Ga naar inhoud

bellen of niet?


jasmijn86

Aanbevolen berichten

  • Reacties 92
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Ik zou idd ook zeker voor de pijnstilling vragen, metacloral drops heb ik zelf geen ervaring mee.

Vaak word ook laxatract of tractonorm gegeven alhoewel ik niet weet of dat bij verstopping van de maag ook zin heeft. Dat trekt vocht aan in de darmen.

Sterkte met Spikkel!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet niets over geluiden. (sorry)

Volgens de da was het een maagverstopping (ik weet niet of dat wat anders is dan een darmverstopping?)

Een vraag: Hoe lang kan dit duren? Er is nog helemaal niets uitgekomen qua keutels en hij heeft uit zichzelf ook nog niets gegeten. We dwangvoeren dus. Maar is er een termijn wanneer hij ècht gekeuteld moet hebben? Wanneer moet er verbetering komen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een echte maagverstopping bestaat eigenlijk niet...meestal gaat het om vertraging van de darmwerking. Daarom dat ik ook naar de darmgeluiden vroeg.

Ik zou toch een rontgenfoto laten maken... Ik maak me hier nogal zorgen over de volle maag (?). Zeker aangezien je cisaral geeft, normaal prima medicijn hoor. Maar kan ook 'gevaarlijk' zijn.. Als de maag goed vol zit met eten en je krijgt hevige samentrekkingen waardoor het eten door de smalle pylorus word geduwd, kan dat zorgen voor een pylorus ruptuur.

Als er een blokkage is bij de overgang maag-darmen (pylorus) en je geeft deze medicatie, kan dat in het slechtste geval een ruptuur van de maag geven.

Je zou ook het nut van een vochtinfuus eens met je DA kunnen bespreken.

Waarschijnlijk een stomme vraag, maar jou DA is konijnkundig hé?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sorry dat het even duurde. Ik heb nog even gebeld met de dierenarts en die wist verder ook niet wat we verder nog kunnen doen. Röntgen wilde hij liever niet. Moeilijk te interpreteren. Ik heb een andere DA gevonden die wel konijnkundig is, maar de praktijk is nu al gesloten. Met Spikkel gaat het niet goed. We weten niet wat we moeten doen. Is het zinvol om de spoeddienst te bellen? (dan krijg je hoogstwaarschijnlijk ook geen konijnkundige DA) Maar Spikkel heeft pijn. Hij knarsetand en zit heel stil en hij reageert niet goed meer. De pijnstilling lijkt niet echt te helpen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb net gebeld naar de spoeddienst. De DA die ik aan de telefoon kreeg wist ook niet meer wat nog meer te doen. Dus lekker dan. Is er überhaupt nog iets om te geven tegen de pijn en om de darmen weer in werking te krijgen?

Even voor de duidelijkheid: hij krijgt nu cisaral, carprofen, laxeermiddel en dwangvoer (recovery)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jasmijn...ik zou sowieso terug naar die spoed DA bellen en vragen of ze Spikkel een vochtinfuus wilt geven (liefst intraveneus, werkt sneller dan subcutaan). Als zijn temp. te laag is, vragen naar een verwarmd infuus.

Als ze wat kennis heeft van konijnen zou je een zwaardere pijnstiller kunnen vragen.

En morgen onmiddellijk een zéér konijnkundige DA bellen.

Succes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .