Ga naar inhoud

Het beste voer?


Roos1995

Aanbevolen berichten

Ze krijgen bij mij gewoon een klein bodempje van zo´n standaard formaat keramieken eetbakje.

De bodem is dan net niet meer te zien, zo´n dun laagje.

Dat doe ik al een tijdje want een paar week geleden voerde ik meer.

Hooi hebben ze altijd tot hun beschikking, en qua groenten krijgen ze per dag een paar stengels peterselie en soms nog wat selderij erbij. Ben het een beetje aan het opbouwen.

Sommige soorten lusten ze niet echt, zoals rucola ofzo.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb ze net eten gegeven en gewogen. Witje en Bunny krijgen ieder 15 gram HF select en voor de rest dus hooi en groente. Bugs (met diverse problemen) krijgt 35 gram. Hij is erg slank en hij heeft het zo op. Vanavond is het leeg. Hij eet wat meer dan normaal de laatste tijd.

En sochtends is het van Witje en Bunny leeg of misschien savonds ook al. Maar eerder zat er sochtend nog korrels in waardoor ik nog minder ben gaan voeren.

Bugs is 1,2 kilo en is voor zover ik weet een zilvervosje, precies dezelfde aftekening. Maar dan moet hij 2 a 3 kilo zwaarder zijn en dat overleeft hij niet. Is er een dwergsoort van de zilvervos?

Witje is een hulstlander en schat hem op 1,5 kilo en Bunny een dwergkonijn van rond de 1,4 kilo. Bunny heeft een beetje overgewicht.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja I know. Maar zijn oren zijn 7/8cm lang.. :s.. Misschien een mislukkeling of kruising (wat er altijd wel in zit).

Maar als ik ze nu 15 gram gemengd geef dan moeten ze van ss nog minder?

Ik kan ss voor een redelijke prijs meenemen van mijn werk. De verkoopprijs voor 10kg zit nu op 46,99 en ik heb laten merken dat dat veelste duur is. Normaal zit het rond de 39,95 en als het goed is zal er snel iets met de prijs gedaan worden.

aangepast door Bunny06
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gewoon biks?

Ik kan de 10kg ss voor minder dan 40 euro mee krijgen en ik ga ze gewoon hierop houden.

Als Bugs een operatie krijgt, dan kunnen de haakjes verwijderd worden en daarna kan ik het bijhouden met ss.. Hij heeft zijn hele leven op een dieetvoer gezeten, verwacht ik want toen hij nog bij de kinderboerderij aan het logeren was, had hij een aparte bak met biks, maar het was ietjes lichter gekleurd dan de normale donkere grijze biks.

Weet niet precies waarvoor hij het had want hij wat erg slank.. En daarnaast had hij nauwelijks hooi want toen ik daar kwam, was ik de enige die ze hooi gaf.. Want ze zeiden dat het niet nodig was omdat ze dagelijks een stukje groente/fruit kregen maar dat slaat natuurlijk nergens op. Dat werd allemaal in de grote bak gegooid en omdat hij weer bovenop een andere kooi stond werd hij snel over het hoofd gezien..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .