Ga naar inhoud

Daantje! :'(


buddy&glenn

Aanbevolen berichten

  • Reacties 186
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

hoe heet dat voer? science recovery? dat zijn gemalen ss brokjes.bevatten wel meer vezels maar is verder niet laxerend. ook kun je lekker veel groen geven (mits ze groen gewend is anders heeft ze straks ook nog gas) zo krijgt ze gemakkelijk en op een lekkere manier vocht binnen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is van OX BOW

Staat bij: Critical Care

en daaronder: Voederssupplement voor kleine herbivoren

Typ ff de veschrijving over:

Critical care, opgelost met water, is een vitamine C verrijkt voedingssupplement. voor slechtetende kleine herbivoren en reptielen die door tandproblemen of na operatie geen of moeilijk voedsel opnemen. de samenstelling van dit product op basis van timothee gras, stimuleerd de microbiële balans en intesttinale peristaltiek

Link naar reactie
Delen op andere sites

is dus vergelijkbaar met science recovery alleen is hier vit. aan toegevoegd (geen geweldige toevoeging voor een konijn overigens) het stimuleerd idd de peristaltiek/darmactiviteit maar dat is iets anders dan laxerend. Dit heeft deze werking door het hoge vezelgehalte. Een laxeermiddel als laxatract/lactulose trekt vocht aan in de darmen waardoor de ontlasting zacht wordt en door de peristaltiek naar buiten kan. maar een harde klomp ontlasting kunen die darmpjes niet zelf naar buiten krijgen. vandaar dat ik je toch adviseer om er lactulose bij te geven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou Glenn, super dat het al een stuk beter gaat. Ik denk dat je er op tijd bij bent geweest! Masseren is nu, samen met vocht toedienen, het allerbelangrijkste. Dwangvoeren is in geval van een verstopping natuurlijk hetzelfde als een volle emmer met water willen vullen, dat schiet niet op. De verstopping moet er eerst uit voordat er nieuwe voeding naar binnen gaat, anders blokkeert dalijk alles en wordt je nijntje nog zieker. Eet ze zelf al wat hooi? Wat groente? Probeer eens wat voor haar neusje te houden, iets wat ze heel graag lust?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Glenn zit nu naast me op de bank, we hebben het nog even over de dierenarts gehad. Deze heb ik gebelt om te vragen wat ze precies aan daantje hebben gegeven..

antibotica, vocht en pijnstilling: tolfidine en baitril; uitgebreid spectrum antibiotica

heeft daantje gekregen, diagnose: kan een verstopping zijn maar gezien de toestand van het konijntje is de kans aanwezig dat het misschien slechter afloopt.

Maar de laatste update is dat Daantje weer wat levendiger is. Misschien door de pijnstilling?? Roep nu niet meteen dat we naar een KKDA moeten gaan, de mogelijkheid is er nu niet meteen. Ik heb geen auto anders waren we er al lang geweest. Ik ga zo wel nog even mijn DA bellen om te vragen waar we rekening mee moeten houden of dat ze tips hebben.

Heb al aangegeven als het een verstopping is dat dwangvoeren geen optie is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hey ik ben weer terug! het blijkt E. cuniculi te zijn, Een parasiet in de hersenen waardoor allerlei functies uitvallen, vandaar dat ze zo slap is. Verstopping had het dus helemaal niks mee te maken:s, heb Antibiotica meegekregen, en Antiparasiet. Het is een lange behandeling maar hopen dat alles goed komt. Het heeft vandaag 100 euro gekost, maar dat was het me zeker waard.

Ben Simone (Sherrifke) Héél erg dankbaar! Weet echt niet hoe ik je moet bedanken, Maar vind het echt Super zoals jij gehandeld hebt, en het was ook supergezellig :) Shief en Sherrif zijn zoooo leuk :love:

Nu hopen dat alles goed komt, en ze moet wel een tijdje gescheiden blijven van Buddy..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gescheiden hoeft inderdaad niet. Kheb van mijn DA aangenomen dat je ze juist beter samen kan laten omdat ze elkaar dan steunen en dit het herstel kan beinvloeden ? Denk ook dat als je ze nu gaat scheiden dat dat ook wel weer stress met zich meebrengt

Link naar reactie
Delen op andere sites

Echt tof te lezen dat je nu weet wat het beestje heeft en dat het geholpen kan worden!

Is het een besmettelijke ziekte? En zo nee, hoe komen ze eraan?

Sherrifke je verdiend een pluim!

Zit nog maar kort op dit forum en heb me groen en geel geergerd aan sommige adviezen en reacties.

Maar uit jou handelen blijkt dat er echt nog mensen zijn op dit forum die lid zijn om de dieren en hun baasjes te helpen.

Doet BB aan lid van het jaar??? Dan vind ik dat jij moet winnen!

Beterschap met daan glenn!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi Glenn,

Heel erg vervelend om te horen, maar van de andere kant een enorme opluchting! Stel je voor... arme Daantje.. Wat goed dat ze een duidelijke diagnose hebben kunnen stellen!!

Hebben ze ook verteld hoe Daantje er aan komt?

Tevens voor mij een vraag.. is het besmettelijk? Zou het overgedragen kunnen zijn naar sherrif en shiefke?

Ik hoop dat Daantje er snel weer boven op komt!!

Heel veel sterkte en succes met de behandeling! Hou me op de hoogte!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .