Ga naar inhoud

Help ons alsjeblieft Dolf te redden!


Crn76

Aanbevolen berichten

Ik hoop zo dat iemand ons kan helpen! Na eindeloos zoeken op het internet kwam ik foto's tegen van Sonja's Chami's slijmkeutels. Mijn Dolf heeft exact dezelfde ontlasting maar helaas kan niemand me vertellen wat de oorzaak is. De ellende met Dolfs gezondheid begon eind augustus met niezen en hij was ook niet meer zo actief als normaal. De DA zei dat het een allergie was, waarschijnlijk voor z'n zaagsel. Enkele weken later kreeg Dolf een soort epileptische aanval ofzo waarbij hij als een gek door de kamer stoof en ook nog een complete nagel verloor doordat 'ie zo te keer ging, ondertussen luid trommelend met z'n achterpoten. De lokale DA gebeld en die vond dat het allemaal niet klonk als een ziek konijn, we waren al onderweg en rond middernacht kwamen we aan met een erg uitgeputte Dolf. De DA constanteerde hoge koorts en longontsteking. Na medicatie en ook injecties die we thuis moesten toedienen, drie maal per week naar de DA op controle enz. knapte Dolf weer aardig op. Begin December werd Dolf steeds lustelozer, kreeg slijmerige ontlasting en leek een beetje de weg kwijt. De dierenarts in Gent gaf medicatie tegen E.C. en Dolf leek met veel liefde weer op te knappen. Door de zwarw medicatie zou hij onvruchtbaar worden maar twee weken geleden is onze Truus moeder van drie geworden, de kleintjes en truus maken het gelukkig goed! Ondertussen waren we al ruim drie en een halve maand aan het bijvoeden met critical care omdat hij weigert hooi te eten. Na vele bezoekjes aan de lokale dierenkliniek (niet zo konijnkundig blijkt) is hij nu sinds donderdag 4-02-2010 opgenomen aan de faculteit diergeneeskunde in Gent maar ook daar hebben ze tot nu toe nog geen idee! Ik hoop zo dat iemand me iets kan vertellen wat hem kan helpen!

Ik mis onze Dolf enorm en hoop maar dat hij snel weer bij ons thuis kan zijn!

Dus als iemand ook maar iets weet (voeding, medicijngebruik, etc.) laat het me alsjeblieft weten?!

Lieve groet, Corine

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank je wel Sonja voor je medeleven, maar helaas hebben we Dolf vanmiddag moeten laten inslapen. Ik kan het niet geloven dat we hem nooit meer zullen zien. Door de dwangvoeding was zijn ontlasting wel weer normaal maar hij had al zijn energie nodig om te kunnen ademen en die hel wilden we hem besparen. Ik hoop maar dat hij ons vergeeft dat 'ie zijn laatse dagen niet bij ons thuis kon zijn... We hebben ons uiterste best gedaan maar het heeft niet zo mogen zijn. Ondertussen heeft onderzoek uitgewezen dat dit alles is veroorzaakt door pateurella (snot), onze vaste DA stelde een allergie vast en ik heb hem en ook de second opinion er herhaaldelijk op gewezen maar zij bleven zeggen dat niets op deze ziekte wees. Deze fout heeft Dolf dus uiteindelijk het leven gekost!

Aan de universiteit van Gent hebben ze fantastisch voor Dolf gezorgd en ze hebben deze laatste dagen echt voor hem gevochten, onze dank gaat uit naar Dr. Beernaert, Dr. Meulemans en Prof.Dr. Hermans.

Nu moeten we sterk zijn want snot is dus erg besmettelijk en moeten we waken voor Dolf vriendin Truus en de kleintjes, en de cavia's.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heel veel sterkte.. Op moeten geven na zo'n lange strijd is des te moeilijker.. En wat verschrikkelijk zuur, als alles veroorzaakt is door een fout die niet gemaakt had hoeven worden.. Dat bewijst maar weer dat je soms écht beter naar jezelf kan luisteren, dan naar iemand 'die er voor gestudeert heeft'..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Even een update, vandaag kregen wij de defenitieve uitslag van de kweekjes die gemaakt zijn in het labaratorium van de uni. Gent: Pasteurella!! Dus wel zeker snot! Hierbij dus een waarschuwing voor iedereen wiens konijn af en toe eens niest, geen oogafscheiding of natte/ vieze neus heeft, op den duur wel begint af te vallen en gewoon niet zichzelf is! Heb met verschillende DA's contact gehad en niemand had een zinnig antwoord, ook Wilhelminapark werd gecontacteerd door mijn eigen DA en die dachten ook aan EC... Luister alsjeblieft naar jullie eigen gedachte en handel erna; ga naar een specialist!

Voor onze Dolf is het helaas te laat maar ik hoop dat door dit verhaal vele anderen gered kunnen worden!

Nogmaals bedankt voor jullie medeleven en lieve berichtjes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hierbij dus een waarschuwing voor iedereen wiens konijn af en toe eens niest, geen oogafscheiding of natte/ vieze neus heeft

Gelukkig zijn hier inderdaad veel leden die vooral bij 'af en toe niezen' ook al waarschuwen dat iemands konijn dan Snot kan hebben.

We krijgen regelmatig mensen die zeggen dat hun konijn 'verkouden' is.

Reden genoeg om direkt zéér alert te zijn omdat we weten hóe snel Snot zich kan ontwikkelen tot iets héél vervelends.

Ontstoken ogen i.c.m niezen kan op Snot wijzen, maar dat betekent niet dat je bij Snot ontstoken ogen moet hebben..

Snot is sowieso een langdurige kwestie..Hoe eerder je alert bent, hoe beter...

Helaas heeft jullie Dolf er niets aan gehad...Helaas was je hier niet eerder om goed op weg geholpen te worden of om het nestje te voorkomen..Helaas heb je geen dierenarts getroffen die deze onderzoeken heeft gedaan...

Iedere waarschuwing is goed..Helpt het Dolf niet meer, dan mogelijk andere konijnen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh zo waar Zaza, helaas heb ik de DA's hier meerdere malen gevraagd of het 'snot' kon zijn, maar nee... geen van hen wilde op mijn intuitie afgaan! Weken lang mocht ik van mijn werkgever elke middag even naar huis om bij hem te checken, medicatie te geven enz. en iedere keer die terugval... Uiteindelijk vond ik een konijnenenspecialiste maar toen had de ziekte zijn lijfje al te ver aangetast en konden we hem niet langer laten vechten, hij heeft genoeg geleden... we missen hem enorm!

Onze Truus en de baby's worden nu ook (preventief) behandelt en geen lokale dierenarts komt nog aan onze nijntjes! Dat nestje is overigens achteraf gezien een klein wondertje gezien de omstandigheden, de kleintjes maken het prima en worden door alle dieren accepteerd! Twee lijken enorm op Dolf en gelukkig hebben we de middelen om ze te kunnen houden, als de tijd daar is worden ze wel geholpen want nog meer gezinsuitbreiding zou te veel van het goede zijn! Truus is af en toe nog wat eenzaam maar heb het gevoel dat het wel goed komt met haar!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .