Ga naar inhoud

Tinka: er is iets aan de hand, maar wat???


Suzimoo

Aanbevolen berichten

Ik weet echt niet wat ik nog meer kan doen. Ik twijfel ook heel erg of ik haar terug zal halen naar binnen, zal ze het koud hebben?

Zelfs haar lievelingsbrokjes van Beaphar (die ze krijgt als snoepje) nam ze niet aan.

Ik snap niet dat er niks gevonden kan worden als er wel degelijk iets aan de hand is. Ik wordt er helemaal gek van, maak me zorgen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 50
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Ik zou haar weer naar binnen halen ookal is het alleen voor je eigen gevoel....

Misschien kan je haar dan beter in de gaten houden?

Bedankt voor je reactie.

Ik heb haar net binnengehaald, ze zit weer in de kooi boven. Ik heb Gijs buiten laten zitten. Ik wil het niet op m'n geweten hebben dat ze er straks niet meer is omdat ze het simpelweg te koud had.

Ik heb een bakje biks, een bakje groenvoer, een bakje hooi en een bakje water neergezet. Zo kan ik precies zien wat ze eet en wat ze keutelt.

Morgen als het redelijk weer is mag ze buiten spelen met Gijs.

Ik weet niet of het de juiste beslissing is, maar alleen zo kan ik erachter komen of ze het koud heeft en of ze nog goed keutelt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je hebt darmstimulans gekregen maar misschien heeft ze ook wel laxatract nodig om weer op gang te komen zeg maar.

Heb vorige week bijna hetzelfde gehad met Ollie.Achtergrond was een oogbeschadiging en onderliggend probleem is nu een ontstoken kies maar met laxatract en ciseral heb ik hem weer aan het eten en keutelen gekregen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tja.. ze heeft mini-keuteltjes.. of althans.. die had ze vanmiddag. Sinds ze in de kooi zit heeft ze alleen een plasje gedaan.

Ik wil ze eigenlijk niet te lang van Gijs scheiden. Ik wacht de ochtend even af en indien nodig bel ik de dierenarts nogmaals.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat er niet ingaat komt er niet uit....zegt manlief hier altijd!

Ollie had eerst minder keutels en daarna kleinere en at erg weinig.Nadat we begonnen waren met lax en cis werden ze langzaam groter en ging hij weer meer eten...misschien heeft ze gewoon de combinatie even nodig...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze heeft hooi gegeten, andijvie en een beetje biks. Vanmorgen kwam meteen een keutelregen, allemaal normale keutels!

Nu weet ik alleen niet of dat door de metacloral of door de "warmte" komt. Ik baal echt ontzettend dat het gevroren heeft.

Gijs zit buiten in de vrieskou en maakt binkies.

Tinka zit binnen en lijkt herstellende.. maar baalt tegelijkertijd ook van de binnenkooi.

Ik maak er maar een zooitje van. Ik wil ze eigenlijk niet te lang scheiden.

Gijs wist van gekkigheid niet meer waar ie moest kijken gisterenavond, er was zoveel te eten voor hem doordat Tinka niet pakte. Hij laat nu ook grote blindedarmkeutels liggen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goed, behalve dan dat je met de ene helft van het koppel buiten zit, en met de andere binnen, is hooi, andijvie en een beetje biks al heel wat en een keutelregen klinkt zeker niet slecht.. Fijn om te lezen!

Als je ze binnen hebt, hoe zitten ze dan precies? In de logeerkamer, dacht ik? En alleen in de kooi of in de hele ruimte? Indy vond van binnen naar buiten helemaal niet erg op de temperatuursverschillen na (was op dat moment ook nog ziek in de zin van, dat hij zich absoluut niet goed voelde) maar toen hij daar overheen was en de AB aansloeg vond hij het geweldig binnen.. Hij kon ook van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat los lopen.. Hij was wel aldoor de kranten in z'n kooi aan het opeten en eerst ook vƩƩl aan het tralieknagen (als ie voor straf in z'n kooi zat meestal, maar soms ging ie oo kgewoon in z'n kooi zitten aan die tralies hangen terwijl die open stond -.-') maar toen heb ik gewoon een zooi speelgoed besteld en dat hielp ook wel..

Als Tinka weer op geknapt is zou ik haar niet meer naar buiten doen maar Gijs naar binnen halen eigenlijk.. Als ze gewoon de hele dag of dag en nacht los kunnen lopen is het misschien minder erg. En het is ook al maart hĆØ.. Nog goed een maand, anderhalf en de temperaturen zullen al heel anders zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, ze zitten in de logeerkamer, maar ik wil ze binnen eigenlijk niet meer los laten lopen. Ze knagen de hele logeerkamer stuk. Die plinten zijn ook gelakt ofzo.. is echt niet gezond voor haar.. dat gaf de dierenarts gisteren ook al aan.

Ik zat er meer aan te denken om ze af en toe buiten te laten rennen, als ik niet op m'n werk zit en het redelijk weer is. Ze vinden het binnen gewoon niks, dat merk ik ook aan de binkies die ze maken zodra ze weer 1 stap buiten de deur zetten. Binnen zijn er helemaal geen binkies..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik moet er even over na gaan denken. We willen ze eigenlijk echt niet meer los laten lopen binnen. Het mooie weer komt er toch weer aan en ze slopen de hele kamer inclusief het laminaat (door erop te plassen). Ze moet anders maar gewoon even geduld hebben.. ik weet het ook niet. Ik ga er even overnadenken. Ik wil uiteraard het beste voor mijn meisje, maar het moet niet ten kosten gaan van alles.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, ik zie wel dat het komende tijd 's nachts gaat vriezen. Ik heb nu het raam op een kiertje gezet dat het wel een klein beetje "koel" is. Dan moet ze overdags met een graad of 8- 10 toch wel even buiten kunnen spelen. Dan krijgt ze toch de nodige beweging. Niet ideaal, maar tijdelijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oke, even een update..

Tot op heden zitten beide konijnen nog alleen. Beide konijnen eten en keutelen, dat is voor mij nu even het belangrijkste. Als ik Gijs bij Tinka laat kan ik haar keutel- en eetgedrag niet in de gaten houden en dat wil ik nu eerst minimaal 2 dagen op orde hebben. Daarna zie ik wel even verder.

Hopelijk is de reden van haar terugval dus echt de kou geweest en niks anders..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wijze beslissing....kan natuurlijk door de kou komen.Fijn dat het nu in ieer geval beter gaat.

Die darmstimulans krijgt ze die nu nog?

Ja, die moest ik vijf dagen geven, twee maal daags. Vandaag is dag 1 pas..

Ik ben alleen zo bang dat ze elkaar erg missen of misschien wel vergeten en dat ik ze dan opnieuw moet koppelen..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .