Ga naar inhoud

Beginnende zenuwuitval????


Kim1982

Aanbevolen berichten

Hoop dat iemand dit bekend voorkomt: het volgende is het geval; bij 1 van mn konijnen lijkt het soms net alsof er een vertraging zit in zijn achterpootje. Als hij aan het lopen is, gaat deze net iets later mee. Echt af en toe. En als hij rent zie je niets. Het lijkt ook net alsof hij ’s morgens eerst op gang moet komen na een hele nacht in zijn hok zitten als hij weer vrij kan rondlopen. Hiervoor is bloed geprikt om te controleren of het E. Cuniculi kon zijn. Uit de bloeduitslag bleek dat het dit niet is. Vorige week ben ik weer naar de dierenarts geweest om ze te laten inenten en toen heb ik een paar filmpjes meegenomen die ik had gemaakt van het lopen.

De dierenarts kan niet echt zeggen wat de oorzaak is van het lopen. Op de filmpjes vind ze het lijken op een beginnende vorm van zenuwuitval. Toen heeft ze zijn reflexen van het pootje gecontroleerd en deze zijn wel nog in orde. Ik moet nu afwachten of het niet verergert, want hier zouden geen medicijnen voor zijn. (Hij heeft er al een paar maanden last van en tot nu toe blijft het stabiel). Ben ongerust en vraag me af wat ik het beste kan doen. Komt iemand dit bekend voor of hebben jullie tips?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is er echt niemand die dit bekend voor komt of enig idee heeft wat dit zou kunnen zijn of waar het mee te maken kan hebben?

Ben nog vergeten te vermelden dat na de bloeduitslag foto's van hem zijn gemaakt of daar iets op te zien was en deze zagen goed uit, was niets verontrustends op te zien.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Was er niet iets met de uitslag van EC ?

Dat bloeduitslagen het niet aangeven...maar ze het wel kunnen hebben ?

Of was dat met coccidiose ?

Overigens wordt Panacur gegeven bij E. Cuniculi en wat dat betreft zou ik dan denken; Nooit geschoten is altijd mis...

Je kan zelf trouwens ook zoeken met het zoekprogramma op Cuniculi..

Dan zal je veel vinden waar je mogelijk iets aan zal hebben..Hoewel leden het vaak afkorten met EC (lastig want dat herkent het zoekprogramma dan weer niet)..maar in de meeste topic over EC, komt het woord Cuniculi wel voor...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ik je verhaal zo lees zou ik geneigd zijn om toch te beginnen met panacur...

Buddy van mij is ook ongeveer zo begonnen..minder makkelijk lopen en daarna niet meer kunnen hupsen..ook de DA wist toen niet wat het was.Twee maanden later ben ik naar Utrecht Wilhelminapark gegaan en bleek hij door de EC en te late behndeling een beschadigde rugzenuw te hebben..

Wat je eventueel ook kan doen is een mailtje sturen naar Utrecht of daar een afspraak maken bij Drs de Boer en het filmpje daar laten zien...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb net gebeld met Utrecht Wilhelminapark gebeld en ik kreeg de assistente aan de lijn en ik kon een mail sturen met mijn verhaal naar meneer de Boer. Dit heb ik net gedaan, ben benieuwd naar zijn reactie!

Ik had het flesje met resterende Panacur nog en heb hem hier net weer van gegeven, ben van plan om dit een langere tijd te gaan geven. Hij heeft het toen maar 2 weken preventief gehad iav de bloeduitslag.

Hoop dat dit allemaal goed gaat komen, want ben het laatste half jaar alleen maar aan het dokteren met mijn konijntjes. Heb in mei Flo verloren aan een kaaktumor wat eerst alleen maar leek op haakjes aan de tanden. Wil Bo niet ook nog verliezen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb reactie gekregen:

Ze zijn gestopt met de diagnose stellen door bloedondezoek, een konijn kan positief zijn zonder bloedtiter en de hoogte van de bloedtiter zegt ook niet zo veel.

Als hij mijn verhaal leest denkt hij ook aan cuniculi en raad behandeling met panacur aan.

Ik ga het een langere periode geven en hopelijk helpt het!

Heb ook nog contact opgenomen met onze eigen dierenarts en heb gevraagd of het erg is om panacur te geven stel het zou toch geen cuniculi zijn. Er is wel een risico want panacur zou soms wel onderdrukking van het beenmerg geven (tekort witte bloedcellen) met plotse sterfte.

Weten jullie hier meer over?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ij heb daar geen ervaring mee, ik denk dat het een vrij veilig middel is. Heb er persoonlijk nog nooit gehoord van plotselinge sterfte door de Panacur.

Ik denk dat je er goed aan doet de kuur af te maken zodat je echt zeker weet dat het geen EC is.

Het zou ook kunnen dat er een zenuw is beschadigt. Dit lijkt me zeer onwaarschijnlijk omdat haar reflexen dus wel nog in orde zijn, maar anders zou je evt. een Hypercaltinctuur kunnen geven. Pm daarover nog maar als je meer info wilt.

Succes en Groetjes,

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja vond ook fijn om zo snel een reactie te hebben, want het houd je toch bezig met piekeren hihi....

Ga de Panacur een langere periode geven om te kijken of er verbetering komt en misschien over 2 weken bloed laten prikken om de witte bloedcellen in de gaten te houden...

Bedankt voor jullie reacties

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is jouw DA niet Inge Thas of verwar ik me met iemand anders?

Heb reactie gekregen:

Ze zijn gestopt met de diagnose stellen door bloedondezoek, een konijn kan positief zijn zonder bloedtiter en de hoogte van de bloedtiter zegt ook niet zo veel.

Als hij mijn verhaal leest denkt hij ook aan cuniculi en raad behandeling met panacur aan.

Hier moet ik toch even op reageren...

Dr. De Boer is idd gestopt met bloedtesten naar EC en nog enkele andere DA (voornamelijk DA'en die zelf info halen van zijn site...)

Maar zeker niet alle DA'en zijn hier mee gestopt. In tegendeel. Het merendeel gebruikt het bloedonderzoek nog wel. Zeker in 'twijfelgevallen'.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben met Flo (die is overleden aan een kaaktumor) inderdaad bij Inge Thas geweest omdat onze eigen dierenarts me naar haar had doorverwezen omdat zij gespecialiseerd in knaagdieren is. De tumor heeft ze toen weg kunnen halen, maar een paar dagen later is ze helaas overleden. Ze is waarschijnlijk te zwak geweest om de operatie aan te kunnen.

En Dr. de Boer heb ik op aanraden van Nathalie gemaild.

De reactie die je bedoelt "Ze zijn gestopt met de diagnose stellen door bloedondezoek, een konijn kan positief zijn zonder bloedtiter en de hoogte van de bloedtiter zegt ook niet zo veel.

Als hij mijn verhaal leest denkt hij ook aan cuniculi en raad behandeling met panacur aan" is van Dr. de Boer afkomstig. Ik heb er "ze zijn gestopt" getypt en daar bedoel ik Wilhelminapark mee. Sorry voor de verwarring.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .