Ga naar inhoud

ik weet het echt niet meer! geen bdk´s eten, of diaree?


Margot

Aanbevolen berichten

Panacur kan echt geen kwaad.

Nee, ik zie nu ook dat er mensen zijn die hun konijnen elk jaar 'ontwormen' (ik neem aan met Panacur?) of ze nou wormen hebben of niet. Dus dan zal het inderdaad wel geen kwaad kunnen.

Komen de wormen pas in de ontlasting nadat je Panacur gegeven hebt dan? Waarom keek mijn DA dan de ontlasting na onder de microscoop om hierop te checken? (en dit was een specialist die dat deed, dus het was niet omdat ze er te weinig van af wist!) Of herinner ik me dit nou verkeerd of zo..? (is ook niet uit te sluiten met mijn geheugen! :-D)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Soms zie je ook wormen op de keutels hoor, maar dat hoeft niet. Bij Fudge waren ze overal, ze had een ernstige besmetting. Maar bij een ander konijn kan het zo zijn dat ze pas loslaten bij behandeling. Of dat ze er af vallen voordat je ze ziet, ze zitten namelijk los op de keutel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien dat ze in de ontlasting zelf (als ze met een microscoop checken idd) wel sporen van wormen kunnen vinden? Maar je hoeft ze in elk geval niet te zien.

Ik koop Panacur via www.medpets.nl, althans, ik heb voor de zekerheid altijd wat pasta in huis, die is het langst houdbaar en het makkelijkst te bewaren. De vloeibare zal goedkoper zijn in elk geval.

Link naar reactie
Delen op andere sites

bedankt voor de link elise! het enige probleem ik zie eigenlijk geen van deze symptomen. ze hebben gewoon de kleine blindedarm keutels aan een trosje (het zijn wel veel trosjes) ik zie geen wormen (in hoeverre je dat zelf kan zien, staat wel bij de link) en de andere keutels zijn gewoon normaal van grote en vorm. wat wel is ze zijn net 3 dagen geleden aan elkaar gekoppeld en aangezien er 1 jong konijntje bij zit zou die welleens van alle indrukken kunnen vergeten zijn blinde darm keutels op te eten. ik ga trouwens wel panacur halen hoor. bedankt voor alle reacties! ik kom vast nog wel met vragen :$ maar die horen jullie wel!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met de keutels komen wormeneitjes mee en deze kan je onder een microscoop zien. Bij ontlastingsonderzoek wordt er dus naar eitjes gezocht en niet naar volwassen wormen. Hierdoor kan je in keutels een wormbesmetting vaststellen, zonder dat er daadwerkelijk wormen in de keutels zitten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

bedankt voor alle reacties! ik weet van welk konijn het komt en ik weet nou ook wat ze heeft, het komt van Floortje mijn oudste konijn. ze zit nou in de rui (erger dan normaal) en ze heeft heel veel haar binnen gekregen. ik heb namelijk gezien dat ze een trosje keutels deponeerde en ik heb die vervolgens uitelkaar gehaald, alleen maar haar! ik snap wel dat ze die niet eet. nou had ik op dit forum gezocht en stond er overal dat je dan verse ananas sap kon geven. dit doe ik nu sinds gisteren. ik ben er nog niet mee naar de DA geweest omdat ze nog zo ontzettend actief is en ze normaal eet en er nog wel keutels zijn. nou ik haar dus ananas sap geef moet het toch overgaan? raden jullie mij aan om toch nog naar de DA te gaan? het gaat namelijk wel goed, maar ik wil echt het beste dus zeg maar... ze worden trouwens nog wel preventief ontwormd, misschien zien we dan ook wel dat ze nog last hebben van wormen. weet iemand trouwens hoeveel ananas sap je moet geven? ik geef nou ieder konijn omdat ze elkaar wassen enz 3 ml per dag, is dit te weinig of te veel?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik geef Protexin, als ze niet extreem in de rui zijn lijkt dat te helpen, maar Fred haart nu enorm uit en ik blijf kettingkeuteltjes vinden. De keuteltjes werden ook kleiner dus ik heb ze nu een paar dagen minder biks gegeven, geen kleine keuteltjes meer gevonden. Morgen weer met de normale hoeveelheid proberen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

bij mij is ze dus echt extreem in de rui, zo erg heb ik het nog nooit met haar mee gemaakt, kan ik dan ook gewoon protexin gebruiken? hopen dat het bij jou ook snel weer normale keutels zijn! nog even een klein vraagje, wat moet ik met het voer doen? ik lees overal veel natte groenten en weinig biks (zoals jij ook doet).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Fred is elk jaar extreem in de rui (en dan ook extreem lelijk haha) maar zoveel haar heb ik ook nog nooit gevonden in de keuteltjes. Ik vind meer kettingkeuteltjes dan gewone. Ik zou protexin zeker proberen, of het helpt is een tweede, hier lijkt het weinig invloed meer te hebben. Een klein beetje biks met veel hooi, hun normale portie groente en gedroogde kruiden heeft hier wel wat geholpen ja. Gelukkig duurt het niet lang meer, dan is ie er door heen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ dollie

dan ga ik het toch maar proberen ;) en ze wat minder biks geven.

@ yvonneH

ja dat doe ik al elke dag ;) elke keer een half konijn eruit getrokken, maar het blijft:bad: ik hoop dat het snel weer over is, tot die tijd gewoon blijven plukken en kammen:he:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ananassap maximaal 20 ml per dag volgens mijn oude DA. Ananassap werkt hetzelfde als de medicijnen die je geeft om de darm te stimuleren, dus dat is wat het doet: de boel stimuleren zodat het niet vast komt te zitten door haar, denk ik.

Of het achterhaald is of niet weet ik niet, maar mijn konijn likte de sap zo uit een schaaltje en de medicijnen niet, dus ik gaf ook vaak sap

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .