich erin aan het verdiepen is geloof ik, en die ook wel veel weet.

Voor de castratie van Stoffel ben ik daar ook heen gegaan, en dingen als niet mogen eten voor de operatie of geen pijnstilling mee waren gelukkig niet aan de orde, anders had ik dat ook niet daar laten doen.

Sissi laat ik echter ergens anders castreren na de zomer, omdat mijn eigen DA daar toch te weinig ervaring mee heeft.

Dat vinden ze verder ook prima overigens, staan ze helemaal achter en zijn ze ook eerlijk over.

Ik vind ze niet duur, ze hebben ook konijnenspreekuur voor de entingen, en als je met meer dieren komt, of je komt twee keer voor hetzelfde euvel (bijvoorbeeld controle afspraak ofzo) dan krijg je een lager tarief.

Link naar reactie
Delen op andere sites

mijn dierenarts hanteert gewoon de gemiddelde prijs volgens mij, rond de 17,50 voor een consult. vind ze ook niet duur. en inderdaad als je 2 dieren ofzo meeneemt dan krijg je korting. ze hebben mijn ook al eens een consult op zaterdag niet laten betalen (was die week al 3 keer daar)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben echt super tevreden over mijn dierenarts. (De Dierenpoli in Sappemeer, www.dierenpoli.nl, alle drie de dierenartsen eigenlijk wel.) Ze zijn kundig, goedkoop, verschrikkelijk aardig en lief voor de dieren. Denken mee en laten jou ook mee denken. Leggen alles duidelijk uit en gaan er ook gelijk vanuit dat je ervoor wil gaan, ookal is het "maar een konijn". Kiezen voor een gerichte behandeling maar gaan nooit zo maar prutsen met antibiotica of pijnstilling.

Een kleindierconsult kost ongeveer 14 euro. Voor de castratie van mijn ram heb ik ā‚¬46,- betaald en voor die van mijn voedster ā‚¬91. Een echo + consult + een hoop tijd en aandacht kostte me ā‚¬31, er is toen gelijk een juiste diagnose gesteld terwijl ik bij een andere dierenarts al op ā‚¬200,- zat (meerdere consulten, rƶntgenfoto, meerdere AB-kuurtjes) en nog steeds een ziek konijn had. Toen Indy later overleed kreeg ik een brief, door alle dierenartsen en assistentes ondertekend. Heel erg fijn en lang niet elke dierenarts doet dat.

Ze werken bovendien alleen op afspraak, en hoewel je soms wel eens een kwartier moet wachten, is dat omdat ze echt de tijd voor hun patienten nemen. Sowieso kun je eigenlijk altijd wel dezelfde dag nog terecht, ondanks (of misschien juist dankzij) het feit dat ze alleen op afspraak werken.

Ze bellen vaak later nog eens terug om te vragen hoe het inmiddels met het dier gaat, of vragen jou of je ze op de hoogte wil houden. Ze zijn ook oprecht geinteresseerd, gisteren trof ik een dierenarts die ik een half jaar geleden met Indy even tien minuten gesproken heb (zij was niet de behandelende arts, maar heeft samen met hem de echo gedaan en die later met mij doorgesproken, de behandelend arts had dat telefonisch al gedaan) en ze kende me nog. Vroeg later hoe het met Feline's lipje ging (die nu snot heeft en gebeten is, was er een paar dagen geleden met haar, ik was er gisteren met Fred die gas heeft) hoewel ze Feline niet gezien heeft een paar dagen geleden of gisteren ofzo. Ze heeft ook stages gedaan bij Willhelminapark en samengewerkt met SKB. Legt alles duidelijk uit en schrijft het zelfs even voor je op. Gaat er bovendien vanuit dat je wel weet waar je/ze het over heeft en dat je toch iets meer kennis van konijnen hebt dan gemiddeld.

Ik kan nog wel een paar uur doorgaan, na alle *** ervaringen met dierenartsen hier in de omgeving ben ik zo gelukkig met deze praktijk!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn ouders (en ik) gaan inmiddels alweer jaaaaaren naar dierenarts Berty Blom in Enschede. Superdierenarts, maar onze 'band' is ook wel wat anders omdat mijn ouders haar na een tijdje ook privƩ gingen zien. Gemeenschappelijke interesses (zelfde soort honden) en een bepaalde klik. Soms rekent ze niets voor behandelingen en dan komt mijn vader bijvoorbeeld even bij haar thuis klussen. Ook voor kleine dingetjes (ze heeft bijv. een keer tanden geknipt bij een van de hamsters) rekent ze niks. Dat is allemaal wel erg fijn dus!

Ben van de week voor het eerst naar een andere DA geweest (dierenkliniek twente) omdat Berty op vakantie was. Heb het gelijk geweten. Verkeerde medicijnen meegekregen voor iets simpels als wormen en kreeg geen eens instructies of wat dan ook......

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben van DA (of eigenlijk DierenKliniek) veranderd zo'n 2 maanden voor ik mijn konijntje moest laten inslapen. Dus kan er nog niet veel over zeggen alleen dat ik ze erg duur vind (38,50 voor een consult, ruim 80 voor laten inslapen). Was bij de vorige DK weggegaan omdat konijntje een kaakabces had wat zij maar niet konden vinden en toen hebben ze me doorgestuurd naar een specialist in Driebergen en die het meteen zag, maar toen bleek na een hoop op en neer gereis en gedoe met liften regelen dat er dus ook een specialist veel dichter bij zat in Nijmegen en toen was ik boos dat ze me daar niet op gewezen hadden en ben ik naar de praktijk van die specialist overgestapt.

Verder waren de twee vrouwelijke DA's bij mijn oude DK wel redelijk goed, maar de mannelijke DA die verzon maar wat (staar kwam volgens hem van Myx en bij diarree moest ik vooral veel bruin boord voeren) en ze hadden daar ook geen mogelijkheden tot gas-narcose.

Vandaar ook de overstap. Bovendien waren die ook niet echt goedkoop. Consult daar kostte geloof ik ook rond de 30 euro.

Vind het wel heel erg balen dat alle DA's hier samen een nachtdienst- en weekendrooster draaien want dan weet je nooit bij wie je terecht komt en of die DA wel KK genoeg is. (terwijl een simpel weekendconsult je dan toch al gauw 90 tot 100 euro kost) :s

Ben echt jaloers als ik sommige verhalen hier hoor van hoe ongelofelijk KK de DA's zijn en hoe goedkoop consulten dan ook nog zijn!

Voor 14 euro kan ik een zakje voer krijgen bij mijn DA maar dat is het dan wel! :P

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou, mag ik ook eens, na drie klinieken, zeven dierenartsen en drie verkeerde/Ć¼berhaupt geen diagnoses (en honderden euro's..)? :rofl:

Ja, weekenddierenartsen vind ik ook maar niks, hier werken ze ook samen met een aantal klinieken. EĆ©n daarvan heb ik ook alleen maar in de weekenden getroffen en weinig op aan te merken (al ben ik er ook nog niet van overtuigd dat de ene dierenarts echt verstand van zaken heeft, gewoon niet echt de kans gehad om daar achter te komen, de andere dierenarts van dezelfde praktijk moet zich beperken tot koeien en schapen) en de andere is dus juist de kliniek waar ze het een beetje verprutst hebben met Indy. Dan is er nog een praktijk waarvan ik niet zeker weet of die mee doen met de weekenddiensten, maar dat zal natuurlijk wel, en die hebben ook lekker lopen modderen met Indy.

Gelukkig heeft mijn eigen dierenarts dienst dit weekend, nu ik met Fred (en Feline) zit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben 1x bij Dier & Dokter geweest, maar dat was echt 10x niets hier vertelde ze me dat mijn Lola borstkanker had en dat ze nog minimaal 6 maanden te leven had en dat ze een operatie niet zou halen. We zouden het afzien want ze had gelukkig geen last van de bult en de bult was na 1-2 dagen ook helemaal weg en niet meer terug gekomen. 2 Jaar na het bezoek aan de dierenarts overleed ze aan ouderdom.

Nu zit ik bij dierenkliniek van de einden. En die vind ik eigelijk gewoon super. Ben er nu in 1 maand zo'n 7x geweest. Ze leggen alles goed uit maken tijd voor je. Ze zijn goed voor de konijntjes en weten ook van wanten. Zelfs in het weekend kan ik bij ze terecht, zelfs voor spoed in het weekend.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ga naar dierenartsen praktijk in de IJmond in IJmuiden.

Voorheen ging ik naar een andere dierenarts in IJmuiden, maar daar heb ik zeer slechte ervaringen mee (1x met konijn, 3x met hond)

Bij DAP In de IJmond heb ik het gevoel dat ze er echt voor het dier zijn en niet voor een zo hoog mogelijke factuur.

Ze staan me telefonisch altijd te woord (mijn vorige DA vond het zelfs nodig om voor een telefonische vraag een factuur te sturen!) en nemen de tijd voor het huisdier. Ze werken ook alleen op afspraak, wat er voor zorgt dat je nooit met meer dan 2 Ć” 3 huisdieren in de wachtkamer zit. Bij de vorige DA zat de wachtkamer tijdens een spreekuur altijd propvol, waardoor alle dieren zo'n beetje in de stress schoten. Dat is bij DAP In de IJmond niet zo.

Ik ben dus zeer tevreden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zit bij Dierenkliniek Zuid in Houten. Ik ben heel erg blij met deze DA: Ze heeft avondspreekuren. Ze organiseert konijnen-entdagen. Ze is altijd bereikbaar (ook 's avonds en in het weekend). Zij rekent geen extra tarief voor buiten kantooruren. En ze weet dus heel veel van konijnen. Ze heeft Wampie indertijd geopereerd aan zijn darmtumor (ter grootte van een golfbal). Hij was supersnel hersteld daarna. Maar het allermooiste vind ik dat ze mensen tijdens de entingen altijd heel streng toespreekt als die in haar ogen niet goed genoeg voor hun konijn zorgen! En ze verwijst door naar de opvang als mensen een nieuw konijn willen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik woon in IJmuiden en ga naar Dier Medisch Centrum in velserbroek...

Ben bij dierenarts in de kennermerlaan geweest was ik absoluut niet te spreken over en over de DAP in de ijmond in IJmuiden na de dood van mijn hond ook niet... niet netjes behandeld!

In velserbroek altijd super goede zorg!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ga naar dierenkliniek Overhage in Cuijk. Tenminste...voor de wat eenvoudigere dingen, en voor mijn katten. Met de katten zijn ze echt fantastisch, en ze zijn sowieso altijd vriendelijk en zijn ook eerlijk als ze iets niet weten of niet kunnen. Zo zeggen ze ook eerlijk dat ze van konijnen niet zuperveel weten, al is er 1 nog jonge DA die zich erin aan het verdiepen is geloof ik, en die ook wel veel weet.

Voor de castratie van Stoffel ben ik daar ook heen gegaan, en dingen als niet mogen eten voor de operatie of geen pijnstilling mee waren gelukkig niet aan de orde, anders had ik dat ook niet daar laten doen.

Sissi laat ik echter ergens anders castreren na de zomer, omdat mijn eigen DA daar toch te weinig ervaring mee heeft.

Dat vinden ze verder ook prima overigens, staan ze helemaal achter en zijn ze ook eerlijk over.

Ik vind ze niet duur, ze hebben ook konijnenspreekuur voor de entingen, en als je met meer dieren komt, of je komt twee keer voor hetzelfde euvel (bijvoorbeeld controle afspraak ofzo) dan krijg je een lager tarief.

Je schrijft over niet eten voor een operatie,

maar ik heb begrepen dat een konijn juist moet eten voor een operatie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

jammer te lezen dat de meeste (inclusief mijzelf) toch aardig hebben moeten zoeken voor ze bij een praktijk terecht zijn gekomen waar ze zich goed voelen. zie je maar hoe ondergewaardeerd konijnen zijn bij veel mensen. goede medische zorg vinden veel mensen toch niet echt belangrijk voor een konijn waardoor het dus veel moeite kost om een goede kk dierenarts te vinden voor mensen die hun konijn het beste gunnen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi

Ik ben vrijdag bij de dierenarts in Schalkwijk geweest. Fijne dierenarts vind ik! Ze hebben daar woensdag de kat van mijn vriend geopereerd nadat hij door twee rotweilers is aangevallen. Ze hebben echt goede zorg geboden en we mochten elke dag komen kijken. Vrijdag konden we de kat ophalen en heb ik gelijk Joep en Teun meegenomen voor een check-up. Dierenarts heeft gekeken zonder dat ik een afspraak had gemaakt of het spreekuur was! erg fijn.. uitslag --> Ze zien er gezond uit en het zijn twee VROUWTJES

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik ga ook naar dierenzorg parkstad....het fijne van hun vind ik dat ze 7 dgn, 24 uur per dag bereikbaar zijn en je in nood altijd een arts van de praktijk krijgt en niet naar een weekendarts hoeft te gaan! In ons geval kwamen we niet verder met Sophie en hebben hun mij doorverwezen naar st. Katharina in Hasselt! Ook daar ben ik erg over te spreken en zal als er risicovolle operatie verricht moeten worden meteen doorgaan naar Hasselt!

www.uwdieronzezorg.be

www.parkstaddierenzorg.nl

aangepast door bikkel
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben nu net een paar keer bij Dierendokters Den Bosch geweest, en DA Oerlemans is een echte konijnenliefhebber. als ik hem mag geloven. Hij praat er in ieder geval honderduit over, en zegt precies de goede dingen die hier op 't forum ook genoemd zouden moeten worden door een DA.

Tot nu toe alleen voor een eerste kennismaking met Ben geweest, en daarna een follow-up omdat hij het goede instrument om naar de tandjes te kijken nog niet binnenhad, en beide bezoekjes waren gratis omdat het een kennismaking betreft. Heb nog geen idee wat een normaal consult kost. Castratie is nog best prijzig (over ā‚¬80,- voor ons rammetje) als ik het zo lees, maar ja goede zorg staat voorop en de andere DA's in Den Bosch die ik voor informatie gevraagd heb zeiden niet specialist in Konijnen te zijn "maar wel de kennis in huis te hebben"... en daar geloof ik niet zo in als ik de slechte ervaring hier op BB lees!

Zitten hier nog andere mensen uit Den Bosch die ervaring hebben met DA's hier in de buurt? Deze Dierendokterspraktijk zit ook veruit het dichtst in de buurt, en dat is toch wel erg handig gezien ik normalitair geen auto tot m'n beschikking heb, maar het is fijn een backup te hebben...

Link naar reactie
Delen op andere sites

zie je maar hoe ondergewaardeerd konijnen zijn bij veel mensen. goede medische zorg vinden veel mensen toch niet echt belangrijk voor een konijn waardoor het dus veel moeite kost om een goede kk dierenarts te vinden voor mensen die hun konijn het beste gunnen.

ik vind dit erg kort door de bocht! Ik heb bij mijn eerste konijn ook de eerste jaren geen KKDA gehad, maar dat was echt niet omdat ik het niet belangrijk vond! Wist ik veel dat niet alle DA's verstand van konijnen hebben, het is ook niet zo dat ze dat zelf zeggen ofzo, nee ze doen net alsof ze er alles van weten, maar ondertussen verprutsen ze de boel.

Het was per toeval dat ik een keer met spoed naar de spoedkliniek moest, en daar werd mij verteld dat mijn konijn verkeerd behandeld was door mijn DA. Zo knipte hij gewoon de olifantstanden met een tangetje, en ik maar denken dat het er bij hoorde dat 1 tand dan soms tot in het tandvlees afbrak....En dat mijn konijn nuchter moest zijn voor de castratie omdat hij anders zou kotsen, dat klonk mij ook logisch in de oren, want ik wist nog wel hoe erg ik zelf gekotst had na een operatie, dus tja.....

En ik denk dat heel veel mensen denken dat hun DA kundig is met alle dieren. En als een DA zegt dat er geen behandeling mogelijk is voor iets en dat het diertje ingeslapen moet worden, dan denken ook veel mensen dat dat normaal is, omdat er voor zulke kleine diertjes vast geen goede behandelingen beschikbaar zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .