Ga naar inhoud

Vreetzakken


Hilke

Aanbevolen berichten

Als je het voer dan te duur vind worden zou ik aanraden om te gaan mengen met Hope Farms super trio.

Ik bestel ook altijd dat weidehooi bij zooplus, vinden ze heerlijk. En ik heb laatst gedroogde paardenbloem besteld, vinden ze ook erg lekker.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien is het wat om gedroogde kruiden te gaan voeren? Hier krijgen ze standaard een bakje per dag. Ik bestel bij caviakruiden.nl allerlei soorten kruiden en dan een kg of halve kg en maak daar dan mijn eigen mix van. Op dit moment krijgen ze een standaard konijnenbakje vol per dag, daar zit dan luzerne, paardenbloem & pbblad, brandnetel, peterselie, aardbeiblad, tijm, groene haver en nog wel een aantal dingen maar daar kan ik niet opkomen :P

Verder zou ik ze gewoon echt niks meer geven om 5 uur 's ochtends, je beloont ze nu voor hun irritante gedrag.. Ja, dat is een poosje door zetten :whistle2: maar op den duur werkt het wel. Indy kon er ook wat van, maar uiteindelijk hield hij er wel mee op. (Moet zeggen dat hij in de woonkamer stond, werd niemand wakker van..)

Link naar reactie
Delen op andere sites

waarom is melasse zo slecht dan?

Melasse is bevat veel suiker (is een restproduct uit de suikerproductie) en dus net als alle andere suiker beter om niet te veel van te geven. En omdat je dus ook vrij simpel luzerne zonder melasse kan kopen kies ik daarvoor.

Caviakruiden en dierenkruiden zijn trouwens dezelfde site.

De beperkingen van een studio ken ik, ik woon ook in zo iets, alleen dan nog wat kleiner.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zat er inderdaad aan te denken het te mengen met hope farms! Moet alleen even een dierenwinkel vinden waar ze het verkopen. Ben het nog nooit tegen gekomen! Alleen voor cavia's.. Anders misschien even bestellen in de winkel! Kan vast wel.

Ik heb ze ooit wel eens een bakje gedroogde kruiden gegeven, haalden ze hun neus voor op! Vers vinden ze het wel weer lekker..

Link naar reactie
Delen op andere sites

zolang je nijntjes niet aankomen is er ook niet veel om je zorgen te maken. het enige wat het eventueel ook nog zou kunnen zijn is aangeleerd gedag, dit wil zeggen dat jou nijntjes weten dat als ze dit gedrag vertonen zij eten krijgen.. vaak hebben ze inderdaad geen honger en vinden ze het gewoon heel erg lekker. ik zelf zou toch proberen om het voeren een beetje in de hand te houden. dus gewoon hele dagen lekker hooi eten en toch kijken of ze minder biks willen eten normaal gesporken adviseren wij hier in de winkel om 20 gram biks per kilo lichaamsgewicht te voeren. :yes:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Klopt helemaal.

Ik geef ze nog niet zolang eten wanneer ze dit doen, dit gedrag vertoonde ze al langer maar sinds kort voer ik dan omdat ik dacht dat ze honger hadden. Stop er ook meteen mee! Het is vooral Bo die het doet!

Ze komen wel aan maar dat moet ook nog! Ze worden niet dik en eten gewoon hun blindedarmkeutels nog dus het zal wel niet heel verkeerd zijn..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn konijnen beginnen ook rond 5 uur te rellen. De laatste dagen heb ik het hok verduisterd met een donkere fleecedeken. Ze blijven hierdoor langer rustig. Voor jou misschien ook een idee? Of is het goed donker waar je konijnen staan?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is wel een goed idee! Heb er wel vaker aan zitten denken.

Ze staan gewoon binnen en heb hele donkere gordijnen, maar het raam zit veel dieper dus het licht glipt langs de randen waardoor het hier al vroeg niet meer donker is in de kamer!

Ga het eens uitproberen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is natuurlijk het 1ne konijn voor het andere, maar hier eten ze volgens mij ook meer SS dan wordt aangerade. Daarnaast krijgen ze 2x perdag een redelijke hoeveelheid groente. Mijn konijnen zijn echter wel vrij aktief en niet te dik. En dieren die veel bewegen of hard moeten werken (konijnen in de winter buiten bv) hebben automatisch meer voeding nodig.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Klopt! Al zijn die van mij vrij lui en zitten ze lekker warm binnen ;)

Groente krijgen ze niet zo heel veel.. Maar ze zitten nog in de groei! Met inenten was Bo 3 kilo, paps is 4 kilo en angora rammen kunnen echte flinkers worden dus er mocht opzich nog wel een kilo bij. Gaat hij ook wel halen te zien aan zijn bouw, hij was vrij groot maar wel ielig, dus vandaar denk ik dat hij zoveel kan eten zonder dik te worden! Saar was namelijk kleiner dan hem en woog 300 gram meer en was volgens de dierenarts goed op gewicht.

Maar hou het wel heel goed in de gaten, ze mogen niet dik worden!

Ga morgen even op zoek naar hope farms voer, kan ik na het weekend beginnen met mengen!

aangepast door Hilke
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .