Ga naar inhoud

konijn is ziek


lotharinger<3

Aanbevolen berichten

  • Reacties 57
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

ja dat van de da dat snap ik maar ik bedoelde van wat ie kon hebben.

maar ik wilde er wat eerder iets aan kunnen doen.

haakjes op de kiezen ?? krijgt ie daardoor ook kleine keutels ??

hij zit trouwens ook samen met een ander konijn, ander ras en die heeft nergens last van ..

ik vind het een beetje raar.

en hij stinkt ook.

is er ook een behandeling die ik zelf kan doen ??

dankje

aangepast door lotharinger<3
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doordat hij haakjes op zijn kiezen heeft, kan hij niet goed meer eten. Vooral harde dingen als biks doen echt pijn en goed kauwen op hooi gaat ook niet meer. Groente wil nog wel enigzins, maar vaak ook niet meer supergoed. Daardoor krijgt hij weinig vezels binnen, eigenlijk krijgt hij überhaupt weinig binnen, waardoor de darmen wat vertraagd gaan werken.. En daardoor krijgt hij kleine keutels.

Het kan natuurlijk ook wat anders zijn, maar ik denk toch aan haakjes. Dat verklaart ook gelijk waarom je andere konijn nergens last van heeft, die heeft namelijk gewoon een goed gebit dus die kan prima eten.

Nee, je kunt hier zelf niks aan doen. Het is belangrijk dat je snel, echt vandaag nog, morgen is het Hemelvaart dus dan wil het ook niet, nog langs de dierenarts gaat. Weinig eten en kleine keutels is hoe dan ook niet goed. Je geeft al aan dat hij behoorlijk vermagerd is, dus dit is al langer aan de gang. Wie weet vallen straks zijn darmen nog stil omdat hij echt niet goed meer kan eten en dan ben je echt ver van huis. Gewoon naar de dierenarts gaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik sluit me 100% aan bij Dollie: direct naar de dierenarts met dit diertje.

Het klinkt mij inderdaad ook naar haakjes, dit is heel simpel te verhelpen.

Zeker met een lang weekend op komst: direct bellen en zeggen dat het spoed heeft.

Heb je een goede konijn-kundige dierenarts in de buurt?

Er staat een lijstje hiervan op het forum, voor het geval je dat niet weet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als dit mijn konijn was zou ik nu heenbellen, uitleggen dat ik denk dat hij haakjes heeft en vragen of ze misschien nog tijd hebben om die weg te halen vandaag. Misschien dat het toch iets anders is, maar dat ziej e daar wel en dan kan het in elk geval gelijk. Anders wordt het pas volgende week..

En zorg anders in elk geval dat je voldoende dwangvoeding en pijnstilling mee krijgt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

inderdaad pijnstiling en dwangvoer. maar er moet ook gekeken worden of hij niet verstopt zit. probeer eens of je biks op kunt lossen in water en dat papje op een schoteltje of lepeltje voor hem houden. dit is zachter en kan hij misschien wel eten

Link naar reactie
Delen op andere sites

ja, de dierenarts het dichtste bij mij in de buurt. alleen die is op vakantie dus kan me niet helpen. ik kan vanaf vrijdag weer proberen. alleen ik heb net weer ff naar m gekeken... hij heeft ook een rood mondje, stinkt een beetje en hij eet wel gewoon wortel dus dan zou je toch denken dat het niet aan zn tanden zou liggen. hij eet nu dus ; wortel, paardensla, gras en komkommer. hooi eet hij niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik kan niet naar een andere da omdat die 2 uur met de auto rijden is en mn ouders zijn niet thuis dus dan moet ik fietsen. en dan kan ik mn nijntje ook moeilijk mee nemen:frown:

dus ik moet wel w88 tot vrijdag:frown:

echt heel stom

maar ik ben net bij m weze kijken en hij heeft wel weer een dik buikje van het eten... dus al een kleine vooruitgang.

kan ik echt niet wat doen voor m ???

en hij heeft nooit brokken gegeten ook niet toen hij nog niet ziek was... heel raar maarja... daarom geef ik ook elke dag wat extra's van groenvoer en heb ik altijd heel veel hooi in het hok liggen wat ik hem ook niet altijd zie eten maar meestal wel.

hij groeit ook niet erg hard wat veroorzaakt kan komen door dat ie niet meer veel eet...dus niet genoeg voeding binnen krijgt?

aangepast door lotharinger<3
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hij heeft een dik buikje? Het lijkt me niet dat dat van eten komt, ik kan echt niet aan mijn konijnen zien of ze gegeten hebben..

En een andere dierenarts twee uur rijden?? Dat lijkt me ook sterk.. Hier in de omgeving zitten volgens mij wel tien dierenartsen allemaal op 20 minuten afstand van mijn huis en ik woon echt niet in een grote stad.

Je kunt een papje maken van zijn biks (water erbij doen en goed doorprakken) en dat op een schoteltje doen, misschien een beetje aan zijn mondje smeren (voorzichtig natuurlijk) zodat hij het ook kan proeven.. Dan heeft hij in elk geval iets binnen.. Maar waarschijnlijk heeft hij echt pijn nu, er zitten haken aan zijn kiezen die in zijn tond of wang prikken.. Je kunt je vast wel indenken hoe dat voelt, misschien heb je zelf wel eens enooorme kiespijn gehad, dan wil je ook niet eten.

Dus eigenlijk is het enige dat je écht kunt doen, naar de dierenarts gaan..

aangepast door Dollie
Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij ben je nu excusen aan het verzinnen en dat moet je niet doen. Dit konijn moet naar een dierenarts, klaar. En als hij werkelijk geen brokken en hooi eet terwijl er niks is, dan heb je nog een veel groter probleem. Helemaal als je alleen maar een beetje van de groenten die je eerder al noemde geeft. Daar heeft hij écht niet genoeg aan.

Probeer een dierenarts in de buurt te bereiken, je ouders zijn vanavond toch wel thuis? Veel dierenartsen hebben 's avonds ook spreekuur, of je kunt een afspraak maken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

hallo allemaal' date='

ik heb een heel lief jong konijntje. het is een lotharinger en hij is ziek geworden.

hij is levenloos eet alleen nog maar groenvoer oogjes vallen dicht [b']en is nu heel mager.

weten jullie wat ik hier aan kan doen ??

Ik sluit me volledig bij voorgaande reacties aan, je konijn heeft echt een dierenarts nodig! En er zal vast wel een dierenarts dichter in de buurt zijn dan twee uur, waar woon je ergens? Mij lijkt overigens ook niet dat een konijn van de een op de andere dag mager is dus het is al langer aan de gang? Waarom niet eerder aan de bel getrokken bij de dierenarts?

Edit: En hoe jong is jong eigenlijk? Kan er ook nog mee te maken hebben.....?

aangepast door Quin
Link naar reactie
Delen op andere sites

hoezo zou ik excuses verzinnen ???

en nee ze zijn in worcum... en ik denk wel dat er wat aan de hand is anders zou ik dit niet gedaan hebben...

maar ik kan er niks aan doen nu ik ga nu wat van dat bix pap maken...

Om niet naar de dierenarts te gaan? Ik snap dat je niet kunt, maar als je jezelf maar lang genoeg wijsmaakt dat het ook niet nodig is dan geloof je het vanzelf wel en dat schiet helemaal niet op.

Waar woon je inderdaad? Er moet nog wel een dierenarts zijn.. Hoe oud ben je? Op de fiets met een konijn (reismandje) is helemaal niet onmogelijk.. (Praktisch is anders, dat klopt.. MAar 't is nu nodig.)

edit; Ik bedoel het trouwens helemaal niet vervelend hoor, ik (wij) wil je echt graag helpen, maar dan moeten we het wel met elkaar eens zijn: Dit konijn moet naar de dierenarts. Ik had het idee dat je eigenlijk vond van niet/niet wilde, sorry.

aangepast door Dollie
Link naar reactie
Delen op andere sites

hij at het papje niet op... ik heb het wel in zijn hok gezet.. mis eet ie het later dan nog... maar ik zette hem ff op t gras in de ren en toen at ie heel erg snel... dus ik snap het dan niet... waarom heet ie die pap niet maar het gras wel??

ik denk dat ie biks niet lust ofzo omdat ie het ook niet veel kaal eet en ook niet in een papje.. hij eet het gewoon niet op...

is er mis nog iets anders dat ik kan doen ??

aangepast door lotharinger<3
Link naar reactie
Delen op andere sites

volgens mij woudrichem (worcum zei hij in een ander bericht)

dat dike buikje doet mij toch echt aan gijs denken.....die zat eerst ook wat rustig. ik ging naar bed en werd 4 uur later wakker van gekrabbel in het hok.ben gaan kijken en 10 minuten later is gijs in mijn armen gestorven.........zijn buik was ernorm opgezwollen. waarschijnlijk is dit gas geweest.

was dat gras eten voor of na dat dikke buikje? dat hij driftig gras begint te eten is nog een reden om aan haken of eenander probleem in de mond te denken. gras gaat gemakkelijk. het papje op likken kan ook al pijn toen als zijn tongetje kapot is. dit had max van mij ook toenhij haken had.

Link naar reactie
Delen op andere sites

neej ik wil juist heel graag naar de da...

ik vertel liever niet prsoonlijke gegevens op internet...

en ik weet dat t nodig is dus ik ben ook al de hele dag aan t zoeken naar oplossingen.

ik hoop dat ik er vandaag nog een vind...

en ik doe echt mn best jullie moeten niet denken van niet want het is echt zoo...

ik hou heel erg van mijn nijntje en ik wil m echt levend houden... ik kijk bij dr om de 10 min...

hij is nu wel al wat levendiger en springt afentoe wat...

ik heb gegeken in zijn mondje of ik wat kon zien maar ik kon niks zien... geen uitsteeksels op de tanden geen wondjes in de mond maar mis heb ik slechte ogen...zn tandvlees was mooi roze en de tanden waren niet te lang en niet te kort... ze waren ook mooi wit...

ik stel het erg op prijs dat jullie me willen helpen hoor, echt waar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

volgens mij woudrichem (worcum zei hij in een ander bericht)

dat dike buikje doet mij toch echt aan gijs denken.....die zat eerst ook wat rustig. ik ging naar bed en werd 4 uur later wakker van gekrabbel in het hok.ben gaan kijken en 10 minuten later is gijs in mijn armen gestorven.........zijn buik was ernorm opgezwollen. waarschijnlijk is dit gas geweest.

was dat gras eten voor of na dat dikke buikje? dat hij driftig gras begint te eten is nog een reden om aan haken of eenander probleem in de mond te denken. gras gaat gemakkelijk. het papje op likken kan ook al pijn toen als zijn tongetje kapot is. dit had max van mij ook toenhij haken had.

daar ben ik ook wel beneuwd naar! :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .