Ga naar inhoud

Zijn dit olifantentanden?


hiekje

Aanbevolen berichten

  • Reacties 60
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Dank je!

Ik heb hem weggebracht vanmorgen, jeetje wat was dat moeilijk zeg! :(

Hij wordt nu ook meteen gecastreerd, de DA zei dat dat idd goed samen gaat.

Ik heb wel vertrouwen in de DA. Hij vertelde me dat je konijnen als hoofdvoer hooi en groenvoer moet geven, en maar een klein beetje biks (zoals het hoort dus) en vertelde over de bijscholing die hij pas heeft gehad over konijnen.

Hij moest natuurlijk ook nog even de risico's vd operatie bespreken, omdat het natuurlijk erg stressvol is, en konijntjes érg slecht tegen stress kunnen. Bovendien is Arun een klein konijntje (weegt 950 gram).

Ik kan vanmiddag voor ik ga werken bellen hoe het is gegaan... Zit me hier te stressen, jeetje zeg :P Ik ga zometeen iig vast zijn hok helemaal schoon maken, zodat hij morgen weer in een fris hok zit!

Arun vond het overigens helemaal niet spannend, de reis ging prima en in de wachtkamer zat hij zelf te knorren toen ik hem aaide :) Alleen toen de DA naar zijn tanden ging kijken werd het wel anders...

Mja, ik wacht maar even af, ga even wat afleiding zoeken!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb net gebeld, en de operatie is goed gelukt! :party:

Hij is al bijgekomen uit de narcose, en was al wat aan het "knabbelen" aan het groenvoer. Het was wel even spannend geweest tijdens de operatie, want zijn ademhaling is wel 1x stilgevallen.. Maar hij is goed uit de narcose gekomen, dus ze verwachten verder geen complicaties.

Kan ik nu toch met een geruster hart gaan werken! Al zou ik hem het liefst nu helemaal op en top willen vertroetelen.. Morgenvroeg om 9u kan ik hem op komen halen :love:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Fijn dat alles goed verlopen is!

Complimenten dat je het zo snel hebt aangepakt!

Even tussen haakjes... ik denk dat je echt een goede DA hebt, als hij er in geslaagd is om hem tijdens de operatie weer te stabiliseren, is hij alleszins erg goed daarin, want dat is niet evident bij een konijn...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo, ben weer terug van mijn werk! Wat lief dat jullie allemaal zo meeleven :D

Ik ben ook erg opgelucht! Al heb ik er wel veel aan moeten denken vanavond... (maar dat hoef ik jullie vast niet uit te leggen ;)) Ik ben pas écht gerustgesteld als ik hem morgen weer zie... Ik heb trouwens niet gevraagd of ze de tanden wilden bewaren, maar ik zal morgen bij het ophalen eens navragen of ze ze nog hebben!

Even tussen haakjes... ik denk dat je echt een goede DA hebt, als hij er in geslaagd is om hem tijdens de operatie weer te stabiliseren, is hij alleszins erg goed daarin, want dat is niet evident bij een konijn...

Fijn om te horen :) Vooral omdat ik nog geen enkele ervaring bij hem (of een andere DA) heb!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben weer thuis, samen met Arun :) Het gaat (naar omstandigheden natuurlijk) goed met hem! Gisteren was hij volgens de DA nog erg stil, maar vanochtend stonden ze verbaasd dat hij al uit zijn hokje was gekropen en vrolijk rondliep. De DA vertelde wel dat hij van 1 vd ondertandjes niet zeker wist of hij ook echt alles vd wortel er mee uit heeft kunnen krijgen... Laten we het hopen, anders moet hij voor die ene tand over een tijdje weer terug :s Gisteren vertelde ze via de telefoon dat hij 1x stil was gevallen, maar blijkbaar heeft de DA hem diverse keren moet reanimeren... :oh: (vandaar dat ze er zo van stonden te kijken dat hij het vanmorgen al weer zo goed heeft gedaan)

Hij heeft al flink geplast, en ook al wat gekeuteld! Hij had daar al wel wat geknabbeld aan wat groen, maar nog niet echt veel.. Ik heb daarom een zakje SS Recovery meegekregen om hem te dwangvoeren. Ook kreeg ik het advies om hem iig tot na het weekend binnen te laten ivm zijn wondjes (en het hooi/aubiose waar hij in zijn hok op zit). Ik heb nu dus in de garage, waar het niet zo heel warm is, zijn ren neergezet, met kranten en een oude deken. Wel heb ik een heel klein beetje aubiose in zijn toiletje gedaan, zou dat kwaad kunnen?? :neutral: Of is het beter dat ik hem toch buiten zet, maar dan met handoeken ed in zijn hok?

Toen ik hem net in zijn "nieuwe hok" zette, begon hij meteen flink wat biks te eten (nog niet de SS, maar de kleintjes die ik altijd als snoepje geef). Ook heeft hij een klein beetje groente gegeten, en net echt flink gedronken. Moet ik hem dan toch nog gaan dwangvoeren met de Recovery??? Want dat zal ongetwijfeld stress met zich mee gaan brengen... Ik heb nu allerlei lekkernijen in zijn hok neergezet, dus hij kan in principe vooruit! Eventueel kan ik hem ook nog Olvarit wortel of banaan gaan geven. Wat is het meest verstandige nu?

Ik heb geen pijnstillers meegekregen, volgens de DA was dit niet nodig. Wel mag ik morgen, als ik twijfel over zijn gezondheid, terugkomen voor controle.

Arun hupst nu vrolijk rond! Al loopt hij nu wel nog een beetje kangaroe-achtig, om (denk ik) zijn wondje van het castreren te ontlasten ;) En hij kwam naar me toe gelopen toen ik hem riep, en ik mocht hem ook gewoon aaien :love: Z'n wondjes heb ik nog niet bekeken, doe ik mss straks, ik wilde hem eerst even wat rust gunnen...

Owja, misschien nog wel leuk om te weten: De kosten zijn totaal 85,30 euro geworden! Dus dat is me echt mee gevallen, omdat de andere DA's die ik heb gebeld al 150,- euro vroegen zonder de castratie...

Hier wat foto's die ik net heb gemaakt:

Lekker aan het eten met Mr Egel:

naoperatie1.jpg

Arun aan de "Bunny-salad-deluxe":

naoperatie2.jpg

Arun in zijn nieuwe, tijdelijke, verblijf:

naoperatie3.jpg

aangepast door hiekje
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hiekje... dwangvoeren is niet nodig.. Arun doet het zo te lezen prima!

Mijn DA vond het ook niet nodig dat ik pijnstilling mee nam, maar ik stond erop om het mee te krijgen omdat het vrijdag was en ik niet "onverantwoord" het weekend in wilde gaan.

Heb je de tandjes meegekregen??

Ik heb ze zelf in een doosje in de kast liggen. Jee wat zijn dat joekels zeg! (heb in het fotohoekje ook ergens een topic staan met de foto's van de tandjes.)

85 euro is een heel goede prijs voor het verwijderen van tandjes, castreren en 1 nachtje logeren!!

Ikzelf heb ook 85 euro betaald, incl pijnstilling en druppeltjes voor de darmwerking op gang te krijgen/houden.

ff offtopic

Kom je toevallig uit Uden??

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben net weer gaan kijken, en toen was hij weer biks aan het eten :) Dus het gaat heel goed nu! Ik hou hem wel goed in de gaten, zodra ik maar denk dat hij pijn heeft, bel ik gewoon de DA op! Bovendien mag ik morgen altijd nog op controle komen als ik twijfel, dus dat stelt me ook wel gerust.. Maar als het vrijdag zou zijn geweest, had ik ze ook willen hebben!

De tandjes heb ik jammer genoeg niet... Ik was ook vantevoren vergeten te vragen of ze ze wilde bewaren :erf: Maar ik heb idd allerlei foto's gezien, en het verbaasde me ook echt hoe groot ze zijn! Dan zie je pas wat voor groot stuk ze nog in hun kaak hebben zitten!

Ik kom niet uit Uden, maar uit Elsendorp.. Woon jij wel in Uden? Omdat je als locatie Geleen hebt? ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, volgens mij gaat het ook heel goed!

Ik heb Arun net geborsteld (alleen bovenop), even de klitten eruit gehaald ed.. Hij was zichzelf al steeds aan het wassen, en vooral achter bij zijn staart, maar daar zat een keuteltje vast geplakt, dus die heb ik er af gehaald.

Nadien ging hij weer biks eten (nu wel de SS), en hij heeft al 25ml water gedronken sinds hij thuis is! Bovendien heeft hij net al flink gekeuteld :party:

Ik moet zometeen weer gaan werken, maar vanavond houd mijn vriend hem in de gaten :)

Ik heb het raam vd garage wel op een klein kiertje gezet, dat het niet te warm wordt binnen (garage zit nl aan het huis vast), en hij niet al te veel aan de warmte gaat wennen...

(Nistelrode, ben ik ook wel eens geweest :))

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .