Ga naar inhoud

Ziek konijn koppelen?


Aanbevolen berichten

Mijn franse hangoor ram is 5 jaar oud. Hij heeft syfilis, en daardoor vaak bacteriele infecties in ogen en mond. Zijn vrouwtje is overleden. Is het een goed idee om hem een nieuw vrouwtje te geven? Of wordt die ook ziek? 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Syfilis moet je wel behandelen, want het is zeker besmettelijk en het kan zeer ernstig worden. Konijnen kunnen ook syfilis hebben zonder dat het merkbaar/zichtbaar is. Je bent wel bij een dierenarts geweest hoop ik? In het algemeen is het niet verstandig een ziek konijn te koppelen. Het andere konijn kan merken dat hij niet in orde is en dat heeft bij beide dieren meestal geen gunstig effect op de koppeling.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Geplaatst: (aangepast)

Hij is al maanden in behandeling. Hij krijgt steeds last van traanogen maar zijn vriendin had er nooit last van. De dierenarts (konijnen specialist) zei dat misschien de helft van de konijnen drager is. En de bacterie waar hij last van had heeft iedereen op de huid zitten. 

Maar dat een nieuwe vriendin hem hierdoor niet zal accepteren, dat vind ik een goede tip.

Maar ik vind het zo sneu dat ik nu zelf zijn beste vriendin ben. Hij is wel een beetje eenzaam.

 

aangepast door jackelie
Link naar reactie
Delen op andere sites

Geplaatst: (aangepast)

Als het alleen traanoogjes zijn en hij verder in orde is, kun je het er misschien wel op wagen. Ik zou even overleggen met de opvang (want hopelijk ga je daarheen), zij moeten het wel weten en kunnen vast met je meedenken. Ik heb in het verleden ook een konijntje gehad met chronische oogproblemen, maar hij is gewoon gekoppeld (en met succes). Zijn vriendin hield zijn oogje toen vaak schoon. Een traanoog is echt wat anders dan bv. een verstopping of andere maag/darmproblemen. Dan zijn ze echt niet lekker, eten ze niet of slecht en hebben ze vaak ook pijn. Een konijn alleen is inderdaad sneu, dus het zou heel fijn zijn als hij weer een vriendinnetje krijgt. Je kunt zelfs met alle liefde en goede zorgen nooit een soortgenootje vervangen. In de opvang zitten soms ook "kneusjes" misschien is dat juist wel een goede match! Succes en hou ons op de hoogte! 

aangepast door Suus1978
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .