Ga naar inhoud

Suuzz

Members
  • Items

    1.037
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Suuzz

  1. Op 22-1-2024 om 19:55, Lienappelsien zei:

    Haha leuk! Ja, je was toen actief op het forum. Ik vond de rennen met openingen naar de schuur, waar je dan een erg beschutte plek voor ze had, enorm praktisch. Dus dat is me bijgebleven. Ik zie de foto’s van toen nog ongeveer voor me 😉 

    Ja die hokken in de schuur waren echt geniaal! Helaas wilde mn man de muur niet opnieuw openbreken. Maar ze hebben nu ook een heerlijk plekje!

     

    @Evee wat fijn dat het goed is afgelopen met Sofie! En wat lief van de buren.

    Nu ben ik wel benieuwd, wat is als konijnenhouder echt slim om aan medicatie in huis te hebben?
     

    • Vind ik leuk 1
  2. 1 uur geleden, Lienappelsien zei:

    @Suuzz leuk dat je weer terug bent en weer konijnen hebt! 
     

    Had jij je konijnen nou in een ren buiten met een opening in de muur naar de schuur? Of had je een appartement met een balkon? Ik ben even in mijn geheugen aan het graven 😉 

     

    Nou, goed geheugen hoor! Ik had beide namelijk! Eerst een appartement met ruim, door de konijnen overgenomen 🤪 balkon en daarna na verhuizing een tuin met 2 grote rennen en een gat in de muur als doorgang naar de schuur. Maar die gaten zijn inmiddels dicht, het grasveld is voor de kinderen (voor een badje in de zomer enzo) en de nieuwe vriendjes hebben een grote buitenren met gewoon konijnenhok. Ik zal eens kijken hoe ik een fotootje kan plaatsen!

  3. Hoi allemaal! Ik ben na jaren weer terug van weggeweest. Ik ben op dit forum heel actief geweest vanwege mijn liefde voor konijnen. 

     

    We zijn een periode konijnloos geweest omdat onze 4 jonge kinderen even genoeg aandacht van ons vroegen maar de kleine pluizige vriendjes werden enorm gemist dus sinds gisteren hebben we weer 2 lieve konijntjes in onze tuin rondhuppelen. We hebben een lief koppeltje opgehaald uit de opvang: Body en Sara.

     

    En daarom heb ik dit gezellige forum weer opgezocht. Ik zag al wat bekende namen langskomen en heb al even wat terug gelezen in het archief. 

     

    Leuk om weer terug te zijn! 

    • Vind ik leuk 5
  4. Hoi BB'ers,


     


    Ikzelf ben al een tijdje een konijnengek. Hebben er nu 5 in ruime rennen in de tuin. En ondertussen heb ik mijn schoonzusje ook besmet met de konijnengekte :sarcastic:.


     


    Mijn schoonzusje heeft sinds een maand een koppeltje uit de opvang. Ze zitten in een ruime ren op het balkon. Nu is ze een week weg, en komt maandag thuis. Mijn schoonvader geeft de konijnen te eten.


     


    Afgelopen zaterdag waren we bij haar en riep mijn man opeens dat het vrouwtje "zo raar liep". We hebben haar meteen goed bekeken en ze liep inderdaad wat met een achterpootje te slepen. Maar als snel liep ze weer gewoon, dus we maakten ons niet echt zorgen meer. Mijn konijn heeft het ook weleens gehad, had blijkbaar wat raar gelegen, een slapend pootje ofzo. Ze zou het in ieder geval in de gaten houden, en het konijn heeft er dus bijna een week geen last meer van gehad. Mijn schoonzusje is dus weggegaan met het idee dat alles prima ging.


     


    Maar vanochtend belde mijn schoonvader me. Het was weer mis, en dit keer ging het niet over. Dus ik ben met de konijnen naar de da geweest, en zoals ik al vermoedde: hoogstwaarschijnlijk EC. Ik heb panacur voor beide konijnen en metacam voor het vrouwtje mee gekregen.


     


    Ik heb de konijnen maar even op mijn eigen zolder gezet, in een binnenhok. Natuurlijk is de eigen vertrouwde omgeving beter, maar ik zie mijn schoonvader echt niet elke dag die medicijnen geven en de konijnen zijn in het hok van mijn schoonzus ook niet gemakkelijk te vangen. Ik ga dat hoogzwanger ook niet elke dag doen. Ook is het wel fijn om ze in de gaten te kunnen houden, ontlasting, eetgedrag ed.


     


    Zoals jullie wel snappen vind ik het vreselijk vervelend voor hun baasje. Ze maakt zich best zorgen en hoopt natuurlijk dat ze er snel weer bovenop komt. Nu heb ik wel wat ervaring met ec-konijntjes, maar hebben jullie nog tips om het herstel zo veel mogelijk te bevorderen?


     


    Alvast bedankt!


  5. Ik ben er denk ik wel uit.

    Na de castratie gaat Zoid, die nu binnen zit, naar buiten zodat het binnenhok vrij komt. Daar kan Singha dan in om te herstellen. Als ze volledig hersteld is ga ik haar aan Zoid koppelen en dit keer pak ik het anders aan. Ik laat ze samen op neutraal terrein tot ze lekker klef zijn en kijk dan hoe het buiten gaat.

    Het is het perfecte moment om te proberen haar weer aan Zoid te koppelen, want ik vind het met een buikwond te riskant haar terug in de groep te zetten omdat daar toch regelmatig wat gejaagd wordt. En als ik haar een tijdje uit de groep heb, moet ze sowieso weer herkoppeld worden, dus kan ik haar net zo goed aan Zoid proberen te koppelen. Lukt dat niet, dat kan ze altijd weer terug in de groep.

    Bedankt voor de reacties :)

  6. Ik ga Singha binnenkort laten castreren. Ze heeft de laatste tijd veel last van haar hormonen, stalkt Stewie (exram) en krijgt mot met de andere konijnen. Ook sproeit ze de hele boel onder. Het zorgt voor veel onrust.

    Nu heb ik een vraag. Met andere castraties had ik de dames altijd binnen. Nu heb ik Singha dus buiten met 3 andere konijnen. Wat doe ik met haar na de castratie?

    Ze kan niet meteen terug bij de andere konijnen lijkt mij. Maar waar ik vooral mee zit, kan ze met dit weer meteen terug naar buiten? Het herstel van een castratie bij een voedster duurt natuurlijk wat langer. Is het dan het slimst om haar lekker binnen te halen of zijn de temperaturen buiten ook prima? Ze woont op een inpandig balkon.

  7. Hm, we laten Zoid voorlopig maar gewoon in de woonkamer, anders is het zo zielig. Koppelen aan een ander konijn gaat nu toch even niet lukken. Singha heeft behoorlijk last van haar hormonen en heeft al een beetje ruzie met Stewie. Morgen ga ik de da bellen om een afspraak te maken voor haar castratie. Dat wilden we al lang, maar omdat ze nooit echt last had van hormonen keken we het aan. Maar de laatste tijd heeft ze het nogal vaak en valt ze Stewie behoorlijk lastig ;)

    Over de allergie, ik heb met mijn vriend afgesproken welke dagen we even stofzuigen enzo. Hopelijk heb ik er dan minder last van. We hebben al vaker konijnen in huis gehad en het werd nooit erger dan een verkoudheid, snotteren en last van mijn keel. Maar daar had ik, zonder huisdieren, als kind ook veel last van. Geen reden dus om Zoidje weg te doen!

    Ook hebben we een handdoek op de plek op de bank gelegd waar hij altijd gaat zitten. Dan blijven de haren daarop zitten en niet op de bank :)

  8. Ja ik denk zelf ook dat dat wel zal helpen. Het moeilijke is alleen dat we Zoid nu rond laten lopen omdat hij alleen is. De huiskamer is konijnproof, de studeerkamer niet. Daar staat ook onze kledingkast en we hangen er de was op. Die zal dan vol met haren komen te zitten... Ook wil ik echt dat Zoid dan een maatje heeft, anders heeft hij helemaal geen gezelschap.

    Ik denk dat we het maar gewoon aan moeten kijken anders, voorlopig. Wie weet is de verkoudheid straks over... :frown:

    Ik wou dat ik een groter huis had!

  9. Ik open dit topic in het gezondheidforum, niet vanwege de gezondheid van de konijnen, maar die van mezelf ;)

    Misschien zijn er mensen die het hele verhaal kennen, maar even kort:

    Op ons balkon wonen 4 konijnen, 3 voedsters en een exram. Binnen hebben we Zoid, een exrammetje waarbij de koppeling aan de andere 4 mislukte. We hebben daarna een poging gedaan om hem aan een dame uit de groep te koppelen, wat binnen prima ging maar buiten niet meer. Waarschijnlijk door de aanwezigheid van de andere konijnen, met name de andere exram.

    Nu zit Zoid dus binnen, maar we hadden hem eigenlijk vanwege allergieën naar buiten gedaan. Helaas werkte dat dus niet in verband met een mislukte koppeling en om hem toch wat gezelschap te geven, en de andere 4 hun ruimte, hebben we hem binnengehaald.

    Maar nu loop ik dus al dagen te snotteren, heb last gehad van een dikke keel en ogen. Kan gewoon een verkoudheidje zijn, maar ik vrees toch dat het door Zoid komt. Hij loopt heel veel in de huiskamer en mijn bank ligt vaak vol met haren. Er valt niet echt tegenop te stofzuigen ;)

    Ook wil ik hem toch graag een maatje gunnen, en omdat Singha toch goed met hem ging wil ik dat als het kan nog eens proberen. Ze valt buiten wat buiten de groep.

    Maar mijn vraag gaat dus over mijn gezondheid. Helpt het om de konijnen in een andere kamer te hebben, of niet. Hij zit nu in de huiskamer en daar zit ik dus ook de hele dag. We hebben een studeerkamer, waar we eigenlijk geen ruimte hebben maar als het echt moet kunnen we vast wat passen en meten...

    Of kan hij toch nog naar buiten? Reageert Zoid op het zien van de andere konijnen of is de geur ook voldoende om hem agressief te maken? Ik zou namelijk de rennen zo kunnen zetten dat ze elkaar niet kunnen zien, maar dan moet dat wel werken...

    Heeft iemand die ook last heefr van allergie hier ervaring mee? Er liggen al houtsnippers in het hok en houtkorrels in de toiletten.

  10. Oke, bedankt voor de tip. Ik ga straks naar de da, ben er nu nog niet. Voor mijn gemoedrust laat ik de da er toch even naar kijken. Kan ze meteen even kijken naar de castratiewondjes, of dat allemaal goed genezen is. Daarna zal ik inderdaad stoppen met ontsmetten, ik had zelf ook het idee dat een wond de kans niet krijgt dicht te groeien als je het steeds vochtig maakt.

  11. Ik heb net onze eigen da even gebeld, en die gaf aan dat als het wondje er rustig uitziet, antibiotica niet nodig is. Ik moet het wel even goed in de gaten houden. Als ik het niet vertrouw kan ik natuurlijk met Zoid langskomen.

    Toen ik het net weer ging ontsmetten zag het er rustig uit. De huid is roze en er is geen pus of iets te zien.

    Ik kan natuurlijk wel voor de zekerheid langsgaan, maar dat beestje heeft de afgelopen dagen al zoveel stress gehad... Hij zit nu heerlijk te eten en ziet er verder goed uit. Hij is nog wel wat angstig, eet liever niet in de buurt van de anderen. Maar met zijn bakje aan de andere kant van de ren gaat het prima.

  12. Ik heb gebeld, en de da adviseerd om 3 dagen lang te ontsmetten. Helaas moet ik Zoid wel bij de anderen weghalen, dus daar gaat ons hele koppelen... Ik moet echt even goed na gaan denken of ik dit nog wel wil.

    Maar bedankt voor het advies! Ik ga een hok voor hem klaarmaken, en zijn wondje ontsmetten.

  13. Ik weet dus ook niet precies wanneer het wondje ontstaan is. Ik ben het gaan checken vlak na een vechtpartijtje met Stewie, maar het is op een plek waar ik gisteren ook al een wondje ontdekte. Dus of het toen al ontstaan is of net, weet ik niet zeker.

    Ik wil het beste voor mijn konijntje, maar de da is op dit moment gesloten. Denk je dat er een noodarts is die hier advies in kan geven?

    Pfff ik begin zo langzamerhand een beetje spijt te krijgen van deze hele koppeling...

  14. Zoals sommigen weten zijn we op dit moment Zoid aan het koppelen aan de andere 4 konijnen.

    Nu heeft Zoid er wel wat wondjes aan overgehouden, waarvan 1 lelijke in zijn nekje. Nu ging ik net goed kijken en het lijkt echt alsof het goed openligt. Ik kan de huid zeg maar opentrekken en een beetje naar binnen kijken. Het ziet er schoon uit en het bloed niet, maar het is dus wel open, de huid is zeg maar gescheurd. Moeilijk uit te leggen zo en een foto zou niet veel meer duidelijkheid geven.

    Ik heb Zoid nu even binnen, omdat ik goed wilde kijken. Ik durf hem haast niet terug te zetten, wat als Stewie de wond nog erger maakt?

    Maar mijn vraag is eigenlijk, wanneer moet je zoiets laten hechten of heelt dit zichzelf?

  15. Stewie huppelt ondertussen weer vrolijk rond, is weer helemaal de oude. Gelukkig maar!

    :love:Ik kijk net naar buiten en zie Stewie een binkie maken! Die is volgens mij blij dat hij weer bij zijn vriendinnetjes op zijn balkon is!

    Ik heb inderdaad het hele balkon zojuist lekker aangeveegd. De hokken hebben we net schoongemaakt, dus ik kan wel redelijk de poep in de gaten houden.

    Bedankt voor de tips! Volgens mij is Stewie er weer aardig bovenop :)

  16. Hoi allemaal!

    Vanochtend helemaal in de stress geweest. Eigenlijk begon het vannacht al. Ik kon niet slapen, liep daarom even een rondje door het huis en zag dat de konijnen een bak om hadden gegooid. Dus ik het balkon snel even op om de bak weer recht te zetten. Normaal spurten ze allemaal op de deur af, maar Stewie bleef stil in zijn hok zitten. Ik heb hem een paar aaien gegeven en hij hupte naar beneden, dus ik slaakte een zucht van opluchting en ging weer een poging doen om te slapen.

    Maar vanochtend bleef hij weer in het hok zitten toen ik met het eten kwam, terwijl hij altijd als een gek op de etensbak afrent. Alle alarmbellen gingen af, want mijn vriend en ik moeten allebei werken. Stewie ging vervolgens toch eten, maar niet zo veel als normaal. Al snel zat hij weer ergens in het hok. Ik moest meteen denken aan toen met Bodri..

    Om toch wat te kunnen doen hebben we hem naar binnen gehaald, zodat ik in mijn pauze snel langs kon om te kijken of hij gegeten en gekeuteld had. Maar het zat me echt niet lekker. Ik ging met een knoop in mijn maag naar mijn werk en legde daar aan mijn directie uit waarom ik zo laat was. Zij zag meteen dat ik me zorgen maakte, zocht een collega om voor mijn klas te zetten en stuurde me naar huis. Ik mocht een auto van een collega lenen en heb een spoedafspraak bij de Da gemaakt.

    Ik heb Stewie 's ochtends gebracht en zij zouden, zodra er tijd voor was, hem nakijken. Ik liet hem daar dus achter. Ik was nog geen half uur terug op mijn werk toen de da belde. Stewie had al ondertemperatuur, haakjes op zijn kiezen, zijn darmpjes lagen nogal stil en er was wat gasvorming. Hij gaf aan dat het goed was dat we hem zo snel naar binnen gehaald hebben en dat we er op tijd bij waren. Ik kon hem smiddags weer ophalen.

    Wat een opluchting, met Bodri waren we namelijk te laat en dat wilde ik me echt niet nog eens laten overkomen.

    Nu zit hij weer heerlijk bij zijn vriendinnetjes, redelijk de oude maar (door de stress?) nog wat rustig. Hij heeft al wat gegeten.

    De da gaf aan dat ik zijn keutelen en eetgedrag in de gaten moest houden. Maar nu zit ik met 4 knijnen op het balkon. Dat eten lukt dus wel, maar die keutels?? De da gaf aan dat het niet slim was hem binnen te houden en apart is ook niet fijn, hij heeft zijn vertrouwde omgeving nodig na deze stressvolle dag.

    Hebben jullie tips?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .