Ga naar inhoud

CalypsO.o

Members
  • Items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door CalypsO.o

  1. Hoi! Ik ben nu ongeveer een maandje bezig met het trainen van mijn konijnen met clickertraining. Cha Cha snapt het eerste trucje inmiddels: een rondje draaien. Als ik zeg ‘rondje’ dan doet ze dat vrij netjes. Dit werkt alleen als ze door heeft dat er snoepjes zijn, anders kijkt ze me echt aan of ik gek ben. Nu wil ik haar graag een 2e truc leren: ergens op springen. Het eerste stapje is dat ze met haar pootjes op een verhoging gaat staan. Dit doet ze een aantal keer, maar daarna begint ze (zonder commando) rondjes te maken. Ze lijkt best gefrustreerd als ze daar niks voor krijgt, maar het lijkt mij logisch dat ze alleen wat krijgt als ze een rondje op commando draait en bovendien vraag ik op dat moment om een ander trucje. Ik merk dat ze gefrustreerd is en soms geeft ze gewoon op. Ze heeft ook al een keer in m’n hand gebeten (ben ik niet van onder de indruk, maar dat is wel altijd einde training-om te laten zien dat dat niet de bedoeling is). Hoe kan ik hier het beste mee omgaan? Gewoon doorzetten tot het kwartje valt of bijv. Ook gaan belonen voor ‘gratis’ rondjes…? Ik weet het even niet…
  2. Hazel en Cha Cha hebben onze hele woonkamer met open keuken… ong 30m2? Maar Cha Cha wil niet op het laminaat, dus die leeft op onze vloerkleden van totaal zo’n 8m2.
  3. Oh gelukkig maar! Ik wist wel dat het ook tevredenheid kon zijn, maar ik dacht dat ze dat alleen deden bij bijv. aaien of gelikt worden of een andere directe oorzaak. Maar dus ook gewoon als ze zitten te chillen. Stelt me enorm gerust, bedankt!
  4. Hoi allemaal! Dit is mijn eerste forumpost, dus jullie kennen mij nog niet. Ik kijk al een paar weekjes mee (we hebben onze nijns (voedster + ram, 2jr.) een week of vijf geleden geadopteerd en ze lopen inmiddels al succesvol 24 uur per dag los door de woonkamer! nu mijn vraag. Ik zie de voedster regelmatig in het niets kauwen/knarsetanden. Ik weet dat dit (meestal?) een teken van pijn is, maar ze doet het op momenten dat ze er juist heel relaxed uitziet. Een paar minuten geleden rekte ze zich bijvoorbeeld uitgebreid uit en nu zit met half gesloten ogen in loaf-houding, oortjes plat op de rug. moet ik me zorgen maken of is er niks aan de hand?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .