Ga naar inhoud

Dringende vraag, graag snel antwoord, konijn met wond


Micky

Aanbevolen berichten

In een notendop.

Teun heeft een stuk uit uit Lola haar buik gebeten toen ze op zijn hoofd aan het rijden was. Meteen naar de DA, gehecht, pijnstillers, antibiotica, de hele rataplan. Teun en Lola zitten pas 1,5 week samen en moeten nu 10 dagen gescheiden worden vanwege de hechting e.d. Ik heb de KP5 in de woonkamer met een 6-deurs panelenren.

De vraag: Moet ik Teun in de ren doen en Lola in het hok zodat ze elkaar zien en ruiken OF moet ik Lola boven zetten en Teun beneden met een gesloten luikje. Ik hoor graag spoedig van jullie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze zijn verder gewoon vriendjes? Dus omdat Teun het niet leuk vindt heeft hij Lola gebeten? Dan zou je ze misschien zo kunnen zetten dat ze elkaar wel zien. Anders zal je waarschijnlijk de koppeling opnieu moeten doen.

Maar goed ik ben nog niet zo heel ervaren hierin, een andere BB zal vast meer weten dan ik.

In elk geval beterschap met Lola

Link naar reactie
Delen op andere sites

Persoonlijk (kan zijn dat anderen het er niet mee eens zijn) zou ik ze helemaal apart zetten zodat ze elkaar ook niet kunnen ruiken. Zo kan ze in alle rust genezen. Ik merk zelf namelijk bij mijn rammen (zowel gecastreerd als niet) dat ze toch nog aardig hun best doen als ze apart zitten om bij het vrouwtje te komen en omgekeerd.

Ik zou het zekere voor het onzekere nemen dus. Genezen is in mijn ogen het belangrijkste!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste kansen heb je als je ze uit elkaar haalt en ineens in een andere kamer zet als ze nog steeds "vijandig" zijn...zijn ze nog "bevriend" kan je ze in dezelfde kamer laten.

Maar het is heel moeilijk om hier een echt antwoord op t egeven... naast elkaar kan agressie opbouwen, in een andere kamer betekend van nu af aan herbeginnen met koppelen...

Was je van plan om haar ook te laten helpen? lijkt me geen slecht idee in deze situatie...dan zal ze niet meer willen rijden, geen last meer van hormonen en zullen ze waarschijnlijk makkelijker gekoppeld kunnen worden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je kan ze het beste helemaal scheiden. Zorgen dat ze mekaar niet kunnen zien en of ruiken.

Doordat ze mekaar door de tralies eventueel nog zouden kunnen zien of ruiken zouden ze een agressie jegens mekaar kunnen ontwikkelen.

Beide konijnen hebben nu even rust nodig. Ze nu helemaal scheiden maakt dat ze straks bij een nieuwe koppeling weer als vreemden voor mekaar zijn wat de kans op een geslaagde koppeling vergroot.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Pffff, ik wou haar wel laten helpen maar pas over een poosje. Ik begrijp dat het wegnemen van de hormonen uit rijgedrag vermindert. En zo lang Teun z'n hoofd aanbied om te wassen, zal zij er soms op rijden met alle gevolgen van dien. Ik hoop dat ze uberhaupt ooit nog samen kunnen. We zijn nog geen twee weken verder en ik heb al twee keer bij de DA gestaan. Eerst die oogbeschadiging (door Teun??) en nu een hele hap uit haar buik, scheelde echt een paar mm of hij had haar vulva kapot gebeten. Misschien werkt het gewoon niet tussen die 2.

Ik weet niet of ze vijandig of vriendelijk zijn want ik heb Teun niet meer in haar buurt gelaten. Is het verstandig om hem vannacht beneden te zetten en zij boven? Dan ga ik morgen kijken wat de beste oplossing is voor de komende 10 dagen. Daarna kan ik bij de DA vragen of castratie een optie is zo vlak na een hechting.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kijk, Clicquot en Merlot zijn een droompaar, maar ook zij hebben af en toe hun strubbelingen...dat is volkomen normaal. Voor Clicquot haar castratie gromde Merlot regelmatig naar haar als ze hem weer eens niet met rust liet , nu is dat voorbij, Merlot is definitief de baas en hun relatie is veel beter.

Als je haar toch wilde laten helpen, gewoon vragen aan je DA, eerst helpen en een week ofzo nadien ze definitief koppelen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik had Kelly's advies nog niet gelezen. Dus misschien beter Teun in z'n oude hok en op een andere kamer..?

Ik zou ze nu idd even helemaal scheiden....

Gewoon op safe spelen en ze van mekaar late vervreemden. Koppelen moet je ze sowieso opnieuw en dan kunnen ze beter als twee vreemden weer kennis maken dan dat gefrustreerd zijn van mekaar geur...

Ik zou als je op controle gaat met Lola een castratie eens ter sprake brengen. Ik denk dat dat voor deze dame en het koppel veel zou kunnen betekenen.

Mocht je dan samen met de DA besluiten zeer binnekort een castratie te doen zou ik ze nu geen eens meer gaan koppelen maar haar eerst laten helpen en herstellen en dan pas weer koppelen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ga z'n kooi halen, inrichten en hem boven een slaapkamer geven. En dan... naar bed want morgen om 6 uur gaat de wekker weer.

Ze houden je lekker bezig, die nijnen. En arm, lekkere rekening voor avondconsult met hechten en medicijnen... Maar goed dat ik net afgestudeerd ben en binnenkort ga werken. Kan ik mijn nijnen onderhouden.

Bedankt vor jullie snelle advies en ik zal morgen een update geven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat naar zeg! Ik denk dat je om bovengenoemde redenen beter ze apart kan zetten. Daarnaast heb ik zelf de ervaring met een koppeltje dat ik uit mekaar moest zetten, dat ze ook erg gefrustreerd kunnen raken omdat ze heeel graag naar elkaar toewillen. Ze raakte zo gefrustreerd dat de voedster meerdere keren is uitgebroken en ze allebei de hokken helemaal kapot zaten te knagen omdat ze elkaar nog konden zien en ruiken.Ze aten ook heel weinig toen. Dat was verder geen agressie maar ze wilden gewoon per se naar elkaar toe..ik weet niet of dat bij jou koppel ook zo is omdat ze nog niet helemaal vriendjes zijn, maar misschien iets om in overweging te nemen...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Teun heeft deze nacht en vandaag doorgebracht in z'n oude kooi boven in 1 van de slaapkamers. Ik heb besloten ze voorlopig uit elkaar te houden maar dat brengt wel een paar praktische problemen met zich mee. Ik had liever Teun beneden en Lola boven want Teun is gewent aan een grotere ruimte om te sjezen en Lola komt eigenlijk de ren niet uit. Wij hebben echter boven vloerbedekking en beneden laminaat. Daar Lola niet zindelijk is, blijft zij beneden en Teun boven.

Mijn vriend en ik werken beide fulltime dus de nijnen mogen alleen 's avonds los. Ik wil Teun niet alleen los laten lopen boven en ben bang dat hij vereenzaamt dus moet ik maar een paar uur per avond boven gaan zitten.

Een andere oplossing is dat Teun weer een tijdje bij mijn ouders gaat logeren. Daar heeft hij de ruimte en is s' avonds en vaak s' middags altijd iemand thuis die hem aandacht kan geven.

Ik denk dat de beste oplossing is om Lola te laten castreren. Dat was ik sowieso al van plan voordat ze 3 jaar zou zijn (ze is nu 1 jaar) zodat ze niet meer rijdt op Teun z'n hoofd. Hopelijk gaat de nieuwe koppeling dan hormoon- en probleemloos. Weet iemand wanneer ik haar zou kunnen laten castreren? Over 9 dagen heb ik een afspraak bij de DA om de hechtingen te verwijderen. Hoe lang moet een voedster rusten na een castratie voor ze gekoppeld mag worden?

Bedankt voor jullie reacties. Was echt even onwijs geschrokken gisteren met dat stuk bebloed weefsel en haar in mijn handen.

aangepast door Micky
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ga aan mijn ouders vragen of Teun 2,5 week bij hen mag wonen. Ik krijg het niet voor elkaar om ze beiden genoeg aandacht en beweging te geven naast mijn werk e.d. Als Teun bij mijn ouders en zusje woont, krijgt hij voldoende beweging en aandacht en kan ik mijn aandacht focussen op Lola. Kan ik meteen een betere band met haar opbouwen want ze is nog een beetje schrikkerig.

Ik ga bij de DA bespreken of ze snel gecastreerd kan worden en na de herstelperiode ga ik opnieuw koppelen. Ik denk dat dit de beste optie is.

Verder gaat het gelukkig goed met beide nijnen. Teun heeft de bovenverdieping en ik probeer zo veel mogelijk bij hem te zitten. Lola heeft de woonkamer en krijgt haar medicijnen. De wond ziet er goed uit maar haar vulva is wel opgezwollen en heeft een bloed uitstorting (dit had de DA al voorspeld). Moet vanmiddag wel nieuwe pijnstillers halen want die zijn op (zie andere topic).

Ik ben nu wel fan van mijn DA. Hij heeft Lola goed geholpen vrijdagavond en we hebben nog nagepraat over de verzorging van konijnen. Blijkt dat hij een jaar samengewerkt heeft met dr. Evert-Jan de Boer van Dierenkliniek Wilhelminapark in Utrecht. Dat schept toch wel vertrouwen in zijn kunde. Hij is zelf heel enthousiast over konijnen en wil zich daar volledig in specialiseren binnen de kliniek.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Even een korte update: Lola gaat vandaag naar de DA voor controle en ik hoop dat ik haar dan vrijdag kan laten castreren. Teun woont ondertussen bij mijn ouders waar hij heerlijk vertroeteld wordt en ik ga af en toe op visite om te kijken hoe het met mijn ventje gaat.

Lola doet het goed, ze heeft vandaag nog niet op het laminaat geplast (maar dat komt vast nog wel) en ik mag haar soms over haar neusje aaien. Ze eet & keutelt vrolijk rond en maakt af en toe binkies op het karpet. Ze ligt nu te relaxen in vetbal modus maar helaas moet ik dat zo verstoren want we moeten naar de DA...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hee maar ff iets anders, is het wel verstandig om Lola vrijdag te laten castreren, zo vlak na die wond en medicatie? De kans is er dat ze wat zwakker is geworden hierdoor, en de ingreep is vrij groot! Ik weet niet wanneer je gestopt ben met het geven van de medicatie en hoe haar verdere conditie is?

aangepast door Rian
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben vanmiddag bij de DA geweest en gelukkig zag de wond er goed uit en was mooi genezen. Ze wordt echter niet a.s. vrijdag gecastreerd, niet vanwege haar gezondheid/conditie want die is prima volgens de DA, maar omdat haar oogjes nog steeds aan beide kanten een witte vlek vertonen die na bijna 3 weken oogzalf nauwlijks minder zijn. Ze lijkt er geen last van te hebben maar dat weet je natuurlijk nooit zeker. De DA wil nog 1,5 week de oogzalf afwachten anders gaat hij tijdens de castratie ook haar ogen curraceren (schrijf ik dit goed?).

Ze hoeft idg geen antibiotica en pijnstillers meer voor die wond dus dat is iets.. Ik zou haar natuurlijk niet zo snel laten castreren als de DA vond dat ze nog verder moest herstellen want het is een flinke operatie. Lola is trouwens 11 maanden. Ik heb haar van een fokker in Bunschoten overgenomen omdat ze een foute oordracht had. Vind ik hartstikke lief, die vliegtuigoren.

De castratie staat nu gepland op vrijdag, 3 oktober. Ik begrijp dat ik bij complicaties, 3x de hoofdprijs betaal maar die week is mijn eerste week bij mijn nieuwe fulltime baan. Mijn vriend werkt ook fulltime dus ik kan haar alleen maar in de gaten houden als ik vrij ben in het weekend. Vandaar de keuze van een vrijdag.

Bedankt voor jullie bezorgde reacties & ik heb nog een vraagje. Zijn jullie bekend met curraceren van de ogen? De DA vertelde dat de oogbeschadingen zo oppervlakkig zijn dat het lichaam ze niet herkend en hersteld. Zo'n operatie houdt in dat ze het littekenweefsel wegschrapen. Daar ze toch onder narcose is kan dit meteen gedaan worden en is Lola er hopelijk van af. Is iemand hier bekend mee?

aangepast door Micky
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik wil dit topic graag een bumpje geven omdat nog niemand gereageerd heeft op de voorgenomen oogbehandeling die mijn DA uit wil voeren. Misschien is er niemand bekend met curraceren of misschien spel ik het wel fout. Ik kan het idg niet op google vinden. Heeft iemand er ooit van gehoord of ervaring mee?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .