Ga naar inhoud

MaxMarco

Members
  • Items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

MaxMarco's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

  1. Misschien nog handig om er wel bij te vermelden. Ik heb 3 weken geleden zijn achterpoot laten amputeren, omdat hij zeer vreemde tumorachtige arthrose aan zijn hielgewricht had. (we zijn er met meerdere dierenartsen niet helemaal achter gekomen wat het nou precies was. we konden namelijk geen tumorcellen vinden en het stak het gewricht over wat dan juist weer meer op arthrose zou lijken. hiervoor zat hij eerder al een aantal maanden aan de prednison. dus ik weet niet of dat het nu ineens impact zou kunnen hebben op de huid nu hij daar van af is. we hebben de dosis wel gewoon normaal afgebouwd in overleg met de DA.
  2. Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar ik studeer zelf diergeneeskunde en ik heb al een aantal keren mee mogen lopen met mijn eigen konijnen dierenarts en hier heb ik het zo nu en dan wel eens voorbij zien komen. ook in colleges heb ik gehoord dat konijnen het goed zonder voortanden kunnen doen. Konijnen hebben nog relatief uitgesproken lippen waarmee ze voedsel naar binnen kunnen trekken en waarvoor de snijtanden dus niet nodig zijn. Dit is een andere verhaal bij cavia's bijvoorbeeld deze gebruiken echt hun tanden om voedsel mee aan te pakken en in de mond te nemen. Het enige nadeel van het wegnemen van de voortandjes is dat hij niet echt meer zou kunnen knagen of afsnijden. Het zou dus bijvoorbeeld goed zijn om in het achterhoofd te houden dat grove stukken voer niet in te grote stukken gegeven mogen worden, anders kan hij er gewoon simpelweg niks mee. kortom konijnen kunnen prima zonder snijtanden leven, juist als je deze ingreep op jongere leeftijd laat doen zou het konijn sneller een nieuwe manier vinden om zijn voedsel op een andere manier binnen te krijgen.
  3. Hallo allemaal, ik heb een vraagje over mijn konijn Arno. Hij verhaart nu sinds een paar dagen zeer extreem. Het was me al even opgevallen dat hij iets in de rui zat, maar nu sinds een paar dagen komen echt hele stukken haar er uit vallen. op zijn rug is gister bijvoorbeeld een heel stuk losgekomen. Bij het aaien had ik plots mijn hele hand gelijk vol. daaronder kan ik dan gelukkig al wel weer nieuwe vacht naar boven zien komen, dus het is niet dat je direct op zijn huid kijkt. Ik merkte ook al even op dat hij iets last heeft van huidschilfertjes. Hiervoor heb ik ook wat multivitaminen gegeven, omdat ik weet dat een gebrek aan vitamine B voor huid en haar problemen kan zorgen. Ik maakte me ook niet direct druk op die huidschilfers, maar nu dit dus ook gepaard gaat met zulke intense haaruitval maak ik mij toch een beetje zorgen. Helemaal omdat dit konijn het nooit ergens mee treft. Het is het liefste konijn op de wereld, maar hij heeft altijd wel last van iets. zouden jullie mij misschien kunnen helpen om te zien of dit puur gewoon rui is, of dat ik toch even weer langs moet bij de dierenarts met hem? Alvast bedankt voor jullie tijd!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .