Ga naar inhoud

Toch nestje?


Aanbevolen berichten

2 weken geleden heb ik mijn hangoor ram gekoppeld met een voedster. 

Op dat moment was hij precies 3 weken gecastreerd. Bij het rijden tijdens de koppeling leek het toch wel alsof hij klaarkwam. Hij verkrampte en viel van de voedster af. Hierna schokte hij nog zo’n 5 minuten een beetje na. De dagen erna probeerde hij nog vaak te rijden, maar zij stond dit niet meer toe. Overigens gaan ze wel super goed samen. Eten samen, liggen naast elkaar etc. 

 

Kan het zijn dat hij toch nog vruchtbaar was en er over 2 weken koters in het hok liggen? 😂😅 

Ik las vooral op internet dat je drie weken moest wachten dus ging er vanuit dat dit wel voldoende moest zijn, maar lees ook op sommige sites dat het 4-6 weken moet zijn. 

 

Groetjess

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je zeker weet dat hij 3 weken gecastreerd was dan was hij echt niet meer vruchtbaar. De meeste konijnenopvangen koppelen konijnen als de ram 14 dagen na de castratie apart heeft gezeten, en zij willen echt geen nestjes!

 

De 4-6 weken vruchtbaar wordt verward met de hormonen. Na de castratie moet een ram 14 dagen apart blijven omdat hij nog vruchtbaar kan zijn, daarna kan hij veilig gekoppeld worden. Maar het duurt 4-6 weken voordat de hormonen een beetje zijn weggezakt. Daarom wordt soms aangeraden om 4-6 weken te wachten met koppelen, zodat de koppeling makkelijker gaat (minder geslachtsdrift). 
 

Geniet dus gewoon lekker van je koppel 😃 Fijn dat het zo goed gaat. Schrik er overigens niet van als de voedster toch een nest gaat maken 😅 Het kan namelijk best zijn dat ze schijnzwanger wordt. Dat is verder niet erg. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .