Ga naar inhoud

Tip: het konijn grote portie hooi in 1 keer, minder vaak bijvullen.


Bijoux

Aanbevolen berichten

Ik heb zo'n ruif Animation12.gif van dekonijnenwinkel.nl Die kan je handig tegen het hout schroeven. Ik had last met een ruif aan de tralies dat het hooi vochtig werd. Dat is dus niet zo handig. Nu hangt hij veel droger.

Ik merk hier trouwens ook dat vers hooi veel lekkerder is. Daar vallen ze echt op aan. Na een uurtje is het al wat ouder en dan gaat het eten langzamer.

volgens mij heb ik al eens eens berichten gelezen over dit soort ruifjes dat de nijntjes er met hun koppie in vast kunnen komen te zitten omdat de afstand tussen de tralies te groot is

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik doe het hooi in zown ijzeren hooibal. een grote.

daar doet de mijne wel 2 weken mee. hij eet te weinig hooi denk ik

Laat je hem twee weken met hetzelfde hooi doen? Dat is absoluut niet bevorderlijk om hem meer hooi te laten eten, konijnen houden juist vaak van verse plukken hooi. Je kan dus veel beter iedere dag of nog vaker een kleiner pluk nieuw hooi geven. En er zijn op het forum nog veel meer tips te lezen hoe je kan proberen of je konijn meer hooi wil eten.

Wupsie, dit is een iets ander model dan waar ik in ieder geval voor heb gewaarschuwd, deze heeft meer horizontale stangetjes. Maar ik kan van de foto niet zien of deze ruif toch nog de verkeerde maat openingen heeft.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier krijgen ze elke ochtend hooi, en als het nodig is savonds nog een bijvulling. Van sommige soorten eten ze wat meer, dus dan krijgen ze savonds nog een keertje.

Normaal is het 's ochtends brokjes en hooi, 's avonds groenvoer.

Vind dat eigenlijk prima werken. Ik geef ze niet te grote hoeveelheden in één keer, zodat het vers en fris blijft.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .