Ga naar inhoud

Steriliseren of niet?


twietje

Aanbevolen berichten

Daar kun je ook voor kiezen maar het feit dat de kans groot is dat ze baarmoederontsteking of kanker kunnen krijgen als je ze niet steriliseert/castreert deed bij mij al een belletje rinkelen van dat ik dat zowel bij de man als bij de vrouw liet/laat doen.

Of ze de baarmoeder laten zitten of niet, daar merk je aan je konijnen geen verschil door.. De verbinding voor de hormonen is dan toch al verbroken. Van mij mochten ze die eruit halen want anders heb je een afgezonderde baarmoeder die eigenlijk nergens meer voor dient en weet ik veel wat er allemaal mee kan gebeuren..

aangepast door Bunny06
Link naar reactie
Delen op andere sites

vasectomie is dus wel sterilisatie he! dat is namelijk het doorsnijden of afbinden van de zaad- of eileiders.

een castratie bij een vrouwtjesdier heet een hysterectomie, en dat is ook wat er bij een konijn gebeurd.

Eigelijk ovariohysterectomie, want zowel baarmoeder als ovaria worden eruit gehaald.

Trouwens, ik ging dus op school (dierenkliniek Merelbeke) info vragen over het steriliseren van mijn voedster. En daar zat dus een hoopje dierenartsen bijeen. En een van die dierenartsen verbeterde mij toen ik het over castreren had bij een voedster, ze zei: 'sterilisteren bedoel je?'. Ik zei toen: 'euhm neen, dat heet toch castreren als je ovaria eruit gehaald worden'. En toen moesten die andere dierenartsen mij allemaal gelijk geven. Wel een beetje genant voor die ene dierenarts.

Dus blijkbaar wordt die fout zelfs nog gemaakt onder de dierenartsen.

Oh en ik heb het ook nagevraagd bij die KK dierenarts daar, over het verwijderen van baarmoeder. Zei doet het altijd. Er is bewezen dat bij honden de baarmoeder verschormpeld wanneer de ovaria eruit gehaald worden. Maar bij konijnen is dit nooit bewezen. Dus voor de zekerheid haalt ze de baarmoeder er altijd mee uit.

aangepast door Katrien
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .