Ga naar inhoud

Domino

Members
 • Items

  6.424
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  37

Berichten die geplaatst zijn door Domino

 1. Ja! Sorry voor de late reactie...

  De koppeling gaat heel goed. Ik mag ze eigenlijk wel weer ophalen. Maar helaas ben ik gisteren ziek geworden. 

  Gelukkig mogen ze nog even langer daar blijven. Maar ik baal enorm dat het nog niet kan. Ik mis Brucie heel erg. Maar hij was eerst heel onzeker en nu ligt hij er relaxed bij. En zij komt vaak bij hem zitten. 

  • Vind ik leuk 3
 2. Op 25-10-2023 om 14:24, Lienappelsien zei:

  4 dit jaar?! Dat is heftig! Dan is er een hoop gebeurd. Begrijpelijk dat je 2 koppels nu even genoeg vindt. 
   

  Fijn dat Bruce zaterdag een nieuwe liefde mag uitkiezen. Succes! Wat een bofkonten dat ze dan 12 m2 krijgen. 

  Ja, begin dit jaar mijn prachtige mooie Boris op 8 jarige leeftijd. Hij kreeg weer last van zijn buik. Dat ging na een dag weer goed en 2 dagen later was het helemaal mis en raakte hij zelfs in shock ondanks alles wat we hadden gedaan. 

   

  Toen Dina die tumoren in haar melkklieren had ondanks castratie. En nu dan Joep en Debby. 

  Dus ik vind het wel genoeg voor dit jaar. 

  Bruce is nu uit logeren. Dus ik hoop dat hij een hele lieve dame aan de haak slaat. 

  • Vind ik leuk 1
  • Verdrietig 1
 3. Op 22-10-2023 om 16:45, Lienappelsien zei:

  Wat verdrietig… Maar je had daardoor dus een bevestiging dat het de juiste beslissing was. 
   

  Wat zal het raar zijn om opeens een koppel kwijt te zijn, zeker Joep die zo lang bij je was.

   

  Sterkte!

  Bedankt allemaal!

   

  Ja het is zeker raar. Bruce zit nu nog in zijn uppie in de tuin. Hij heefg Dina eerder dit jaar verloren. Ik wilde hem met Debby koppelen maar dat werd hem dus ook niet meer. 

  Zaterdag gaat hij op koppelvakantie en dan kan ik ondertussen de ren schoonmaken en verbouwen zodat hij en zijn nieuwe liefde 12 vierkante meter tot hun beschikking hebben. En dan hou ik het voorlopig op 4 konijnen. 

  Ik ben er dit jaar nu 4 kwijtgeraakt, ik vind het wel even genoeg zo. 

   

   

  Ik zie trouwens dat ik regenbrug heb geschreven, maar bedoelde uiteraard regenboogbrug. 

 4. Ik heb ze samen laten inslapen. Debby bleek slechter te zijn dan ze zich voordeed. Ze was bij het eerste spuitje al zo goed als weg. En Joep zijn lijf was op. Ze zijn samen de regenbrug overgegaan. Joep heeft 11 jaar bij ons mogen wonen. En van Debby weet ik de leeftijd niet. 

  Ik zal ze wel enorm gaan missen :-( 

  • Verdrietig 6
 5. Ik merk dat ze er toch best wel last van heeft en ook steeds moeilijker gaat eten. Daardoor wordt ze steeds dunner en kan ze zich binnenkort niet meer warm houden. 

   

  Ik heb de rotbeslissing genomen om haar en haar vriendje eerdaags samen te laten gaan. Hij weegt inmiddels ook nog maar 3 kilo en is dus ook veel reserves kwijt. Ik zie er enorm tegenop. Maar ik denk dat het voor hun eerlijker is  :-( 

 6. 9 uren geleden, Kolino zei:

  k begrijp dat het vocht door de hele buik zit? Dus niet alleen achter de longen, waar je dat met hartproblemen zou verwachten. Ze is niet kortademig toch?

   

  Vervolgschade van E.C. zou mijn niks verbazen, maar dan nog komt het dan van een orgaan af. E.C. pakt gewoon orgaan voor orgaan, dus ja dat kan hart, lever, nieren, longen zijn onder andere.

   

  Wat ik zou willen weten is of er een punctie gedaan kan worden van het vocht, mocht dit kunnen, zou dat wel een idee kunnen geven met wat voor vocht je te maken hebt. Maar is goed mogelijk dat dit niet kan natuurlijk.

   

  Ik herinner me alleen verhalen van konijnen met hartproblemen en vocht achter de longen. De enige behandeling die ik ken zijn diuretica.

   

  Het vocht zit inderdaad in de buikholte. Niet bij de longen. Ze is verder ook niet kortademig. Het schijnt dat bij problemen aan de rechterkant van het hart, er dan wel vocht in de buikholte zou kunnen komen. 

   

  Ze heeft 4 jaar geleden EC gehad. Echter zie ik nu verder geen symptomen daarvan. Of zou haar lever destijds beschadigd kunnen zijn? 

   

  We hebben de vraag uitstaan of er een punctie gedaan kan worden. Daar zitten dacht ik wel aardig wat risico's aan. 

   

  Vocht achter de longen heb ik helaas ook ervaring mee bij een konijn. Maar die had een vergroot hart en had het ook benauwd. 

   

  Fenbendazol kan ik evt geven, echter vind ze dat vreselijk en vraag ik mij dan af of ik er niet meer kwaad mee doe ivm de stress die het met zich mee brengt. 

   

  Ze woont ook samen met haar partner Joep, misschien kennen sommigen hem nog wel met zijn oogabces een aantal jaar geleden. Hij is inmiddels 11 jaar met de nodige kwalen. 

   

  De prognose is, als het uit de lever of het hart komt, niet bepaald goed.... bij honden en katten is er vaak nog wel iets mogelijk qua therapie, maar ook niet heel veel. 

   

  Ondertussen is de vraag ook bij specialisten uitgezet. Dus ik hoop van een van hen ook reactie te krijgen. 

  Maar eerlijk, heb ik er niet bepaald een relaxed gevoel bij. :-( 

  • Verdrietig 1
 7. Ik ben niet zo heel actief meer, maar lees zo nu en dan nog wel eens mee. 

  Ik heb alleen weer eens een vreemd iets bij 1 van mijn konijnen. Het viel me op dat ze wat slechter at de laatste tijd. En vooral voorkeur had voor kruiden en groenten. 

  Van het weekend hebben we een foto gemaakt en daarop bleek dat er vocht in haar buik zit. (De organen zijn dan waziger te zien, bij vet juist scherper). 

  De vraag is alleen, hoe kan dit, en wat kan ik ermee? Het kan bv de lever zijn, of het hart... maar verder onderzoek moet dat nog uitwijzen. 

   

  Maar ik was benieuwd naar jullie ervaringen. Ec is ook genoemd, maar ik weet niet of dit een symptoom ervan is? Verder vertoont ze daar geen symptomen van. Ze komt aanrennen voor eten, maar wijst het toch af als het haar niet aanstaat. Gedroogde weegbree valt ze bijvoorbeeld wel op aan, en gras enzo. 

  Gebit heeft ietwat onregelmatigheid, maar dat kan ook door het slechte eten komen. 

  Haar buik voelt vol aan, maar ze is ook "bottiger" geworden. 

  Ik weet niet exact hoe oud ze is. Ze woont nu 4 jaar bij ons, maar was al volwassen. Ze is 4 jaar geleden ook geholpen, en er waren geen duidelijke tumoren of iets te zien. Leek echt op vocht, ascites. 

   

  Ik heb 1 oud topic erover gevonden, maar daar kwam ik niet heel veel verder mee. 

   

  Alvast bedankt! 

 8. Ik heb ook wel van die periodes gehad. Zeker toen er een paar achter elkaar waren overleden. Maar aan de andere kant, de voldoening om een konijn een 2e kans te geven. (ik haal over het algemeen mijn konijnen uit de opvang, van de 6 komen er 5 uit de opvang). Maar ik denk wel als de situatie zich voordoet, dat ik dan terug ga naar 2 koppeltjes. 1 binnen en 1 buiten. Maar soms denk ik ook wel, misschien is allemaal buiten wel beter, meer ruimte in huis. Maarja..... het is ook weer zo gezellig bij het thuiskomen. Ze liggen nu op het moment lepeltje lepeltje met elkaar en daar kan ik gewoon van genieten. Dat zie ik weet niet als ze buiten zouden wonen omdat het gordijn inmiddels dicht is. 

  Buiten wonen ook de iets minder tamme konijnen, die het prima vinden om lekker op zichzelf te zijn. Behalve Joep dan, die is wel zo nu en dan in voor een kroelpartijtje, maar die begint inmiddels wel een oude opa te worden met z'n 9,5 jaar. 

   

  Maar binnen woont mijn Rex Boris, en die kan er zo heerlijk voor gaan zitten om geaaid te worden. En aangezien hij zo lekker zacht is, is dat heerlijk om te doen. 

 9. Ik heb afgelopen donderdag Roxxy laten helpen. Ze was bijna alleen maar bezig met nestjes maken en Boris lastig vallen. 

  Haar baarmoeder bleek ook flink actief te zijn. Dat was goed te zien aan de eitjes. 

  Eenmaal thuis wilde ze niet direct wat eten maar dat kwam vanzelf wel. Na 2 dagen ben ik gestopt met de pijnstilling. Ze sprong uit zichzelf overal op en stribbelde enorm tegen met de medicatie. Denk die pijn valt wel mee. 

   

  Ik denk dat er een stuk meer rust zal komen nu. 

  • Vind ik leuk 3
 10. Even weer een update, onlangs heb ik Soes moeten laten inslapen. Ze kwakkelde al een tijdje en niks werkte. Op den duur wilde ze niet meer eten en bij het maken van de foto bleek dat haar blinde darm vol met lucht zat. 

  Op de foto kwamen nog meer problemen naar voren zoals, een vergrootte nier, ernstige spondylose en nog een paar dingen. Bijkomend dat ze 11 of misschien wel 12 jaar was, hebben we besloten om haar rust te geven. 

   

  Inmiddels heeft Bruce een nieuwe partner. Een 6 jarige dame die uiteindelijk is afgestaan nadat ze steeds ontsnapte. 

  Ze is onlangs geholpen en nog wel ietwat knorrig, waarschijnlijk de operatie. (Voordat ze was geholpen waren ze wel lief samen). Maar ik betrap ze steeds vaker bij elkaar weer. Dus ik denk dat het wel goed gaat komen. 😊

  We hebben haar Loes genoemd.

  IMG-20200319-WA0015.jpg

  • Vind ik leuk 5
 11. Op 1-2-2020 at 11:33 zei Evee:

  Ahh de bekende bunnyflop-schijndood dus 😂

   

  Normaal schrok ik daar niet zo van. Maar sinds Amber heb ik het nu al een aantal keer gehad. 

  En Boris doet het nogal vaak en Roxxy heeft ontdekt dat het heerlijk is om zich tegen die grote zachte knuffelbeer aan te gooien. Dus dubbelop 😅

  Maar oh wat zijn ze leuk samen en wat geniet ik van ze. Ze begint nu ook echte-grote-konijnen-haren te krijgen. 

  Ze moet alleen nog even leren dat het niet zo'n goed idee is om Boris zijn poef onder te plassen.... 😂 

  Vanmorgen ook meteen even gewogen. Ze weegt nu precies 1,5 kilo. Ben benieuwd hoe groot ze zal worden. 

  Op dr koppie zijn die nieuwe haren goed te zien 🙂

   

  Screenshot_20200203-060553_Gallery.jpg

  • Vind ik leuk 2
 12. Ja dat was ook even een hele bizarre ervaring. Heb het eigenlijk nog nooit meegemaakt dat ze ineens overleden waren.Ja, jaren geleden, ook met een Thrianta toevallig.... Dandy maar die vond ik 's morgens al wat rustiger dan normaal....  Waarschijnlijk is haar hart ermee gestopt ofzo. De entingen waren allemaal op peil, ze is 7 jaar geleden al geholpen, dus ik zou eerlijk gezegd niet echt iets anders kunnen verzinnen. En de avond ervoor was ze nog zoals ze altijd was. Ik hoop maar dat ze er zelf weinig van heeft meegekregen. 

 13. Poos hier niet actief geweest, sorry daarvoor. Druk met andere dingen, wachtwoord vergeten op de pc en te bedonderd om hem op te zoeken en eigenlijk weinig gekke dingen te melden. 

  Maar helaas nu wel. 

  2 jaar geleden zijn Joris en Baloe in 1 week tijd overleden. Ik had toen Amber en Boris "over". Ik heb hen succesvol aan elkaar kunnen koppelen en ze woonden gezellig binnen met z'n 2. 

  Het ging echt supergoed met ze. 
  Tot helaas afgelopen woensdag, ik kwam beneden om klaar te maken voor het werk en zag Amber in de ren liggen. Maar ze had een andere houding dan normaal. Boris keek mij ook al vragend aan, duwde nog tegen haar oor maar ik moest helaas constateren dat ze was overleden. Ik stond perplex. De avond ervoor nog niks aan de hand, nog samen gegeten en gedaan wat ze altijd deed. En dan 's morgens ineens was ze er niet meer. Ze heeft ruim 7 jaar bij ons mogen wonen en is 9 jaar oud geworden. 😞 

   

  Toen was Boris dus nog alleen..... en wat keek hij treurig..... dat kan ik niet aanzien. 

  Ik heb donderdag contact gezocht met de opvang en we konden zaterdag terecht. Daar zat een voedster die de dag nadat ze in de opvang was gekomen is bevallen van een zeer veelzijdig nest. En een van die jonge prullen is met ons mee naar huis gegaan. Nog net geen 3 maanden oud, maar wel oud genoeg om te verhuizen.

  Ze had eigenlijk een andere naam maar we hebben haar Roxxy genoemd. 

  Toen ze net thuis waren heb ik de ren schoongemaakt en in overleg met de opvang in Boris zijn ren geplaatst. Boris is heel zachtaardig en laat een ander goed toe. Ook het rijden probeert hij af en toe maar als ze wegrent gaat hij maar wat anders doen. Hij krijgt de kans niet eens.

  De eerste tijd zat ze onder het Ikea bedje verstopt, maar langzaamaan ontdooide ze en begon ze aan haar ontdekkingstocht. Ik heb haar laten zien waar ze het water kon vinden en later was ze ook zelf naar de waterbak toe gegaan om te gaan drinken. Slim meisje. 

  Ik hoop dat ze samen net zo klef gaan worden als Boris met Amber was.  Maar tot op heden ziet het er goed uit. 

   

  Ambertje, paar weken terug nog gemaakt

  360.jpg

   

  De koppeling bij de opvang, ze dacht, als ik mij zo klein mogelijk maak, dan ziet hij mij vast niet.

  360.jpg

   

  Thuis veilig onder het bedje, daar kon Boris niet komen

  360.jpg

   

  Samen eten ging 's avonds ook al goed

  360.jpg

   

  Op het bedje

  360.jpg

   

  Vanmorgen trof ik ze zo aan

  360.jpg

   

  En vanmiddag zo 😍

  360.jpg

   

   

  • Vind ik leuk 5
 14. Ondanks dat ik ook van mening ben dat ze echt naar de da moeten gaan..... laat ze de temperatuur controleren. Het kan zijn dat het konijn onderkoeld is en dan is er sprake van een spoedgeval. En dan mag er absoluut niet worden gedwangvoerd. 

 15. Ik sprayde er pleisterspray op. Dat gaf een beschermend laagje zodat er geen rommel in kon komen. 

  Zand is evt ook een goede oplossing en anders evt die puzzeltegels wat Eeve al vertelde. Alleen was er bij mij door de enorme regenval water onder gekomen en dat ademt niet goed waardoor het eronder vies werd. Zolang het droog blijft eronder, kan het lang mee. 

 16. Oke dat is "positief" ik zeg niet dat dat het is, maar je kan zeker aan EC denken, en hoe eerder je daartegen de behandeling in zet, hoe beter de prognose is. Nogmaals ik kan vanaf hier niet zien dat dat het ook echt is, maar het lijkt er wel op. Het is een optie. 

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .