Ga naar inhoud

PANIEK! Ties is ziek :(


Jojan

Aanbevolen berichten

Het is denk ik inderdaad beter dat je toch even langs gaat. het kan snot zijn en als dat zo is, is het beter er op tijd bij te zijn. Om je een idee te geven van hoe hardnekkig het kan zijn als je er niet op tijd bij bent: Onze Nijn heeft het al sinds half juli, en hij is er nog steeds niet vanaf. Dit komt mede door onkundigheid van onze eerste DA, waardoor we hem dus niet direct de juiste behandeling hebben kunnen geven.

Ik ben benieuwd wat de arts zegt! Succes morgen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kan een konijntje trouwens van de stress ziek worden of dood gaan? Bah.. ik zie echt heel erg op tegen morgen. Het spreekuur is van 9.00 tot 10.00, dus ook nog eens in de spits die rottrein in (en heb zelf al een angststoornis en ben dus al niet kapot van treinen). Maar goed! Kan stress dus zo'n effect hebben op een konijn (ik weet dat ik er goed knorrig van word :P)

Link naar reactie
Delen op andere sites

De update!

We zijn vandaag toch naar de dierenarts gegaan, omdat ik vond dat Ties bleef niezen.

Het is trouwens een geweldige dierenarts! Hij is ontzettend lief met de konijnen en weet ze goed rustig te houden (iets wat ons absoluut nog niet lukt!). Hij heeft ons helemaal uitgelegd hoe we ze moeten vastpakken, oppakken, voer etc.

Ze bleken allebei verkouden te zijn. Ties erger dan Lalique.. maar toch allebei. Ook was het oogje van Ties ontstoken. Nu hebben we 2 soorten medicijnen gekregen, een vloeistof en oogdruppeltjes. De dierenarts heeft laten zien hoe je het toedient en hoe je ze vast moeten houden en heeft het ons ook zelf laten doen om tips te geven. Heel netjes!

Een half uurtje later stonden we buiten en we waren bijna 70 euro armer. Nu weet ik dat een huisdier geld kost en dat vind ik ook helemaal geen probleem, maar ik had niet verwacht dat ik in de eerste 3 dagen dat ik mijn konijnen 'gezond' uit de opvang had gehaald meteen 70 euro naar de dierenarts weg mocht brengen!

Het allersneust vind ik het voor de beestjes! De hort op om naar de dierenarts te gaan.. helemaal in de stress. Ze zijn nog niet eens aan ons gewend en dan mogen we elke avond in worsteling om alle medicijnen toe te dienen.. geen goed begin dus :(

Ben er een tikje van van slag.. maar ja! Morgen maar eens voor het eerst de medicijnen toe gaan dienen!

Had de opvang dit trouwens kunnen zien? Ze zaten daar buiten, dus als een konijntje niest, hoeft ze dit niet per se gezien te hebben. Ik heb haar in ieder geval even een mailtje gestuurd over het hele voorval. Nu hopen dat vanaf nu alles goed gaat met de nijnen!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou ja fijn dat je iniedergeval wel een konijnkundige DA hebt dan hoef je niet over de diagnose te twijfelen, da's altijd zo vervelend hier, ga je naar de DA en dan post je hier ondertussen ook ff wat er aan de hand is, reageren er mensen waarvan je weet dat ze er verstand van en ervaring mee hebben en dan zegt de DA iets totaaaal anders -.-'

Hoe ging het trouwens met je nijnen met het OV? En hoe heb je ze vervoerd? Normaal houden we onze beestjes gewoon op schoot, of in een doos, maar eigenlijk zit er een hele goeie busverbinding tussen waar onze DA zit en waar wij wonen dus dan kan ik invervolg net zo goed met de bus gaan alleen kan ik mijn nijn dna niet op schoot houden :P

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik moest eerst 10 minuutjes lopen naar de bus en daarna nog 10 minuutjes in de bus. Ik heb ze vervoerd samen op een handdoek in een kattenreismand. Het vervoeren ging op zich hartstikke goed, maar ze zijn wel goed stresserig geweest! Ik dacht even dat alle geduld van de afgelopen dagen voor niets was geweest, want ik hoefde maar te kijken of ze zaten achter het huisje in het hok, maar ik heb Lalique inmiddels voor het eerst kunnen aaien!!

ik kan nog niet echt pijlen of ze het leuk vond (ze was aan het eten en at wel gewoon door, maar ze ging wel wat platter liggen), maar het is toch een stap in de goede richting!

Deze dierenarts is wat betreft vervoer en service zeker voor herhaling vatbaar!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat goed dat je toch gegaan bent! Hopenlijk komen ze er samen snel bovenop :) Succes met het geven vd medicijnen, kan nog best moeilijk zijn..

Ik denk dat het zeker een goed teken is dat je Lalique hebt kunnen aaien, gewoon veel geduld hebben, dan komt dat echt wel goed ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .