Ga naar inhoud

Zieke konijntje: E. Cuniculi


Ploertje

Aanbevolen berichten

Bedankt voor de steun en tips.

Dexamethason ga ik zeker even navragen bij de DA of dit het herstel in deze fase v/d ziekte een boost kan geven.

@Moppies: Bedankt voor het aanbod, we zullen wel zien tegen de tijd. Ik heb ondertussen wel wat opties gevonden voor de vakantie in juni. Ik waardeer het echt van je.

@Rowls: Ik zal een paar van je technieken vanaf vandaag toepassen.

thx alot!

R.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 76
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Het zou kunnen dat ik die Dexamethason heb moeten geven, ik weet het dus niet omdat ik drie gevulde spuitjes had meegekregen. Jij alleen kan natuurlijk beslissen of je doorgaat met behandelen, maar ik zou het zeker een kans geven.

Ik was eerst ook nogal ontdaan en als mijn DA zou gezegd hebben dat inslapen verstandig was, had ik dat gedaan, maar ik heb toen ter plekke beslist dat ik zou behandelen, ik vond dat ik dat verplicht was tov mijn konijn.

Ik weet dat je het niet kunt vergelijken, de klachten van jouw nijn zijn veel erger.

Je hebt nog een paar weken voor je vakantie, tegen die tijd moet je dan toch wel duidelijk verbetering merken.

Keeping fingers crossed!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Terug van de DA:

Zowel positief als negatief.

De DA maakt zich zorgen over de verlamming en zijn ondergewicht. Ook was de temperatuur van m'n konijn te laag.

Positief vond ze: Het minder scheef trekken, wel reageren op pijnprikkels aan de uiteinden van de poten.

Ze vertelde me eerlijk dat de prognose somber is. Ze wilt dat ik a.s. vrijdag weer terugkom. De parasiet is bestreden. (Natuurlijk wel doorgaan met Panacur). Het zenuwstelsel is aangetast en de tijd zal het leren in hoeverre het konijn herstelt en of hij wel herstelt.

Dankzij jullie heb ik aangekaart: Dexamethosan. Dat heb ik gekregen. De 1e injectie is door haar gedaan en ik doe het de komende 2 dagen. Ook heeft nijn weer een vit. B injectie gehad. Uiteraard ben ik gestopt met Metacam.

Om makkelijker het dier te voeren en voor extra energieboost heb ik dat poedersubstantie gekregen welke ik met water tot een supspensie dien te mengen. Ook raadde de DA mij Olvarit aan.

M.b.t. Inenten tegen Myomatose/VHS/VHD (I.v.m. aannamebeleid bij pensions) vertelde de DA mij dit:

.

Mócht tegen die tijd het konijn aan de betere hand zijn (en dus niet ingeslapen/gestorven). Dan kan eind mei, dus 1 week voor eventuele pension-opname, ingeent worden. Maar onder voorwaarde dat het konijntje dan sterk genoeg is.

Ik hoop jullie voldoende te hebben geinformeerd,

R.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik hoop dat de dexa aanslaat.

Als hij aanslaat zie je dat meestal erg snel.

Ivm met dat ineten...daar zou ik dan toch echt nog eens goed over nadenken. Een verminderde weerstand (waarvoor een inenting kan zorgen) kan de EC terug actief laten worden (als hij dan net passief is).

Succes!

Hier wordt geduimd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Emale Female: Nee, ik woon tussen A'dam en Utrecht in.. Zeg maar begin van 't Gooi. Al moet ik zeggen dat ik de laatste tijd best vaak in/rond Eindhoven ben geweest.

Update:

Picky eet met moeite vast voer... Wel vind ie dat oplosvoedsel héérlijk!

Hij heeft meer gevoel en iets meer kracht in zijn lichaam, achterpoten en voorpoten! Hij strekt zijn achterpoten geregeld en blijft langer rechtop zitten!

Nu weet ik niet of dat door die 1e Dexa-injectie komt of doordat we nu al de 11e dag ingaan van de medicatie Panacur... Maar hij is iets levendiger!

De DA vond het heeeel belangrijk en goed van me dat ik hem ook fysio gaf.:yes:

mvrgr,

R.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Net thuis van werk,

Blog:

Bovenstaande was iets te voorbarig. :(

Het gaat snel bergafwaarts. Zijn hele lichaam is de hele dag slap en hij is lusteloos. Hij zakt in elkaar en alleen zijn snuitje beweegt nog af en toe. Lichaamsgewicht is nog minder, ondanks (semi) dwangvoeren.

Vrijdag wil de DA hem weer zien maar in deze staat zal de DA zeker weten mij overhalen Picky in te laten slapen (áls hij de ochtend haalt).

Ik denk dat ik nu moet accepteren dat zowel m'n vriendin als ik, de DA en het konijn zelf ons uiterste best hebben gedaan om dit tot een positief eind te brengen..... maar dat we verliezen.

We zien het in de ochtend wel...

mvrgr,

Ploertje

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aftellen geblazen.

A.s. maandag (17 mei) om 12:30 uur wordt hij ingeslapen.

Dan komt een :angel: hem ophalen....

Zijn kopje laat hij hangen. De DA heeft hem nog een antibiotica shot gegeven en ik mag voor dit weekend nog Metacam gebruiken. Alleen wanneer er dit weekend verbetering optreedt is er nog hoop. Maar de DA zegt dat die kans klein is.

Ik ben helemaal op. pfffftttt.....

R.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe wat je hart je hierbij ingeeft.

Het mijne zei me door te zetten en met (tot nu toe) succes.

Als jij denkt dat het afgelopen zaak is, dan doe je er het beste aan om dit nu toe te geven voordat je jezelf en je nijn door een zware periode heensleept met eenzelfde uitkomst.

Heel veel sterkte.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Picky is op zondag-ochtend 16 mei om 08:00 uur gestorven.

Ik kwam thuis van m'n nachtdienst en ik trof mijn konijn in zo'n vreselijke staat aan dat ik de noodarts uit z'n bed heb gebeld om 'm uit zijn lijden te lossen. Het maakte me niet uit wat de kosten waren. Aangekomen bij de DA zij de DA ook dat dit de enige juiste beslissing was.

Picky z'n ogen puilden uit, het enige wat hij nog deed was happen als een vis op het droge. Al zijn spieren waren slap. Hij was op.

Rust zacht vriendje. We hebben samen gestreden tegen deze ziekte. Ik ben niet gewend om te verliezen. Ik zie het ook niet als een verlies, maar als een winst dat je me al die jaren warmte en gezelschap hebt gehouden.

Bij deze wil ik van de gelegenheid gebruik maken om jullie te bedanken voor alle tips en steun en medeleven.

R.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet hoe je je voelt, je weet dat je genoeg hebt gedaan, maar toch voelt het als opgeven. Ik zelf heb vorige week maandag helaas de beslissing moeten nemen om mijn Fudge in te laten slapen, ook getroffen door E.cuniculi.

Heel veel sterkte met je eventuele beslissing!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .