Ga naar inhoud

Kuilgras??


cobraoenki

Aanbevolen berichten

  • 8 maanden later...

Mijn vriendin (Met een eigen paard, haar paard krijg het daar elke dag op de pensionstal) zou een beetje voor me meenemen, ze noemt het wel gewoon hooi. Maar op de folder staat 'kuil', het is niet drijfnat, maar meer een beetje vochtig. Ik denk dat ik het door het hooi heen meng als ze het lekker vinden, is dit verstandig? Ik vind het er trouwens ook gewoon als hooi uitzien, niet bruin, niet groen, dunne lange sliertjes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik zou het voordroog/kuil gewoon voor de paarden houden en mn eigen konijn gewoon lekker konijnenhooi geven.

dat wat je vriendin aan d'r paard geeft zit nog altijd meer in dan in gewoon hooi...Als je wil wisselen kan je ook nog altijd verschillende soorten kruidenhooi gaan geven die kan je kopen in de dierenwinkel.

geloof me, je nijn mist dan echt dat voordroog/kuil niet ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn vriendin kwam het net brengen, ik heb een beetje in de hooiballen gegeven, (hooi had ik alleen nog van dat stof van wat onderin het pak zit) ze vinden het ZO lekker. Ik ga morgen weer gewoon hooi halen, maar ik denk dat ik toch elke dag als 'lekkernij' in de kleine hooibal ga geven. Dit kan toch geen kwaad?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit wordt ook wel kuil genoemd maar eigenlijk is het voordrooghooi. Bevat minder eiwitten dan het echte kuil en is ook minder vochtig (stinkt ook minder!) daarom is het wel voor paarden geschikt. En vooral voor paarden met stof-allergiën zoals er tegenwoordig meer en meer zijn.

Dat koeienkuil wordt door de meeste paarden trouwens niet erg gesmaakt en ze kunnen er heel snel diarree van krijgen. Ga maar eens bij de boer kijken, dat wil je echt niet aan je edele viervoeter voorschotelen!!!+)

Dit bedoel ik dus.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ook al is het voordroog ik zou het echt niet geven,bespaar jezelf een hoop ellende en geef het niet,het lijkt mij echt niet goed..ook al is het voordroog het word toch luchtdicht verpakt en ligt toch een tijd te broeien.Mijn paard krijgt nu voordroog van ong. juli(als ik er ni naast zit hoor) kan je nagaan hoe lang dat al ligt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 8 jaren later...
Op 4-5-2008 at 13:46 zei tijgertje:

 

 

het is ook zooi !!! en het stinkt!

maar het is wel een uitkomst voor paarden die niet tegen stof kunnen.....behalve voor die van mij toen hahaha maar dat was toch al zon vuurpijl

Voor paarden die niet tegen stof kunnen kan je een emmer water pakken en het hooi daarin dopen en dan ff laten uitlekken

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .