Ga naar inhoud

Fluffie is dood


Ilovebunny's

Aanbevolen berichten

Rond 15.15 uur kwam ik de woonkamer in lopen en zag fluffie op de vloer in een plas water stuiptrekkingen maken. Ik heb meteen de telefoon gepakt om de dierenarts te bellen maar na een tijdje hield hij op met bewegen. Ik heb hem in mijn armen genomen en zag toen dat hij niet meer leefde. Helemaal beduust heb ik daar een tijd met hem op de grond gezeten.

Ik ben helemaal in shock, ik kan het nauwlijks geloven. Gisteren was er nog niks aan de hand en hij was kerngezond. Ik ben radeloos, heb net de dierenarts gebeld en die kon ook geen verklaring vinden. Hij is gevaccineerd tegen VHD in oktober ergens.

Heeft iemand enig idee waardoor Fluffie is overleden? Ik snap het niet..

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 54
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Sorry, ik zou ook niet weten waar het aan kan liggen, met konijnen kan het soms gewoon heel snel gaan.

Ik wens je in ieder geval heel erg veel sterkte met dit verlies.

Ik krijg de tranen hiervan in mijn ogen, omdat mij pas bijna hetzelfde is overkomen.

Ik weet ook even niet goed wat ik moet zeggen, maar echt heel veel sterkte.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nogmaals bedankt voor jullie medeleven. Fijn om het op dit forum te kunnen delen met konijnenliefhebbers.

Nou sterkte met dit plotselinge verlies!!

die plas water was dat te verklaren?

Het zou urine geweest kunnen zijn, hoewel het niet stonk, maar er helder uit zag. Zijn achterpoten en onderbuik waren helemaal nat en zijn achterpoten verlamd. Hij wilde naar me toe rennen maar hij kon niet meer lopen en maakte epileptische bewegingen. Neusje en ogen waren helemaal schoon en gisteravond was er nog niks aan de hand :(

Ik was vandaag ziek dus ik heb smiddags geslapen en hem vanmorgen nog eten gegeven. Was ik maar eerder opgestaan :( wie weet hoe lang hij daar al lag. Ik was wel uit bed gekomen om hem eten te geven maar ik zag dat hij er niks van had gehad.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit mailtje kreeg ik net van de dierenarts:

Hallo,

Tijdens ons gesprek heb ik het over een hartaanval en een beroerte (=

herseninfarct of hersenbloeding) gehad als meest voor de hand liggende

oorzaken van een acuut overlijden. De stuipen zijn meer suggestief voor een

beroerte maar daarmee kan ik het waterige vocht niet verklaren.

aangepast door Ilovebunny's
Link naar reactie
Delen op andere sites

Vorige week dinsdag is 1 van mijn konijnen ook zo gestorven (alleen geen plas water/urine). Ik vond het heel eng om te zien. Mijn konijn zijn kopje lag raar...schuin naar achter en zijn bekje was open.

S' morgens was hij nog helemaal in orde en heeft gewoon gegeten. Voor mij is het een raadsel wat er met hem gebeurd is.

Sterkte!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik durf het niet met zekerheid te zeggen hoor.. Maar ik meen wel eens gelezen te hebben dat konijnen wel vaker met 'stuiptrekkingen' oid overlijden, dat dat gewoon een normale manier van sterven voor ze is..

Maar verschrikkelijk om te zien, jeetje.. Heel veel sterkte.

Link naar reactie
Delen op andere sites

he wat naar voor je, veel sterkte gewenst.

toen een van mijn cavia's van een stapeltje tijdschriften afsprong en verkeerd neerkwam brak zij haar nek. Dit is echt 20 jaar geleden hoor, ik was nog een kind. maar toen begin zij dus ook te stuiptrekken en liet zij haar urine lopen. die urine was toen echter helemaal niet gelig/troebel, zoals dat bij cavia's volgens mij normaal is, maar was ook waterig en stonk niet. De DA heeft haar toen nog onderzocht en toen bleek ze dus haar rug gebroken te hebben, en doordat de zenuwen kapot waren liet ze alles lopen en ging ze stuipen. bij een beroerte zie je dat ook, en dat vocht moet ergens vandaan komen dus of het is urine, of het komt uit de darmen, lijkt mij.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik durf het niet met zekerheid te zeggen hoor.. Maar ik meen wel eens gelezen te hebben dat konijnen wel vaker met 'stuiptrekkingen' oid overlijden, dat dat gewoon een normale manier van sterven voor ze is..

Hier kan ik in meegaan. Mijn konijnen die zijn gestorven hadden ook allemaal stuiptrekkingen (de een meer dan de ander). Dat waren er 3 en ik was er bij alle drie bij. Twee van de drie hadden ernstige problemen met het darmstelsel (gas/verstopping) en ondanks dagenlange verzorging hebben die het helaas niet gered (de derde weet ik niet precies, ik hou het op ouderdom). Dus volgens mij hebben ze vaak stuiptrekkingen voorafgaand aan het einde. Zelf mijn hamstertje lag te schokken voor ze stierf. Het is super naar om te zien, maar ik ben wel blij dat ik er bij al mijn beestjes bij ben geweest, gewoon omdat je ze tot hun einde laat weten dat je er voor ze bent.

Ok..en nu zit ik dus te janken op mijn werk. Hopelijk komt er geen collega binnen lopen.

Nogmaals veel sterkte.

Link naar reactie
Delen op andere sites

^^ oh jee ik roep een hoop herinneringen op. Ik heb toen fluffie dood in mijn armen lag even flink gehuild. Ben nu alleen maar down. Gisteren heb ik hem begraven in de tuin van mijn moeder, woon zelf op een flat. Ik heb zijn favoriete kartonnetje (van het binnenste van een verpakking) en een wilgentakje bij hem neergelegd. Ik moet nog steeds wennen aan het idee dat hij er niet meer is...

Ik heb verder geen sectie meer laten verrichten. Ik verwacht niet dat daar nog zoveel uit kwam tenzij hij wordt opgestuurd voor onderzoek maar dat is heel duur. Het was wel duidelijk dat hij een beroerte/herseninfarct heeft gehad. Ik heb hem vaker stuiptrekkinkjes zien maken, alsof hijh de hik had misschien heeft het daar ook mee te maken en had ik het moeten laten checken? Dat zijn dingen die ik me nu allemaal af ga vragen.

Vannacht droomde ik dat hij weer leefde...:'(

aangepast door Ilovebunny's
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .