Ga naar inhoud

Mag een konijn kaas?


Donder

Aanbevolen berichten

In de melk van alle zoogdieren zit lactose, dus ook in geitenmelk. Deze verwarring komt omdat mensen soms lactose-intolerantie en koemelkeiwitallergie door elkaar halen. Mensen die dat laatste hebben kunnen in een deel van de gevallen wel melk van andere dieren dan koeien drinken, met lactose-intolerantie gaat dat niet omdat ook daar lactose in zit.

Ieder jong zoogdier kan tegen lactose, anders zouden ze de melk van hun moeder niet kunnen verdragen, hoewel het gehalte lactose wel kan verschillen, net als het vet- en eiwitgehalte verschilt van soort tot soort. Maar als het dier ouder neemt het vermogen om lactose te verteren af zodat ze als volwassen dier dat vermogen helemaal kwijt zijn.

Doordat wij als mensen (vooral in het westen) melk blijven consumeren blijft dan bij veel mensen het vermogen lactose te verteren in stand.

Een volwassen konijn kan dus niet tegen lactose, maar dat ligt er dus niet aan dat hij een konijn is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kaas aan een konijntje geven, nee dat zou ik niet doen. Geef een konijntje gewoon wat hij in het wild ook kan eten (behalve biks die vinden ze niet in de de natuur maar mogen ze wel hebben).

By the way, in kaas zit (bijna) geen lactose, als je lactose intollerant bent mag je wel kaas. Als je koemelk allergie hebt mag je dit absoluut niet omdat je niet tegen de melk zelf kan

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .