Ga naar inhoud

Domino

Members
 • Items

  6.403
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  36

Berichten die geplaatst zijn door Domino

 1. Ik heb ook wel van die periodes gehad. Zeker toen er een paar achter elkaar waren overleden. Maar aan de andere kant, de voldoening om een konijn een 2e kans te geven. (ik haal over het algemeen mijn konijnen uit de opvang, van de 6 komen er 5 uit de opvang). Maar ik denk wel als de situatie zich voordoet, dat ik dan terug ga naar 2 koppeltjes. 1 binnen en 1 buiten. Maar soms denk ik ook wel, misschien is allemaal buiten wel beter, meer ruimte in huis. Maarja..... het is ook weer zo gezellig bij het thuiskomen. Ze liggen nu op het moment lepeltje lepeltje met elkaar en daar kan ik gewoon van genieten. Dat zie ik weet niet als ze buiten zouden wonen omdat het gordijn inmiddels dicht is. 

  Buiten wonen ook de iets minder tamme konijnen, die het prima vinden om lekker op zichzelf te zijn. Behalve Joep dan, die is wel zo nu en dan in voor een kroelpartijtje, maar die begint inmiddels wel een oude opa te worden met z'n 9,5 jaar. 

   

  Maar binnen woont mijn Rex Boris, en die kan er zo heerlijk voor gaan zitten om geaaid te worden. En aangezien hij zo lekker zacht is, is dat heerlijk om te doen. 

 2. Vaak is het een stukje uitstraling. Of een bepaalde blik wat mijn interesse dan wekt. Ik heb wel een zwak voor gele konijnen maar ik heb onlangs nog een gevlekte witte gehaald. Puur hoe ze op de foto keek trok mijn aandacht. Maar mocht het totaal geen match zijn dan gaan we verder zoeken omdat ik wel wil dat mn konijnen happy met elkaar zijn.

 3. Ik heb afgelopen donderdag Roxxy laten helpen. Ze was bijna alleen maar bezig met nestjes maken en Boris lastig vallen. 

  Haar baarmoeder bleek ook flink actief te zijn. Dat was goed te zien aan de eitjes. 

  Eenmaal thuis wilde ze niet direct wat eten maar dat kwam vanzelf wel. Na 2 dagen ben ik gestopt met de pijnstilling. Ze sprong uit zichzelf overal op en stribbelde enorm tegen met de medicatie. Denk die pijn valt wel mee. 

   

  Ik denk dat er een stuk meer rust zal komen nu. 

  • Vind ik leuk 3
 4. Ook Bruce en Loes kennen deze strijd 😄

   

  Hee jij hebt iets wat ik ook wel lust! 

  360.jpg

   

  Ik wil ook! 

  360.jpg

   

  Zoo, van mij! 

  360.jpg

   

  He geef eens terug! 

  360.jpg

   

  Nou, het is wel duidelijk wie de strijd heeft gewonnen 🙂

  360.jpg

   

  Even de mond poetsen

  360.jpg

   

  Neus ook netjes

  360.jpg

   

  Hij heeft een nieuwe gehad hoor 🙂 

  360.jpg

   

  Jeeej!!

  360.jpg

   

  Lekker puh!

  360.jpg

  • Vind ik leuk 5
  • Haha 3
 5. Ik denk dat de meesten de strijd om het lekkers wel herkennen 🙂 

  Joep en Debby wel 🙂

   

  Hee jij hebt wat lekkers, dat wil ik ook! 

  360.jpg

   

  Nee!! Dat is van mij! 

  360.jpg

   

  Zo, nu heb ik hem! 

  360.jpg

   

  Ik wil hem terug!! 

  360.jpg

   

  Geef nou hieeerrr!!! 

  360.jpg

   

  Nouuuu!!! 

  360.jpg

   

  Joep heeft z'n eigen bloem nu ook gehad

  360.jpg

   

  Hoooo!! Denkt Debby, er is weer nieuwe!! 

  360.jpg

   

  Shit, waar is hij nou?

  360.jpg

   

  Ze heeft er ook nog 1 gehad 🙂

  360.jpg

  • Vind ik leuk 5
  • Haha 4
 6. Even weer een update, onlangs heb ik Soes moeten laten inslapen. Ze kwakkelde al een tijdje en niks werkte. Op den duur wilde ze niet meer eten en bij het maken van de foto bleek dat haar blinde darm vol met lucht zat. 

  Op de foto kwamen nog meer problemen naar voren zoals, een vergrootte nier, ernstige spondylose en nog een paar dingen. Bijkomend dat ze 11 of misschien wel 12 jaar was, hebben we besloten om haar rust te geven. 

   

  Inmiddels heeft Bruce een nieuwe partner. Een 6 jarige dame die uiteindelijk is afgestaan nadat ze steeds ontsnapte. 

  Ze is onlangs geholpen en nog wel ietwat knorrig, waarschijnlijk de operatie. (Voordat ze was geholpen waren ze wel lief samen). Maar ik betrap ze steeds vaker bij elkaar weer. Dus ik denk dat het wel goed gaat komen. 😊

  We hebben haar Loes genoemd.

  IMG-20200319-WA0015.jpg

  • Vind ik leuk 5
 7. Op 1-2-2020 at 11:33 zei Evee:

  Ahh de bekende bunnyflop-schijndood dus 😂

   

  Normaal schrok ik daar niet zo van. Maar sinds Amber heb ik het nu al een aantal keer gehad. 

  En Boris doet het nogal vaak en Roxxy heeft ontdekt dat het heerlijk is om zich tegen die grote zachte knuffelbeer aan te gooien. Dus dubbelop 😅

  Maar oh wat zijn ze leuk samen en wat geniet ik van ze. Ze begint nu ook echte-grote-konijnen-haren te krijgen. 

  Ze moet alleen nog even leren dat het niet zo'n goed idee is om Boris zijn poef onder te plassen.... 😂 

  Vanmorgen ook meteen even gewogen. Ze weegt nu precies 1,5 kilo. Ben benieuwd hoe groot ze zal worden. 

  Op dr koppie zijn die nieuwe haren goed te zien 🙂

   

  Screenshot_20200203-060553_Gallery.jpg

  • Vind ik leuk 2
 8. Ja dat was ook even een hele bizarre ervaring. Heb het eigenlijk nog nooit meegemaakt dat ze ineens overleden waren.Ja, jaren geleden, ook met een Thrianta toevallig.... Dandy maar die vond ik 's morgens al wat rustiger dan normaal....  Waarschijnlijk is haar hart ermee gestopt ofzo. De entingen waren allemaal op peil, ze is 7 jaar geleden al geholpen, dus ik zou eerlijk gezegd niet echt iets anders kunnen verzinnen. En de avond ervoor was ze nog zoals ze altijd was. Ik hoop maar dat ze er zelf weinig van heeft meegekregen. 

 9. Poos hier niet actief geweest, sorry daarvoor. Druk met andere dingen, wachtwoord vergeten op de pc en te bedonderd om hem op te zoeken en eigenlijk weinig gekke dingen te melden. 

  Maar helaas nu wel. 

  2 jaar geleden zijn Joris en Baloe in 1 week tijd overleden. Ik had toen Amber en Boris "over". Ik heb hen succesvol aan elkaar kunnen koppelen en ze woonden gezellig binnen met z'n 2. 

  Het ging echt supergoed met ze. 
  Tot helaas afgelopen woensdag, ik kwam beneden om klaar te maken voor het werk en zag Amber in de ren liggen. Maar ze had een andere houding dan normaal. Boris keek mij ook al vragend aan, duwde nog tegen haar oor maar ik moest helaas constateren dat ze was overleden. Ik stond perplex. De avond ervoor nog niks aan de hand, nog samen gegeten en gedaan wat ze altijd deed. En dan 's morgens ineens was ze er niet meer. Ze heeft ruim 7 jaar bij ons mogen wonen en is 9 jaar oud geworden. 😞 

   

  Toen was Boris dus nog alleen..... en wat keek hij treurig..... dat kan ik niet aanzien. 

  Ik heb donderdag contact gezocht met de opvang en we konden zaterdag terecht. Daar zat een voedster die de dag nadat ze in de opvang was gekomen is bevallen van een zeer veelzijdig nest. En een van die jonge prullen is met ons mee naar huis gegaan. Nog net geen 3 maanden oud, maar wel oud genoeg om te verhuizen.

  Ze had eigenlijk een andere naam maar we hebben haar Roxxy genoemd. 

  Toen ze net thuis waren heb ik de ren schoongemaakt en in overleg met de opvang in Boris zijn ren geplaatst. Boris is heel zachtaardig en laat een ander goed toe. Ook het rijden probeert hij af en toe maar als ze wegrent gaat hij maar wat anders doen. Hij krijgt de kans niet eens.

  De eerste tijd zat ze onder het Ikea bedje verstopt, maar langzaamaan ontdooide ze en begon ze aan haar ontdekkingstocht. Ik heb haar laten zien waar ze het water kon vinden en later was ze ook zelf naar de waterbak toe gegaan om te gaan drinken. Slim meisje. 

  Ik hoop dat ze samen net zo klef gaan worden als Boris met Amber was.  Maar tot op heden ziet het er goed uit. 

   

  Ambertje, paar weken terug nog gemaakt

  360.jpg

   

  De koppeling bij de opvang, ze dacht, als ik mij zo klein mogelijk maak, dan ziet hij mij vast niet.

  360.jpg

   

  Thuis veilig onder het bedje, daar kon Boris niet komen

  360.jpg

   

  Samen eten ging 's avonds ook al goed

  360.jpg

   

  Op het bedje

  360.jpg

   

  Vanmorgen trof ik ze zo aan

  360.jpg

   

  En vanmiddag zo 😍

  360.jpg

   

   

  • Vind ik leuk 5
 10. Ondanks dat ik ook van mening ben dat ze echt naar de da moeten gaan..... laat ze de temperatuur controleren. Het kan zijn dat het konijn onderkoeld is en dan is er sprake van een spoedgeval. En dan mag er absoluut niet worden gedwangvoerd. 

 11. Ik sprayde er pleisterspray op. Dat gaf een beschermend laagje zodat er geen rommel in kon komen. 

  Zand is evt ook een goede oplossing en anders evt die puzzeltegels wat Eeve al vertelde. Alleen was er bij mij door de enorme regenval water onder gekomen en dat ademt niet goed waardoor het eronder vies werd. Zolang het droog blijft eronder, kan het lang mee. 

 12. Oke dat is "positief" ik zeg niet dat dat het is, maar je kan zeker aan EC denken, en hoe eerder je daartegen de behandeling in zet, hoe beter de prognose is. Nogmaals ik kan vanaf hier niet zien dat dat het ook echt is, maar het lijkt er wel op. Het is een optie. 

 13. Op 6-7-2019 at 12:07 zei Evee:

  Hoe ging het nog bij de dierenarts? Inderdaad snot of valt het mee?

  Fijn dat het goed gaat zowel onderling als met de buren! 

   

  Ja het lijkt op snot, denk dat de stress van alles en even vreemde omgeving enzo EN daarbovenop nog eens de rui hem wat dat betreft niet zo goed hebben gedaan. Maar hij komt de ab echt halen en vind het lekker dus hopelijk is dit afdoende.

  Foto's van z'n hoofd gemaakt maar die gaven geen vreemde dingen weer, dus dat was wel een opluchting. 

  • Vind ik leuk 1
 14. 9 uur geleden zei Lienappelsien:

  @Domino hoe gast het met Joep en Debby? Ze zitten vast al weer buiten?

   

  Ja ze zitten nu ruim een week buiten. Gaat erg goed samen. Ook met de buren gaat het prima samen. 

  Alleen merkte ik vanavond helaas een snotneus bij Joep. Dus morgen maar even bezoekje aan de da. Wil zeker weten wat het is. Snot of zn kiezen, daar heeft hij helaas ook al ervaring mee. 

 15. Oke best al een leeftijd voor een franse. Ik hoop voor jullie dat hij erbovenop komt. Vind het heel eerlijk wel een heleboel ellende wat hij bij elkaar heeft. 

 16. Hoe oud is hij als ik vragen mag? 

  Wat moet het vreselijk zijn geweest om dat gillen aan te moeten horen. Ik kreeg al kippenvel bij het lezen ervan. 

  Wat een ellende heeft hij allemaal. 

 17. 1 uur geleden zei Jamesthebunnybutler:

  Leuk stel hoor @Domino! Klinkt goed hoe het nu gaat. Ben je er zelf ook blij mee en al aan toe? 

  Met Ollie is het goed gegaan bij de dierenarts, het vilt is nu weg dus een kwestie van goed bijhouden. Vanmorgen is onze op maat gemaakte ren eindelijk bezorgd, dus het buitenkoppeltje zit lekker in het definitieve en veilige verblijf. Ze vinden het fantastisch.

   

   

   

  Ja hoor ik vind haar zeker leuk. Ze is lekker actief en dol op eten net als Joep dus dat gaat wel goed 😉 

  En ja of ik er alweer aan toe was... het ging mij om Joep. En ik heb al zo lang konijnen, het blijft altijd shit als ik afscheid van 1 moet nemen. Maar ik blijf daar meestal niet eeuwig in hangen. Dat moet ieder voor zich weten, maar het leven gaat door. Ik zal ze zeker niet vergeten. En ze krijgen een mooi herdenkplekje. 

  • Vind ik leuk 1
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .