Spring naar bijdragen

rosaliedv

Members
 • Aantal bijdragen

  11
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

1 Neutraal

Over rosaliedv

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Bij de rex is de huid open maar en ziet het er redelijk geïrriteerd uit. En bij mijn dwergje is alles nog dicht. Nee woon in NL maar bij ons heeft de dierenarts andere dagen waarop ze open zijn.
 2. Ga ik doen het punt is alleen dat de dierenarts pas dinsdag weer open is.. En ik wil gewoon echt niet dat het te laat is. Dus wil ik alles doen wat ik kan doen in de komende dagen.
 3. Oh ja vergeten te zeggen mijn dwergje is 1 en mijn rex is 3 jaar😅
 4. rosaliedv

  Sore Hocks???

  Hey hoi! Ik heb twee lieve konijntjes Boltje dat is een kleine rex ( gecastreerd mannetje ) en Blauwtje dat is een dwergje ( vrouwtje ). Laatst was ik is aan het kijken of ik mijn konijn Boltje kon laten knippen of scheren. Hij komt heel moeilijk de winter door maar dat is niet waarom ik deze discussie aanmaak. Ik kwam dus tegen dat konijnen ‘zere hakken’ kunnen krijgen/hebben en vooral dat rex konijnen daar gevoelig voor zijn. Ik snel de volgende dag kijken en ja Boltje had zijn hakjes kaal een zere wondjes er op. Nu hebben we zalf en baby sokjes ( tip van Agradi ) maar nu doet hij er alles aan om het er af te krijgen. De baby sokjes haalt hij er af en de zalf likt hij weg.. Toen vroeg ik mij dus af heeft mijn dwergje het ook? Dus ik snel kijken en ja hoor Blauwtje had het ook maar wel een beginnende versie er van. Ze hebben zeg maar de onderkant van zo’n twee verdiepings hok. En daar hebben we een soort binnen hok tegen aan gemaakt zodat ze meer ruimte hebben. Ze staan op zeil ( want dat is makkelijk schoon te maken ) met daarop dikke laag stro voor de winter en in de zomer op zaagsel. Ze mogen meestal elke dag naar buiten maar we zijn nu begonnen met gras in zaaien dus wordt dat lastig maar gaan ze sowieso drie keer in de week toch nog wel naar buiten maar dan op een andere plek. Ze zijn ook beide zindelijk en de voeten zijn niet nat. Ik weet niet meer zo goed wat te doen.. Weten jullie nog wat?
 5. rosaliedv

  Erg agressief

  Hey! ik heb al eerder een forum geplaatst over mijn konijn die veel schijnzwanger is, maar nu is ze al een hele poos erg agressief ook zit ze vaak te rijden op mijn gecastreerde ram.. Als je er aan komt en je wilt haar voer/hooi doen komt ze er aan ‘gevlogen’ met haar mond open en grijpt en krabt ze zo hard als ze kan aan je handt.. Ze is gewoon niet meer mee om te gaan, en gromt ook zodra je eraan komt. Ik weet echt niet meer wat te doen, we hebben al geprobeerd met handschoenen, vrolijk zijn met alles of juist niet en grenzen aan te geven maar helemaal niks werkt. Het is trouwens een voedster, van 7/8 maanden. Weet iemand wat te doen?
 6. rosaliedv

  Schijnzwanger of zwanger??

  Hey! ik heb 2 konijntjes een blauw ( grijs ) dwerg konijntje, voedster van ongeveer 4/5 maanden en een bruin klein Rex konijn, ram van ongeveer 3 jaar. Laatst ( 5 weken geleden ) is mijn dwerg konijntje bezig gegaan met een nestje helemaal mooi dus na 2 dagen vertrappelt. Ik had het toen opgeruimd er was geen enkel probleem maar nu is ze wéér een nestje aan het maken. Ik ben bang dat mijn kleine Rex niet goed gecastreerd is.. Ze heeft ook een tijdje bloed gehad in haar plas. Maar dat is nu ook weer gestopt. Ook als je haar soms aait knor/bromt ze en valt ze soms aan. Ook wilt ze bijna niks eten. Nu wil ze wel iets meer worden geaaid maar echt niet veel want dan grijpt/bijt ze gelijk. Weet iemand of dit een teken kan zijn van zwangerschap of hoort het bij schijnzwanger?
 7. hey hoi! ik heb sinds 3 weken 3 konijntjes een Nederlandse Hangoor, een dwergje en een rex.. De Nederlandse Hangoor en het dwergje zijn allebei vrouwtjes en de rex een gecastreerde ram. Sinds kort loopt dus mijn Nederlandse Hangoor te slepen met haar achterpootjes... Als ze recht uit loopt is er niks aan de hand maar zodra er 1x een bocht gemaakt word gaat ze gelijk met haar achter pootjes opzij en gebruikt ze alleen nog maar haar voor pootjes.. Ook ligt ze heel vaak in een hoekje en zijn de andere 2 erg beschermend.. Nu is mijn vraag heeft mijn konijntje iets? of is het gewoon luiheid? liefs Rosalie
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .