Ga naar inhoud

Konijnen inenten; wie doet dat


Nane

Aanbevolen berichten

Ook ik laat ze 2 keer per jaar enten.

Als je het tijdens de speciale inentingsspreekuren doet kost het weinig en je konijn word minder snel ziek.(als het goed is niet en anders minder heftig)

Als je konijn wel ziek word als je het niet geënt hebt ben je qua kosten veel meer geld kwijt en als je pech hebt niet alleen dat maar ook je konijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik laat mijn konijnen ook 2x per jaar inenten tegen myxomatose en VHS. Ik doe dat omdat mijn vorige 2 konijnen door ziektes zijn overleden en daarbij wil ik niet onnodig het risico lopen dat mijn dieren ziek worden. Als je een beestje hebt, moet je er ook goed voor zorgen. Dus daar heb ik die paar tientjes in het jaar wel voor over!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik laat de konijnen ook 2x per jaar inenten. De katten doe ik trouwens niet. die krijgen hier de entingen tot ze een jaar oud zijn en dan niet meer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier twee keer per jaar. Ik vind het fijn dat ze dan meteen hun check-up krijgen. Konijnen verbergen het wanneer ze ziek zijn, terwijl ze aan de andere kant vrij gevoelig zijn voor ziekte.

aangepast door Suuzi
Link naar reactie
Delen op andere sites

Zolang mijn nijntjes gezond zijn worden ze gewoon geënt.

Dat is wel iets waar ik echt rekening mee hou. Ik geloof er eerlijk gezegt niet in dat het risico op myx of VHD zóóó enorm is, ik ent alleen zodat ik nog kan slapen mócht het toch ooit gebeuren (en zodat zij het in dat geval ook zouden overleven) en als ze niet 100% in orde zijn ent ik niet. Omdat ik denk dat in dat geval de enting een groter risico vormt dan de ziekte zelf. Fien haar oren zijn kaal, ik ben daar mee naar de dierenarts gegaan en wilde tegelijk laten enten. Maar wist op dat moment nog niet wat het was (nu nog steeds niet, het is gewoon niks :s) en heb haar dus niet laten enten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waar heb jij dat gehoord dan?

Het is wel zo dat de enting voor myx maar één maand optimaal beschermd. Ik kan het op zich wel begrijpen dat mensen daarom niet enten. (Maar het is ook zo, dat een konijn dat regelmatig tegen myx geënt wordt er toch makkelijker bovenop komt, ook als de enting niet helemaal meer beschermd, dus wat dat aan gaat..)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben ook van plan om mijn FH twee keer per jaar te laten enten.

Hij is van december 2009, en is met 8 weken ingeent (precieze datum weet ik zo niet uit mn hoofd, boekje ligt wel ergens).

Dus als ik het goed uitreken dan moet hij rond ongeveer augustus opnieuw worden geent.

Alleen vraag ik me wel af, is het noodzakelijk dat er precies 6 maanden tussen de entingen zitten?

Maakt het bijv. uit of ik een maandje later inent?

En zijn er nog bepaalde maanden waarin je het beter kan doen dan andere maanden??

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je kunt met myx zelfs beter wat dichter op elkaar enten, in de zomermaanden. De enting voor myxomatose is namelijk maar een maand echt werkzaam en door wat dichter op elkaar te enten, is je konijn dus langer beschermt. Een maandje later kan ook wel hoor. Ik heb vorig jaar volgens mij maar één keer geënt omdat Indy telkens tussendoor kwam met zijn gezondheid. (En Indy is helemaal niet geënt.) en Feline zou in principe drie keer geënt worden dit jaar, als ze die kale oren niet had.

Je kunt het beste enten wanneer er de meeste vliegen zijn, dierenklinieken hebben vaak in maart/april konijnen dagen en augustus/september weer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij de enting tegen Myxomatose staat door de fabrikant beschreven dat het maar 1 maand werkt, maar volgens mij denken veel dierenartsen dat het langer is, ze waarschuwen hier ook niet standaard voor dat je elke maand mag terug komen als je dat veiliger vind of zo...

Mijn nijnen worden ook 2x per jaar geent, ik kijk altijd naar het weer in het voorjaar wanneer ik ga, als het lang koud is ga ik wat later. Als ik de eerste mug gezien heb ben ik de eerste aan de telefoon.

De 2e enting gaan ze met de katten mee, dat scheelt weer wat consult kosten, en mijn moeder moet me brengen omdat ik niet met 3 reiskooien in de bus kan:P, dan de 4e er ook meteen bij.

Maar goed ik wijd weer uit, het belangrijkste is dat ik niet wil dat mijn dier een van deze ziektes krijgt en zo ziek zal worden dat ik er zelf naar van wordt. IK zou het mezelf niet vergeven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mag ik er nog iets over vragen? Die 2 ziektes waartegen ze worden ingeent, hoe lopen ze die op? Ik bedoel, mijn konijnen hebben NOOIT contact met andere konijnen. Ik woon hier in een nieuwbouwijk in een stad, en ik heb hier in de wijde omgeving nog nooit een konijn gezien. Ik vraag me dan af hoe ze er aan zouden kunnen komen?

Datzelfde vraagstuk heb ik trouwens nu ook met mijn raskatten. Ik fok niet meer, ik show niet meer, en mijn katten leven alleen binnen. Hoe moeten ze nu eigenlijk iets oplopen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .