Ga naar inhoud

MelB

Members
  • Items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

MelB's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

  1. Oh die pagina had ik nog niet gevonden. Geen idee waarom niet, ik dacht dat ik heel google al afgespeurd had haha, maar bedankt! Ik maakte me al zorgen dat ik te weinig brok gaf met de 15g per kg konijn, maar dat ga ik dan zeker langzaam verder afbouwen. Heel erg bedankt, zeker tips waar ik mee vooruit kan!!
  2. Hoi allemaal! Ik heb momenteel een konijn met flink overgewicht. Echter ik kan maar niet vinden waarom hij niet afvalt. Hij is momenteel 3,8 kg, ik denk dat hij normaal rond de 3kg zou moeten wegen in vergelijking met zijn grootte. Hij heeft (volgens de dierenarts dankzij het overgewicht) ook regelmatig blaasproblemen, dus ik moet erg voorzichtig zijn met calcium. Helaas heeft hij zijn overgewicht gekregen doordat mijn andere konijn ernstig ziek was. Zij was zo vermagerd dat haar poot-zooltjes telkens bloedde, gezien er geen vetlaagje meer op zat. Hierom heeft zij een tijdje wat meer "dikmakertjes" gekregen tot ze wat aangesterkt was, waarvan het andere konijn lekker meegesnoept heeft. Dat is echter al 2 jaar geleden, en sindsdien is hij nog steeds niet afgevallen. Ze lopen los door het huis, dus hebben de mogelijkheid om te bewegen, echter doet het konijn met overgewicht dit veel minder dan de ander. Hij loopt maar ongeveer een half uurtje per dag rond, en ligt de rest van de tijd te dutten. Terwijl het "gezonde" konijn meerdere uren per dag aan de wandel is. Ik lees vanalles op internet over voeding, maar het gewicht gaat er maar niet af. Heeft een van jullie misschien nog een extra tip, of bestaat er zoiets als een voedingsdeskundige voor konijnen waar ik contact mee op kan nemen? Is er een manier om hem wat actiever te krijgen zodat hij wat extra beweging krijgt? Dit is wat ze SAMEN momenteel te eten krijgen per dag (het andere konijn weegt 2,5 kg) onbeperkt weide- of timothyhooi 85gram brok (iets minder dan 15g per kg konijn) +/- 75 gram aan groentes. (voornamelijk witlof en koriander, soms groene paprika en komkommer) geen fruit geen gedroogde kruiden 2 "loops" snoepjes van science selective, PER KONIJN (eentje in de ochtend en eentje 's avonds) Ik ben erg blij met alle tips die jullie hebben. Laat het me alsjeblieft weten als ik iets verkeerd geef of doe, dan kan ik ervan leren ❤️
  3. Provincie: Limburg Plaats: Echt/Roermond Praktijk: Hoogveld Dierenarts: Dorien Daniel Website: https://www.dierenkliniekecht.nl/ Dorien Daniel is gespecialiseerd in konijnen, en echt een topper! Ze weet konijnen op te knappen die door andere dierenartsen al opgegeven zijn. Ik was voorheen bij een andere dierenarts, met een ernstig ziek konijn (longontsteking die niet op antibiotica reageerde, niet eten, darmproblematiek, etc.), bij deze vorige arts ging het konijn alleen maar achteruit. Ook na overleg met artsen van Tilburg kon er geen oplossing gevonden worden. Na 2 maanden wekelijkse opnames en een ernstig verzwakt konijn naar Dorien Daniel gegaan, zij wist meteen welke medicijnen er nodig waren. Heeft me een astmapompje meegegeven om haar longen weer op orde te krijgen (deze waren inmiddels al grotendeels gevuld met vocht), en me uitgelegd wat ik kon doen als ze niet binnen 24 uur al iets opknapte. Ze kon ook in de kliniek blijven voor opname, zodat ze aan de zuurstof pomp ging, maar wegens de hoeveelheid stress die dit geeft (wat een ziek konijn ook niet ten goede doet, uiteraard) was dit echt alleen als de astmapomp niet voldoende hielp. Wonder boven wonder knapte het konijn al heel snel op, binnen een dag was haar ademhaling al een stuk minder benauwd. Binnen een week begon ze zelfs weer zelfstandig wat lekkers te eten (na 2 maandenlang op enkel dwangvoeding te hebben overleefd). Na 2 weken begon ze zelfs alweer wat aan te komen en had ze het alweer heel druk met spelen en rondsnuffelen. Inmiddels is het een gezond en super vrolijk konijntje.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .