Ga naar inhoud

Natte kin blijft na tanden slijpen


Kim1982

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

2 weken geleden ben ik met mn konijn naar de dierenarts geweest ivm een natte kin en op internet had ik gelezen dat dit door tandproblemen kan worden veroorzaakt. Dit klopte inderdaad, ze had haakjes aan de tanden en hierdoor waren wondjes ontstaan en toen is ze onder narcose geweest en zijn de tandjes geslepen (antibiotica en pijnstiller meegekregen). Er is toen ook een bultje ontdekt bij 1 van de tanden, hier hebben ze iets van weggenomen en opgestuurd; het is geen abces en ook geen tumor, ze konden er niets van maken. Vervolgens heeft de dierenarts contact opgenomen met het lab en de situatie uitgelegd en het is aannemelijk dat dit bultje komt door het ontlasten van de ene kant van de kaak of verkeerde stand van de kaak. Vervolgens afgelopen maandag voor controle langs geweest en het zag er goed uit de wondjes waren aan het genezen. Toch nog antibiotica en pijnstiller meegekregen, wel een lagere dosis. Maar ondertussen heeft ze nog altijd een natte kin (stinkt niet meer) is dit normaal na 2 weken of kan het iets anders zijn?

Morgen heb ik weer een afspraak bij de dierenarts voor controle, maar wilde toch eens kijken of iemand anders me hier meer over kan vertellen?

Bedankt alvast!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben afgelopen maandag op controle geweest en toen zei de dierenarts dat de wondjes aan het genezen waren en dat het bultje niet groter was geworden, was toen niets van een abces te zien anders denk ik wel dat ze het had gezegd want ik had namelijk ook mn andere konijn bij me en die had wel een abces......

Ik maak het steeds maar een beetje droog met keukenrol...

Verder is ze heel levendig en is niets aan haar te merken...voordat haar tandjes waren geslepen toen had ze dus ook een natte kin en toen stonk het een beetje, nu stinkt het niet....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als het stonk, dan duidt dat toch op een ontsteking hoor...

Ik vraag me af of de resultaten van het lab niet gewoon verkeerd waren en dat die bobbel toch een abcess is...

De natte kin krijgen ze eigenlijk omdat ze niet goed meer kunnen kauwen en dus "zeveren". Natuurlijk is het mogelijk dat ze zo gewoon is om haar tanden te gebruiken op een manier dat het geen pijn doet, dat ze dat nu blijft doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor je reactie, in 1e instantie dacht de dierenarts dat het een abces was, toen heeft ze een sneetje gemaakt, maar er kwam helemaal niets uit...ook niet dat kaasachtige en het bloede niet....daarom hebben ze foto's gemaakt om te kijken wat het kon zijn maar daar was ook niets vreemds op te zien en daarom hebben ze het opgestuurd naar het lab omdat het misschien een tumor kon zijn, maar dat was het ook niet...

Wat ik wel vreemd vind is dat het na het slijpen 2 dagen droog is geweest en daarna begon het weer....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien was het een ontsteking en geen abces. Dat laatste denk ik nu ook bij mijn konijn omdat het bobbeltje minder aan het worden is. Maar dat hoor ik morgen, want dan wordt mijn konijn ook onder narcose aan zijn gebit geholpen en gaan ze het bobbeltje bekijken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

En gemini hoe is het vandaag bij jou gegaan?

Ik ben net terug van de dierenarts en het bultje is gaan ontsteken, was wel niet groter geworden. Ze heeft net een atibiotica (duplocilline)ingespoten gekregen en donderdag krijgt ze het weer ingespoten en dan volgende week weer 2x. Als ze dan nog steeds kwijlt zou de dierenarts me doorverwijzen naar een specialist in Gent.

Het andere konijn heeft ook duplocilline gekregen ivm het abces. Ze heeft er weer op geduwd en er kwam nog een beetje uit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Kim, Nijntje is gelukkig weer thuis. Een paar kiezen boven zijn gefreesed (schrijf je dat zo hihihi) en het abces is geopend en gespoeld. Hij heeft antibiotica ingespoten gekregen en dit wordt iig woensdag en vrijdag herhaald. Ook heeft hij een pijnstiller en darmstimulerend middel ingespoten gekregen. Ze hebben rontgenfoto's gemaakt en zagen dat het abces niet is veroorzaakt door een ontstoken wortel, maar door wat anders, misschien dat een sprietje hooi wat erin geprikt heeft. Hij heeft gelukkig al wel gegeten, maar is wat rustig.

Is het bultje bij jouw konijn gaan ontsteken ondanks antibiotica eigenlijk??

Ik hoop dat ze snel weer opknappen in ieder geval.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gelukkig dat het goed is gegaan, let wel erop dat je konijntje blijft eten want die van mij at diezelfde dag na het slijpen van de tanden ook al, maar de dagen daarna niet zoveel en toen hebben we de dierenarts gebeld en kon ik dwangvoer komen halen want bij een konijn schijnt het slecht voor de darmen te zijn als deze stil komen te liggen, ze moeten echt elke dag eten!

En het bultje is inderdaad gaan ontsteken ondanks antibiotica. Maar deze zou hier tegen niet werken zei de dierenarts? vandaar dat ze nu injecties krijgt met duplocilline, hoop dat het gaat aanslaan!

En ondertussen moeten we ze maar goed verwennen :-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...

Hallo allemaal,

We zijn uiteindelijk doorverwezen naar een dierenarts in Gent die als specialisatie konijnen en andere knaagdieren heeft. 2 weken geleden zijn we daar geweest en het zag er niet goed uit in haar mondje, het leek tumoraal en daarom heeft ze iets weggenomen en opgestuurd naar het lab. Hebben de uitslag gekregen en ze heeft een goedaardige tumor. Het is "mooi" ingekapseld waardoor ze geopereerd kan worden, er wordt dan een deel van de kaak weggehaald. Ik heb gevraagd of dit voor een konijn te doen is en of ze daarna weer gewoon kan eten en dit zou geen probleem zijn, ze krijgt alleen een ingevallen wang. Maar dat maakt me niets uit.

Waarschijnlijk wordt ze komende week geopereerd. De dierenarts heeft het probleem op een forum voor dierenartsen gezet om te kijken of iemand dit al een keer eerder bij een konijn heeft gedaan en of er een mindere drastische oplossing is. Ze heeft wel ervaringen met prariehonden, die schijnen een zelfde soort kaak als een konijn te hebben.

Nu is mijn vraag eigenlijk of iemand van jullie al een keer heeft mee gemaakt dat een konijn een tumor in/op de kaak heeft?

Bedankt alvast,

Kim

Link naar reactie
Delen op andere sites

Haar tanden zijn geslepen maar dat loste het probleem niet op en toen zijn we door blijven zoeken met onze dierenarts wat het kon zijn en uiteindelijk zijn we doorverwezen naar een dierenarts in Gent die als specialisatie konijnen en andere knaagdieren heeft en het blijkt dat ze een goedaardige tumor heeft en door de pijn hiervan gaat ze kwijlen. Maar hier heeft ze pijnstillers voor en kwijlen is nu niet meer. Het is nu wachten totdat ze geopereerd kan worden, zal waarschijnlijk komende week gebeuren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .