Ga naar inhoud

Domino

Members
 • Items

  6.428
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  37

Berichten die geplaatst zijn door Domino

 1. Ik zie net dat mijn bericht is gelinkt. Mijn konijn had ook vocht in haar buik. Waarschijnlijk van de lever afkomstig. Leverfalen dus. Ze liet het verder ook niet blijken. Maar bij het inslapen was ze als eerste heel snel weg. 

   

  Heel eerlijk? Als het mijn konijn zou zijn, had ik hem al laten gaan. Ze zijn er zo verdomde goed in om te proberen te laten zien dat het prima gaat. 

  Ik ben het dan ook met Kolino eens. Naar mijn eerlijke mening, is dit geen houdbare situatie meer voor je konijn. En aangezien de medicatie niks doet. En je konijn al 9 jaar is... denk ik dat het het eerlijkste is om hem niet langer te laten afzien met zo'n enorme buik. Sorry :-( 

 2. Ja! Sorry voor de late reactie...

  De koppeling gaat heel goed. Ik mag ze eigenlijk wel weer ophalen. Maar helaas ben ik gisteren ziek geworden. 

  Gelukkig mogen ze nog even langer daar blijven. Maar ik baal enorm dat het nog niet kan. Ik mis Brucie heel erg. Maar hij was eerst heel onzeker en nu ligt hij er relaxed bij. En zij komt vaak bij hem zitten. 

  • Vind ik leuk 3
 3. Op 25-10-2023 om 14:24, Lienappelsien zei:

  4 dit jaar?! Dat is heftig! Dan is er een hoop gebeurd. Begrijpelijk dat je 2 koppels nu even genoeg vindt. 
   

  Fijn dat Bruce zaterdag een nieuwe liefde mag uitkiezen. Succes! Wat een bofkonten dat ze dan 12 m2 krijgen. 

  Ja, begin dit jaar mijn prachtige mooie Boris op 8 jarige leeftijd. Hij kreeg weer last van zijn buik. Dat ging na een dag weer goed en 2 dagen later was het helemaal mis en raakte hij zelfs in shock ondanks alles wat we hadden gedaan. 

   

  Toen Dina die tumoren in haar melkklieren had ondanks castratie. En nu dan Joep en Debby. 

  Dus ik vind het wel genoeg voor dit jaar. 

  Bruce is nu uit logeren. Dus ik hoop dat hij een hele lieve dame aan de haak slaat. 

  • Vind ik leuk 1
  • Verdrietig 1
 4. Op 22-10-2023 om 16:45, Lienappelsien zei:

  Wat verdrietig… Maar je had daardoor dus een bevestiging dat het de juiste beslissing was. 
   

  Wat zal het raar zijn om opeens een koppel kwijt te zijn, zeker Joep die zo lang bij je was.

   

  Sterkte!

  Bedankt allemaal!

   

  Ja het is zeker raar. Bruce zit nu nog in zijn uppie in de tuin. Hij heefg Dina eerder dit jaar verloren. Ik wilde hem met Debby koppelen maar dat werd hem dus ook niet meer. 

  Zaterdag gaat hij op koppelvakantie en dan kan ik ondertussen de ren schoonmaken en verbouwen zodat hij en zijn nieuwe liefde 12 vierkante meter tot hun beschikking hebben. En dan hou ik het voorlopig op 4 konijnen. 

  Ik ben er dit jaar nu 4 kwijtgeraakt, ik vind het wel even genoeg zo. 

   

   

  Ik zie trouwens dat ik regenbrug heb geschreven, maar bedoelde uiteraard regenboogbrug. 

 5. Ik heb ze samen laten inslapen. Debby bleek slechter te zijn dan ze zich voordeed. Ze was bij het eerste spuitje al zo goed als weg. En Joep zijn lijf was op. Ze zijn samen de regenbrug overgegaan. Joep heeft 11 jaar bij ons mogen wonen. En van Debby weet ik de leeftijd niet. 

  Ik zal ze wel enorm gaan missen :-( 

  • Verdrietig 6
 6. Ik merk dat ze er toch best wel last van heeft en ook steeds moeilijker gaat eten. Daardoor wordt ze steeds dunner en kan ze zich binnenkort niet meer warm houden. 

   

  Ik heb de rotbeslissing genomen om haar en haar vriendje eerdaags samen te laten gaan. Hij weegt inmiddels ook nog maar 3 kilo en is dus ook veel reserves kwijt. Ik zie er enorm tegenop. Maar ik denk dat het voor hun eerlijker is  :-( 

 7. 9 uren geleden, Kolino zei:

  k begrijp dat het vocht door de hele buik zit? Dus niet alleen achter de longen, waar je dat met hartproblemen zou verwachten. Ze is niet kortademig toch?

   

  Vervolgschade van E.C. zou mijn niks verbazen, maar dan nog komt het dan van een orgaan af. E.C. pakt gewoon orgaan voor orgaan, dus ja dat kan hart, lever, nieren, longen zijn onder andere.

   

  Wat ik zou willen weten is of er een punctie gedaan kan worden van het vocht, mocht dit kunnen, zou dat wel een idee kunnen geven met wat voor vocht je te maken hebt. Maar is goed mogelijk dat dit niet kan natuurlijk.

   

  Ik herinner me alleen verhalen van konijnen met hartproblemen en vocht achter de longen. De enige behandeling die ik ken zijn diuretica.

   

  Het vocht zit inderdaad in de buikholte. Niet bij de longen. Ze is verder ook niet kortademig. Het schijnt dat bij problemen aan de rechterkant van het hart, er dan wel vocht in de buikholte zou kunnen komen. 

   

  Ze heeft 4 jaar geleden EC gehad. Echter zie ik nu verder geen symptomen daarvan. Of zou haar lever destijds beschadigd kunnen zijn? 

   

  We hebben de vraag uitstaan of er een punctie gedaan kan worden. Daar zitten dacht ik wel aardig wat risico's aan. 

   

  Vocht achter de longen heb ik helaas ook ervaring mee bij een konijn. Maar die had een vergroot hart en had het ook benauwd. 

   

  Fenbendazol kan ik evt geven, echter vind ze dat vreselijk en vraag ik mij dan af of ik er niet meer kwaad mee doe ivm de stress die het met zich mee brengt. 

   

  Ze woont ook samen met haar partner Joep, misschien kennen sommigen hem nog wel met zijn oogabces een aantal jaar geleden. Hij is inmiddels 11 jaar met de nodige kwalen. 

   

  De prognose is, als het uit de lever of het hart komt, niet bepaald goed.... bij honden en katten is er vaak nog wel iets mogelijk qua therapie, maar ook niet heel veel. 

   

  Ondertussen is de vraag ook bij specialisten uitgezet. Dus ik hoop van een van hen ook reactie te krijgen. 

  Maar eerlijk, heb ik er niet bepaald een relaxed gevoel bij. :-( 

  • Verdrietig 1
 8. Ik ben niet zo heel actief meer, maar lees zo nu en dan nog wel eens mee. 

  Ik heb alleen weer eens een vreemd iets bij 1 van mijn konijnen. Het viel me op dat ze wat slechter at de laatste tijd. En vooral voorkeur had voor kruiden en groenten. 

  Van het weekend hebben we een foto gemaakt en daarop bleek dat er vocht in haar buik zit. (De organen zijn dan waziger te zien, bij vet juist scherper). 

  De vraag is alleen, hoe kan dit, en wat kan ik ermee? Het kan bv de lever zijn, of het hart... maar verder onderzoek moet dat nog uitwijzen. 

   

  Maar ik was benieuwd naar jullie ervaringen. Ec is ook genoemd, maar ik weet niet of dit een symptoom ervan is? Verder vertoont ze daar geen symptomen van. Ze komt aanrennen voor eten, maar wijst het toch af als het haar niet aanstaat. Gedroogde weegbree valt ze bijvoorbeeld wel op aan, en gras enzo. 

  Gebit heeft ietwat onregelmatigheid, maar dat kan ook door het slechte eten komen. 

  Haar buik voelt vol aan, maar ze is ook "bottiger" geworden. 

  Ik weet niet exact hoe oud ze is. Ze woont nu 4 jaar bij ons, maar was al volwassen. Ze is 4 jaar geleden ook geholpen, en er waren geen duidelijke tumoren of iets te zien. Leek echt op vocht, ascites. 

   

  Ik heb 1 oud topic erover gevonden, maar daar kwam ik niet heel veel verder mee. 

   

  Alvast bedankt! 

 9. Ondanks dat ik ook van mening ben dat ze echt naar de da moeten gaan..... laat ze de temperatuur controleren. Het kan zijn dat het konijn onderkoeld is en dan is er sprake van een spoedgeval. En dan mag er absoluut niet worden gedwangvoerd. 

 10. Ik sprayde er pleisterspray op. Dat gaf een beschermend laagje zodat er geen rommel in kon komen. 

  Zand is evt ook een goede oplossing en anders evt die puzzeltegels wat Eeve al vertelde. Alleen was er bij mij door de enorme regenval water onder gekomen en dat ademt niet goed waardoor het eronder vies werd. Zolang het droog blijft eronder, kan het lang mee. 

 11. Hoe oud is hij als ik vragen mag? 

  Wat moet het vreselijk zijn geweest om dat gillen aan te moeten horen. Ik kreeg al kippenvel bij het lezen ervan. 

  Wat een ellende heeft hij allemaal. 

 12. Ik heb nog even wat navraag voor je gedaan, krijg de tip, 3 keer per dag 1 ml zonnebloem olie en 3 keer per dag een mespuntje prozyme. Wel moet tussen beide dingen minimaal 2 uur zitten. 

  Overleg dit anders met je dierenarts. Zonnebloem olie zou ervoor zorgen dat de boel wat beter gesmeerd wordt, en de prozyme zorgt ervoor dat het voer wat om het haar heen zit niet meer 1 klomp vormt. 

  Qua dwangvoer krijg ik de tip, Juvenile ipv bix pap. 

   

  Nogmaals, overleg het even met je dierenarts. Maar je moet toch wat om die boel eruit te krijgen. 

   

  Operatie raad ik zelf af omdat het veelal fout afloopt, de maagwand van een konijn is enorm dun en heeeel moeilijk te hechten. 

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .