Ga naar inhoud

Is Simba ziek?


Samm-lluisa

Aanbevolen berichten

Hee Cecile, super bedankt voor je reactie. Ik zat daar zelf eigenlijk ook al aan te denken, maar mijn diergeneeskundige kennis is (nóg) niet erg groot en dan laat ik het liever over aan de dierenarts :) Ik weet in ieder geval wat ik moet doen mocht het nog eens voorkomen, dwangvoederen kan ik ook :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb net een mailtje gehad van de dierenarts! Het gaat vrij goed met hem, ze hebben een foto gemaakt en daarop was te zien dat hij last had van gas en impactie (=achterblijven van harde ontlasting in de darmen). Hij krijgt antibiotica, cisapride (middel voor stimulatie van maagdarmstelsel) en nog een pijnstiller (lijkt me ook vrij pijnlijk poep dat dwars zit in je darmen!! ;) ). Hij eet zelf weer en heeft meer keutels, wordt nog wel een beetje gedwangvoederd. Als het morgen goed met hem gaat mag hij mee naar huis!! :bounce:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben heel blij dat het goed gaat komen met Simba!

Ik heb net wel ff een rekensommetje gemaakt. Maar als jij hem al 3 weken hebt, en hij daarvoor al 3 weken in de dierenwinkel zat, dan is hij al met 5 weken bij zijn mama weggehaald! Misschien heeft dat toch zijn weerslag op hem gehad, waardoor hij nu snel last van zijn darmpjes heeft. Ik zou het inderdaad zoals je al zei wel even gaan melden bij de dierenwinkel (ook dat ie dus te jong was en eigenlijk nog bij zijn moeder moest zitten!). Dat kan zowiezo geen kwaad, maar of het veel uitmaakt...?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heel goed om te horen dat je konijntje opknapt...

Ik wil nog wel vermelden, dat dit waarschijnlijk niks te maken heeft met een konijntje uit de dierenwinkel, elk konijntje kan gas krijgen ook bij een goede fokker, daar kan je niks aan doen, behalve goed opletten ook met wat je als voer geeft. Er komt nogal veel stress bij kijken en zomaar een vreemd persoon die er voor zorgt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Simba is ook echt veel te jong bij zijn moeder vandaan gehaald, maar zoals ik de verkoopster hoorde kregen hun bijna alle konijnen met die leeftijd (5-6 weken) binnen!! Ik zal het ze gaan zeggen, maar veel zal het niet uithalen.. Tegenwoordig is de winst van een winkel belangrijker dan de spullen en dieren die ze verkopen, jammer maar het is zo!

Ik ga zo de dierenarts bellen en ik hoop zo dat ik hem daarna mag gaan ophalen :) Vind het zo leuk dat er hier meegedacht wordt, heel erg bedankt allemaal :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou Simba is weer thuis! Met wat medicatie en nog een beetje dwangvoeder :) Vanochtend heb ik hem nog gedwangvoederd en zijn medicatie gegeven, maar vanmiddag waren zijn keutels weer in de normale grote en is hij weer lekker brutaal ;) Vanavond een lekker bakje groenvoer voor hem gemaakt en dat was binnen no time op!!

Hihi en hij ziet er misschien schattig uit, maar daaronder is het een enorm brutale kerel aan het worden ;) (wel in een leuke manier hoor, niet vervelend!)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .