Ga naar inhoud

Konijn breekt achterpootje!


Twinkle

Aanbevolen berichten

Mijn konijn Twinkle heeft vandaag haar achterpootje gebroken en ben daarna meteen naar de dierenarts gegaan in mijn woonplaats 's-Hertogenbosch. Deze dierenarts heeft mij doorverwezen naar de dierenkliniek in Waalwijk omdat ze daar gespecialiseerd zijn in het herstellen van botbreuken bij konijnen.

Ik start deze discussie omdat ik veel heb gelezen over de kosten van amputatie/herstel/operatie van een konijn. Vandaar nu mijn verhaal...

Twinkle heb ik meegenomen naar Waalwijk en daar hebben ze rontgenfoto's van haar achterpoten genomen zodat goed te zien was waar de botbreuk zit. De dierenarts vertelde mij dat Twinkle gelukkig niet bij het gewricht haar beentje gebroken had maar in het midden(bij het gewricht blijft er vaak niets anders over dan amputatie). De 2 botjes in haar onderbeentje.

Ik had 3 opties: In laten slapen(dit is geen optie voor mij)

2e optie: Amputeren(een optie geweest als opereren en pinnen plaatsen een te groot risico was geweest)

3e optie: Opereren en pinnen in haar boven en onderbeen laten plaatsen waarna ze dus rust moet nemen en om de 2 weken terug moet komen om de pinnen eruit te halen.

Ik heb gekozen voor optie 3: De kosten: 600 euro(inclusief nazorg en rontgenfoto's en consult) Nu heb ik dus gelezen dat veel mensen 500 of meer een groot bedrag vinden en dat je dus naar een andere dierenarts moet gaan. Maar.... als je konijn haar pootje breekt, dan stopt de doorbloeding omdathet pootje er maar "los" aanhangt( de botten zijn immers gebroken). Het is dus noodzakelijk om zo spoedig mogelijk actie te ondernemen. eindeloos zoeken naar een dierenarts die het eventueel 200 euro goedkoper kan doen is geen optie en zorgt ervoor dat het konijntje onnodig langer pijn lijd!

afwachten op het telefoontje van de dierenarts...

Ik ben om 17.30 uur gebeld door de dierenarts die Twinkle geopereerd heeft en Twinkle was net uit het ontwaken uit haar narcose. Ze legde me uit dat Twinkle heel tegenstrijdig aan het stribbelen was tegen de narcose en dat het dus een hele tijd heeft gekost voordat ze de operatie konden uitvoeren. Verder zaten er scheurtjes in haar botten zodat er een groter risico ontstond om de pinnen in haar botten te boren. Uiteindelijk is dit toch allemaal gelukt en nu blijft ze een nachtje ter observatie in de dierenkliniek zodat ze er goed op kunnen letten. (dit zorgt voor heel wat minder stress voor mij, want ik had heel de nacht zitten waken thuis..)

Morgen om 09.00 uur mag ik Twinkle(mijn lieve zwarte hangoor konijntje van 3 maanden) ophalen en dan is ze verplicht om heeeel lang rustig aan te doen.

Maar ik wil 1 ding kwijt:

Als je konijntje haar/zijn pootje breekt, ga dan niet voor inslapen. De konijnen kunnen ook goed met een geamputeerd beentje leven(veel verhalen over gelezen en ook verhaal van dierenarts aangehoord) en opereren van het achterbeentje(mits gewricht) kan goed als je naar een specialist gaat! Niet elke dierenarts kan dit en vandaar dus ook de hogere kosten!

Ik hou jullie op de hoogte wat betreft de gezondheid van mijn konijntje Twinkle. Ik hoop dat dit verhaal een ieder hoop geeft, mocht er hetzelfde gebeuren met jouw/jullie konijntje!

Groetjes,

Christel, het baasje van Twinkle

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 69
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

phoe phoe, wat heftig!!!

Allereerst vind ik het getuigen van heel veel dierenliefde naar je diertje toe dat je het ervoorover hebt om hier zoveel geld voor te betalen. Ik zou het zelf ook doen, maar heel, heel veel mensen niet (waar ik ook wel weer begrip voor op kan brengen hoor)

Wat amputatie betreft...ik ben het geheel met je eens....ik ken behoorlijk wat dieren die een pootje moeten missen, die gaan uitstekend, uiteraard niet ideaal, maar dat zijn operaties, pinnen spalken etc.ook niet altijd en soms is er geen andere uitweg.

Het is vaak ONS idee, wij hebben er vaak meer moeite mee dan het diertje zelf.

Maar dat is mijn mening!

sterkte! hou je ons op de hoogte?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt, ik ben ook heel erg blij met mijn keuze en heb vandaag heel de dag vol stress gezeten en de hele dag gehuild. Ik hoop ook dat Twinkle goed hersteld en wat betreft de kosten.. Ik kan dat ook niet betalen. Ik heb dus mijn spaargeld gebruikt en mijn vriend heeft de helft betaald en deze maand doen we het heel wat minder luxe dan normaal maar heb ook mijn ouders die mij nu wat extra geld toestoppen zodat ik wel normaal kan eten..

Ik ben namelijk ook maar een student met niet zo heel veel geld en zal extra moeten werken om mijn vakantie nog te kunnen betalen maar was voor mij de enige optie.

Nogmaals bedankt voor je berichtje!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik duim alvast dat ze de nacht goed doorkomt en daarna weer helemaal kan herstellen.

Chapeau, ook van mij!

Ik volg graag dit verhaal, want het is een unikum, heb nog niet gehoord van dit soort van operaties bij konijnen. Zou het ook mogelijk zijn om eventuele röntgen en foto's ,eventueel verslag DA door te sturen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

succes een voordeel jonge dieren zijn nog in de groei de herstellen vaak wel sneller.

Mijn fransoos had ook haar poot zo gebroken de kosten kon ik eigelijk niet opbrengen.

Maar gelukkig had deze da voor mij een mooie oplossing.

Toen heeft de da haar gehouden en daar mag ze haar leven slijten de breuk is helemaal goed gekomen.

aangepast door bunny ranch chanty
Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Caroline en andere lezers,

Ik ga morgen de rontgenfoto's vragen en die krijg ik dan vast. Heb er tenslotte ook zelf voor betaald en ik houd je op de hoogte van de gezondheid van Twinkle. Zal morgen ook een fotootje maken van Twinkle zelf zodat je een beeld krijgt erbij.

Verslag DierenArts(ik denk dat je dat bedoeld met DA he?) weet ik niet of ik die krijg maar kan het altijd vragen. Goede tip!

gr Christel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Echt super dat je die keuze hebt gemaakt meis!

Zeker omdat het een gigahoog bedrag is bij elkaar!

En idd in laten slapen is wel een makkelijke keuze.. maargoed niemand ken in elkaars portomonnee kijken... en de situatie die er natuurlijk ook aan meetelt...

En voor elke optie ken ik me opzich wel voorstellen, kijkent naar geld en situatie omtrent het nijntje (en natuurlijk elk ander dier)

Maargoed, hoe is het met Twinkle? nog iets gehoord?!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Na 17.30 uur niets meer gehoord van de dierenarts kliniek. En ik denk maar zo: Geen bericht is goed bericht!

Dus morgen om 09.00 uur mag ik haar ophalen en dan zal ik alles vertellen op dit forum. Dus hou het even in de gaten.

Thanks voor je berichtje!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat goed van je dat je deze (dure) operatie hebt laten uitvoeren!:)

mijn konijn heeft maar drie pootjes, hij mist een voorpootje.

hij brak zijn pootje op 2 plekken, als je in zijn teen kneep, voelde hij niks, zenuwen doorboort, botsplinters.

Daarom hebben wij ervoor gekozen, om niet eerst met pinnen te proberen, maar meteen te laten amputeren.

Roxy kan trouwens alles met maar drie pootjes, foto's staan wel in mijn profiel.

Hopelijk is een amputatie bij twinkle niet nodig, en is hij weer snel beter!:):)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mooi dat je zoveel voor Twinkle over hebt, het beestje zal het zelf niet beseffen maar ze heeft een baasje dat veel van haar houdt. Die gaat een fijn leventje tegemoet!

Dit soort situaties zijn voor mij de reden dat ik altijd geld opzij heb staan voor dierenartskosten. Ik ben enkele jaren geleden zo'n €1000 kwijt geweest aan mijn kat, en als ik dat beestje toen had moeten laten inslapen vanwege het geld had ik daar echt nooit overheen kunnen komen denk ik. Maar ja, Flipje is voor mij dan ook wel heel erg speciaal. Ik zou dat nu trouwens niet meer kunnen betalen, gelukkig heb ik dan altijd nog een vader om me uit de brand te helpen. Ik kan me voorstellen dat het voor sommige mensen gewoon niet mogelijk is om zoveel geld te betalen voor een operatie, maar er zijn ook erg veel mensen die het makkelijk kunnen betalen maar het er gewoon niet voor over hebben. Ik vind het moeilijk om daar over te oordelen. Wat ik erg vervelend vind is als mensen gaan oordelen over wat een ander wél voor een dier over heeft. Ga er maar vanuit dat veel mensen je totaal voor gek verklaren als ze horen dat je je konijn voor €600 laat opereren. Voor €15 koop je een nieuwe in de dierenwinkel... :frown:

Link naar reactie
Delen op andere sites

als wij vertellen dat we een konijntje wat we toen amper een week hadden, meteen zo'n operatie(paar hondert euro met nazorg) + binnenhok(terwijl we net een nieuw buitenhok hadden) hebben gehaalt, kijken mensen ons ook wel raar aan, en zeggen dat je er gratis weer 1 van markplaats kan halen:(

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoe is het met Twinkle? Ben je al bij haar geweest? Spannend hoor. Maar wat fijn dat je dit voor haar kan doen he. :goed:

Paar jaar geleden had Sammy (poes, de moeder van Gnarfje) ook haar pootje verbrijzeld. Ook dit geintje heeft ruim € 1000 gekost en heel veel mensen in mijn omgeving verklaarde mij volkomen voor gek. Het was maar een kat uit het asiel, als het nu een dure raskat was geweest?:duivel: Zij heeft ruim 3 maanden met een hele " ijzeren stelage" aan haar pootje in de kinderbox gelegen. Die hadden we helemaal omgebouwd, want ja hou een kat eens rustig.

Heel veel sterkte voor Twinkle

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een konijn kun je gratis op marktplaats afhalen ja, maar de band die je hebt opgebouwd met je konijn is onbetaalbaar, daarom zou ik precies hetzelfde doen als mijn konijnen zoiets zou overkomen.

Je mag Twinkle nu ophalen he? Ik ben benieuwd hoe het gaat!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .