Ga naar inhoud

Huiself

Members
  • Items

    1.520
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    32

Berichten die geplaatst zijn door Huiself

  1. Iemand misschien nog een tip voor een konijn die darmkeutels (enorme trossen) laat liggen? Miep deed dit in de opvang ook al en bij mij helaas ook. 

     

    Het zijn hele grote trossen waar lekker doorheen wordt gewandeld. Iedere dag schraap ik het huisje en de tegels schoon, maar de achterpootjes van Miep en Noddie worden bruin en er komen vliegen op de zachte platgetrapte poep af. De hoeveelheid biks is afgewogen en beneden gemiddeld. Ik ben wel eens gestopt met groenvoer en de hoeveelheid wordt dan iets minder, maar de trosproductie blijft. Ze zijn vaak wat bruin van kleur. 

    Misschien heeft iemand hier een tip om het iets te verminderen?

  2. 14 uur geleden zei x_blvck:

    Hun hok bestaat uit 2 rennen haha kan hem niet nog groter maken heb ik te weinig ruimte voor 


    Haha, nee dan is daar niets mis mee! Mijn vorige konijnen zaten ook in een ren, maar het was net alsof ze dat nog niet genoeg vonden. Af en toe kwam ik dan thuis en dan had Chip met veel wilskracht de ren opzij geduwd ☺️

     

    14 uur geleden zei x_blvck:

    Bij de dierenarts geweest en het blijkt dat ze 40 graden koorts heeft, ze hebben haar wat vocht toegedient en nog 2 andere spuitjes 1 voor haar maag zodat dat opgang blijft en nog een tegen de koorts en ga morgen weer terug om te kijken of de koorts wat is afgezakt ! Heb nu dwangvoeding me. Bedankt voor de reacties ! Super blij dat ik nu toch naar de DA ben gegaan :)) 

     

    Wat goed dat je bent gegaan! Koorts krijgt een konijn niet zomaar: misschien is er ergens een ontsteking in het lijfje of bekkie. Bij mijn konijn hadden ze ook medicatie toegediend en daarna was de koorts lager: dat is natuurlijk niet zo gek, want de pijnstilling is ook ontstekingsremmend. Belangrijk is dat hij uitgebreider onderzocht wordt wat er mis is: met alleen medicatie los je het probleem namelijk niet op, zelfs al lijkt de koorts te zijn gezakt.

     

    Heel veel succes en beterschap ❤️

  3. 11 minuten geleden zei mammafelina:

    Net terug van de dierenarts. Fluffy is helemaal onderzocht en de dierenarts kon geen afwijkingen vinden.

     

    • Zijn buikje voelt zacht en soepel aan en ze voelt normale keutels zitten, ter demonstratie poepte Fluffy gelijk even op de behandeltafel.
    • Ze voelt in elk geval geen gas of andere rare dingen.
    • Zijn blaas voelt ook goed aan en zijn urine ziet er niet afwijkend uit, ook dat liet hij gelijk even zien.
    • Er is met een kijkertje in zijn bekje gekeken, maar ook daar zijn geen afwijkingen gezien.
    • Zijn darmen klinken goed.
    • De enige dingen die afwijken zijn dus zijn gewicht, bij de dierenarts was hij 1,4 kilo en zijn temperatuur die was 39,9

     

    De dierenarts vond zijn gewicht nog niet schokkend laag, 5 weken geleden woog hij daar nog 1,3 kilo. Hij is in elk geval niet te mager, maar mag best wel wat zwaarder wegen. De dierenarts denkt echter dat hij niet zwaarder wordt dan 2 kilo. 

    Voor de verhoging hebben we metacam meegekregen. Hij moet gedurende 5 tot 7 dagen 1x per dag 0,5 ml hebben.

    Fluffy moet 2x in de week gewogen worden en ik moet zijn gewicht bijhouden. Als hij nog meer afvalt moet ik weer aan de bel trekken.

     

     

    Als ik het goed begrijp dan vindt de dierenarts Fluffy op goed gewicht?

    Als Fluffy wel blijft afvallen dan denk ik dat er wel verder moet worden gekeken dan de basis. Of urine/poep afwijkend is kun je niet altijd zien, maar moet dan onderzocht worden. Fluffy eet gewoon normaal wat ik lees dus dan denk ik niet meteen aan iets dat mis kan zijn in het gebit of darmen. Dan zou ik eerder denken aan een worm/parasiet (iets in het lijfje) o.i.d.

    Ik weet niet wat anderen vinden van de temperatuur, want ik heb daar iets minder kaas van gegeten ;-).Wat ik wel wat gekkig vindt is dat als de dierenarts dit echt een verhoging vindt dat ze dan medicatie mee geeft maar daarmee is het probleem niet opgelost 🤨 

    Eerst maar even goed het gewicht in de gaten houden denk ik. 

  4. Ik duim voor je dat er iets uit komt! 

    En trek je niets aan van opmerkingen die bot uit de hoek komen terwijl ze dat zelf niet eens door hebben. Jij 'moet' helemaal niets en we weten allemaal dat je het wel wil betalen. Iedereen komt wel eens op het punt dat je je afvraagt of je je spaarrekening nog verder leeg moet halen en dit is vrijwel altijd in combinatie met de vraag hoeveel kans er is dat je konijn er überhaupt nog gezond uit komt. Als we allemaal garanties kregen dan was het toch ook een ander verhaal...

    • Vind ik leuk 1
  5. Ik probeer ook mee te denken inderdaad. Is er ook een optie dat je familie, vrienden met een auto vraagt? Of met het openbaar vervoer naar een dierenarts gaat voor een extra controle? Ik wil je niet adviseren om dit zonder je ouders in te lichten te doen, maar eerlijk: dit is wel het moment om opstandig te zijn 😉 Ik zou het daarom niet eens melden. Er zijn ergere dingen die je met 18 jaar oud kan doen 😁

     

    • Vind ik leuk 1
  6. Goede tips van @Eefje. De standaard kleine biks bevatten vaak niet de juiste voedingswaardes: Supreme Sience selective als basis en Dual care als tijdelijke aanvulling zou perfect zijn.

     

    Erwtenvlokken als snoepjes tussendoor zijn overigens ook een beetje dikmakers en mijn konijnen doen er een moord voor. Schijnt ook nog eens goed voor de darmhuishouding te zijn. Dus die kan ik zeker nog aanraden. Geef je hem ook groente zoals andijvie of witlof? Anders zou je dat ook langzaam kunnen opbouwen. Als je dat goed nat aan hem geeft dan helpt dat de darmen wat soepel en natter te houden.

    Wees wel voorzichtig met alle nieuwe voeding. Van iedere verandering kunnen de darmen ook weer van slag raken.

  7. Oh nee, wat ontzettend verdrietig 😔.Het kan met ups en downs gaan dus ik duim echt voor jullie dat Lola deze slag gaat redden. Ik weet nog dat je schreef dat haar levensverwachting misschien 2 jaar is, maar dat mag ze gewoon niet waar gaan maken  💪. Niet op deze manier! ❤️

    • Bedankt 1
  8. Zo rot voor je en ook herkenbaar :-(. Ik heb ook een paar duizend euro aan dierenartskosten in alle jaren gemaakt en in mijn geval nog niet eens 1 konijn ermee kunnen redden. Iedere keer leer ik weer een beetje meer zodat ik toch een kansberekening kan maken hoeveel zin het heeft om nog een behandeling te starten, maar dan stopt mijn gevoel niet weg.. Ik vind het zelf fijn om met de opvang(en) te overleggen, omdat zij ervaring hebben.

    • Vind ik leuk 1
  9. Ik zou ze straks als ze toch voor de inentingen naar de dierenarts moeten even een gezondheidscheck laten doen door de dierenarts. Hou daarnaast plakkend poep goed in de gaten. Naast dat ze misschien lichamelijk niet 100% meer is kan het ook liggen aan de voeding of de hoeveelheid voer.

     

    Hoeveel wegen jouw konijnen?

    Welk voer geef je?

    Hoeveel voer geef je?

    Geef je ook groente?

     

    Misschien kan een lichamelijk zwakker konijn met andere voeding en afgewogen biks wel een stuk verbeteren. Het ene konijn is het andere niet.

     

     

  10. Mijn vorige stel wilden alleen van de grond hooi eten waardoor 2x per dag bijvullen zeker nodig was. Mijn nieuwe stel binnen hebben een hooiruif en daar zijn ze heel blij mee: een enkele keer sla ik daar het hooi vullen dan nog wel een keer over, omdat ik ze dan nog gewoon lekker zie knabbelen. Mijn stel buiten hebben geen ruif en krijgen 2x per dag een pluk hooi. 

    Ik hoop straks buiten (als beide stellen buiten zitten) ook voor beide stellen een hooiruif te kunnen plaatsen. Dan is het hooi tenminste veilig voor die poepkanonnen 😂

  11. Ik zou de konijnen eerst in de kamer laten in een afgesloten gedeelte door bijvoorbeeld een ren. Zo kunnen ze heel goed aan elkaar wennen en kun jij zien hoe ze op elkaar reageren en of het goed voelt om ze los te laten. Als je ze los laat dan zul je daar uren in moeten steken door erbij te blijven zitten en de kat te corrigeren als het mis gaat. Op een leeftijd van 1 jaar zijn ze nog jong en speels dus dat kan wel even duren.

    Ik heb er zelf maanden ingestoken en ik dacht dat het nooit goed zou komen, maar naarmate de tijd vorderde en de katten ouder werden bleek het bij ons juist perfect te gaan. De katten keken hier wel uit, want ze vonden zo'n hoppend konijn wel erg intimiderend ;-). De 1 was alleen maar erg nieuwsgierig en de ander sliep gewoon rustig door op de bank.

    • Vind ik leuk 1
  12. Ik zou ze inderdaad uit elkaar houden (helaas). Een kennis van me had twee broertjes die ze na een keer ruzie weer bij elkaar deed. 's Nachts werd ze wakker van gekrijs: ze waren aan het vechten en elkaar aan het verwonden. Ik zou daarom er niet op gokken en ze uit elkaar houden.

    Echt vervelend voor je! Hopelijk is er een goede oplossing zodat je twee koppels kan houden of in overleg met een opvang 1 van de twee kan omruilen. Uiteindelijk heeft de kennis van mij dit laatste gedaan, met veel verdriet.

  13. Goed dat je de hoeveelheid hebt verlaagd! Op Bunnybunch zitten de meeste volgens mij ook op  ongeveer 15-20 gram per kg konijn, sommige zelfs minder. Ik geef zelf nu 13 gram per kg Science Selective, naast de portie groenten en kruiden. Mocht het afvallen nog niet slagen dan zou je nog minder kunnen geven, maar de snoepjes (of fruit) verminderen zoals je nu doet kan al schelen. ook gezonde, minder dikmakende (kruiden)snoepjes zouden kunnen helpen.

    Succes! Of eigenlijk... Sammy succes! ;-)

  14. Begin de zindelijkheids'training' volledig opnieuw: vergroot de ruimte d.m.v. een panelenren iedere keer stapsgewijs en plaats toiletten. Zolang de keutels en plasjes daar in gaan kun je langzaam het gebied meer vergroten totdat ze weer volledig los kunnen in huis zoals voorheen. Laat de twee konijnen zolang je ze apart hebt nooit elkaar ruiken, zien of in elkaars gebied lopen. Daar raken ze gefrustreerd van en dan willen ze territorium afbakenen. Dat zie ik bij zowel gecastreerde als niet gecastreerde konijnen.

     

    De adviezen hier zijn niet zover van jouw vraag weg als jij misschien kan denken. Konijnen zonder soortgenoot en misschien minder ruimte als ze 's nachts alleen zijn kunnen nu eenmaal voor gedragsproblemen zorgen (van verveling tot slopen, hormonale acties en onzindelijkheid). Iets dat je in huis niet wil en je ook al eerder als geen ander met het konijn dat sloopte hebt ervaren. Ik ben daarom blij dat je de adviezen wel meeneemt, want ergens moet je er rekening mee houden dat dit konijn eventueel ook door groter wordende (gedrags)problemen naar buiten zou moeten en dat zou verdrietig zijn.

    Ik kan je alleen maar adviseren om die twee toch proberen te koppelen en het binnen te proberen. Dat maakt ze rustiger en nog blijer als de karakters passen. Al zou het alleen maar zijn om het konijn buiten te helpen die daar alleen zit en om eventueel gedragsproblemen binnen te voorkomen... Ik heb zelf nu 18 jaar konijnen binnen en ook klein gewoond waarbij mijn konijnen in onze kamer van 20 m2 zaten, maar wel met een panelenren ervoor (die werd weggehaald bij thuis komst). Het is mogelijk :-). Een of twee konijnen doen hem qua ruimte ook niets. Of in ieder geval: dat zou niets moeten uitmaken.

    Succes!

    • Vind ik leuk 2
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .