Ga naar inhoud

Onze Nijn


Peetje

Aanbevolen berichten

Wij hebben een tijd geleden een schat van een konijn gekregen: Nijn:love:. Helaas kwamen we er achter dat Nijn een bult op zn rug had. De eigenaar van de dierenwinkel heeft er naar gekeken en wist het niet. De DA heeft er naar gekeken en wist het ook niet. Omdat Nijn er geen last van had moesten we het maar ff aanzien. Tot vorige week zondag; Bovenop zn rug zat een plek, wat leek op een grote puist. Een paar uur later is deze geknapt en kwam er gele troep uit.

Gelukkig is een overbuuf DA-assistente en hielp ons ff (scheelt een hoop geld, zo in het weekend ;) ) Zij heeft de bult(en) van Nijn geheel leeggedrukt en schoongespoeld. Zij noemde dit een KAASABCES.

Ik ben de volgende dag weer naar de DA geweest en deze was verbaast.

Hij was tevreden met de behandeling van mn overbuuf en mocht naar huis met AB en pijnstilling.

Woensdag werd de bult weer groter en nu heb ik toch vrijdag de DA maar weer gebeld. Omdat hij het niet vertrouwde mocht ik weer langskomen: hij schrok en het enige wat hij nu zou kunnen doen is het operatief verwijderen.

Het probleem alleen is: Nijn is pas 4 mndn oud. Ik hoor nu allemaal enge verhalen over jonge konijntjes die niet uit de narcose komen en ernstige complicaties er aan overhouden. De DA zeg dat ik er goed overna moet denken.

Wie kan mij (en mn dochter) helpen een goed besluit te nemen??

of wat goede tips te geven??

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat konijntjes vaak niet uit de narcose komen is achterhaald. Een goede dierenarts gebruikt gasnarcose, bij voorkeur isofluraan. Wat dus belangrijk is is om aan de dierenarts te vragen welke narcose hij gebruikt. Narcose door middel van een injectie brengt toch wel meer risico met zich mee dan gasnarcose en dat is dus ook af te raden.

Ondanks dat gasnarcose een hele veilige methode is blijft er natuurlijk altijd een klein risico aan verbonden. Maar als een operatie noodzakelijk is dan moet het toch gebeuren, en het is dus niet zo dat veel konijnen door de narcose overlijden. Dat is dan ook geen enkele reden om niet te opereren, zeker als het konijn verder goed gezond is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn caaf had ook zo'n bult op zijn rug.

Is na een poosje opengeknapt, vieze zooi eruit, bleek een talgklierontsteking te zijn.

Was kwestie van medicijnen en elke dag 2x schoonmaken.

Mocht dit niet helpen dan was het inderdaad operatie.

Moet wel zeggen, dat dat beessie nu wel een hele rare plek op zn rug heeft, met operatie is die waarschijnlijk een stuk mooier.

Maar gasnarcose is inderdaad veilig, word zelfs bij de kleinste dieren gebruikt! (operatie hamser meegemaakt, gasnarcose isofloraan)

Voor de kosten zou je inderdaad bij DA moeten vragen en ook een DA kan niet altijd een goede schatting maken, deze schatting is een schatting van als alles goed gaat en zoals geplant ;)

Suc6 ermee!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

weet je zeker dat je DA konijnkundig is? Want het lijkt mij dat hij anders wel had gezien dat het een abces was, of niet?

Hihihi,...jaja, de DA is gespecialiseerd in knaagdieren.

Nijn zn huid was helemaal gaaf. Er hebben een hoop mensen naar gekeken, maar niemand heeft een plekje kunnen vinden waar hij mss gebeten of gestoken zou kunnen zijn.

De DA heeft zelfs met een dikke naald in de bult geprikt, maar er kwam niets uit. Dat maakte het zo raar!

Ik wacht morgen wel ff af.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hu.....een konijn kundige dierenarts weet dat de pus van een konijn net kaas is en dus niet door middel van een injectie naald te verwijderen is......

Dit geeft mij een heel naar gevoel wat hier aan de hand is geweest.En onkundigheid.

mocht iemand nog wat willen weten....http://www.fransehangoren.com/A%20absessen.html

sterkte met je verlies

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sterkte met het verlies....

Maar inderdaad, wat een vreemd verhaal. Zodra ik de woorden 'bult-op-rug' las, moest ik meteen denken aan een abces dus ik snap niet waarom je zogenaamde konijnkundige DA daar niet ook meteen aan dacht toen je de eerste keer langsging.

Verder durf ik er letterlijk niet zoveel over te zeggen want ik weet niet of ik het bij het rechte eind heb (maar is een abces op de rug normaal gesproken niet gewoon verwijderbaar??)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .