Ga naar inhoud

LizzyBram

Members
  • Items

    12
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

LizzyBram's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

  1. Even een update. Vandaag bij de DA geweest. Moet zeggen dat het abces al aardig genezen is op de fistel na natuurlijk.... valt me mee deze keer. Normaal 3 a 4 of zelfs 5 weken spoelen voordat het dicht is. Zal wel zijn omdat het helemaal opengebarsten was. DA gaf aan dat ze normaal konijntjes doorsturen naar Utrecht in Lizzy haar situatie mits ze niet zo oud waren als haar en het niet zo'n chronische situatie was. Ik sta er ook niet om te springen om in haar situatie haar nog zo'n ingreep te laten ondergaan. Ze krijgt nu de duplocilline (als ik het goed schrijf) subcutaan, ab-zalf ter plaatste in de fistel en pijnstilling (kreeg ze al). Verder blijven spoelen. Beetje palliatief beleid en gaat ze afvallen.... dan is dat een teken dat het tijd is om afscheid te nemen, gaf de DA aan. Bedankt voor het meedenken! :)
  2. Hoi, dankjewel voor je berichtje. Wat fijn dat het zo goed gaat. Hoe lang gaat het nu al goed? Mag ik vragen hoe oud je konijntje is. Lizzy is al 8,5 en heeft staar. Verder vrolijk en actief, maar ik vraag me af waar ik goed aan doe op deze leeftijd. De dierenarts waar ik nu naartoe wilde heeft pas volgende week maandag tijd, dus we spoelen maar even door..... Ik wil wel een specialist en meestal duurt het toch 3 a 4 weken voordat ik het dicht heb. Dus kan wel wachten tot maandag. Ze krijgt ondertussen pijnstilling en eet nog geheel zelfstandig.
  3. Dank je wel, ga ik doen. (Zonder de spoilervakjes, die krijg ik niet weg.... groentje hè ;) )
  4. Mijn vaste DA gaf idd ook aan dat AB oraal, maar ook injectie niet helpen bij een abces. Dringt beide niet door tot door het omhulsel. Helpt wel voor secundaire infecties. Ter plaatste AB ga ik iig voor vragen. Ik zal ook vragen maar de injectie. Baat t niet... tja erger kan het niet worden. Gisteren een korst en een mega hoeveelheid pus verwijderd voordat ik bovenstaande foto maakte, omhulsel zichtbaar.. echt een abces helaas. De randen trekken nu ook al meer maar elkaar toe, waardoor goed zichtbaar is dat het bolvormig is geweest.
  5. Ik begrijp wat je bedoelt. Ik vroeg me alleen af of je wist of er een merknaam of iets dergelijks is van een AB die met 1 Injectie 14 dagen werkt, zodat ik gerichter kan vragen. Ja, een swab zou kunnen. Kunnen ze kijken of de bacterie die erin zit gevoelig is of niet voor het soort AB. De orale die ze vorige keer heeft gehad was ook breedspectrum. Vanmorgen het abces weer uitgespoeld met betadine opgelost in afgekookt water. Spuitje in het gaatje, daar blijft rotzooi uitkomen.... en zit ik tot op het bot. Om misselijk van te worden, arm beest. Ik ga maandag naar de dierenarts met r. Ik ga naar een andere die heel goed aangeschreven staat voor konijnen. Ik vind dat wel eng, maar goed het advies van mijn vaste arts ken ik.
  6. Dat is een goeie. Is die breedspectrum een AB wat meerdere dagen werkt, zoals je ook voor honden en katten hebt? Zoals Convenia bedoel ik. 1 Injectie, 14 dagen werkzaam.
  7. Dat is een goeie. Is die breedspectrum een AB wat meerdere dagen werkt, zoals je ook voor honden en katten hebt?
  8. Eerste en laatste keer ook met orale AB erbij.
  9. Dank jullie wel voor jullie reacties. De eerste keer kwam het vanuit het gebit. RX wees dit idd uit en tandje is eruit gehaald (en kiesjes bijgeschaafd...haakjes). Ze is toen bijna in de narcose gebleven en gereanimeerd geworden. Het 2e abces is er weer een RX gemaakt en toen is wel een tandje weggehaald, maar dan aan de tegenovergestelde zijde in de bovenkaak. Niet gerelateerd aan het abces. Ook weer enkele, kleine, haakjes weggehaald. Tussen nr 1 en 2 zat 3,5 jaar. Nu zit er maar 5 maanden tussen. Ik vergis me trouwens, het is het 4e abces nu. 4 weken na de 2e ingreep begon het abces zich weer opnieuw te vormen. Dat was die grote uiteindelijk van 2 euro doorsnede. Haar bot is nu chronisch ontstoken, de osteomyelitis. Ik had na het eerste abces al veel gelezen op internet met wisselende uitkomsten, dus ik weet dat het niet rooskleurig uitziet. Zeker omdat het zo vaak en nu steeds sneller achter elkaar komt. Drainage zie ik inderdaad ook niet zitten, precies om wat jij zegt @Kolino. Lizzy eet nu nog goed. Vorige keer is ze ook niet gestopt met eten. De eerste keer uiteindelijk wel, maar toen was ik al een tijd aan het spoelen. Het spoelen was het advies van de dierenarts na de behandeling en nu de laatste keer het advies, omdat het niet aan het gebit lag, maar dit door de osteomyelitis en terugkerend probleem zal blijven tot het idd niet meer gaat en euthanasie de enige oplossing is. Ik vind het zo sneu voor Lizzy... ze is zo lief en ze vindt het spoelen echt verschrikkelijk. Ik heb op zich een hele goede dierenarts, was de dierenarts van caviaopvang Knoevel (van de satijncavia's). Ik heb al veel slechte dierenartsen meegemaakt en durf ook niet naar een andere te gaan. Ik woon in Limburg, dus naar Utrecht is voor mij geen optie. Dat zou ik Lizzy op haar leeftijd ook niet meer aan willen doen. T arme ding is ook al aardig wat staar aan het ontwikkelen.
  10. Hoi allemaal, Lizzy, mijn vrouwtjeskonijn heeft voor de 3e keer een abces op dezelfde plek op haar onderkaak. Ze is uitbehandeld bij de dierenarts, omdat ze osteomyelitis heeft en volgens de dierenarts dit probleem zal blijven terugkomen. De ontsteking zit chronisch in de kaak en zal dus pus blijven produceren met als resultaat: regelmatig een abces. Continue drainage zou een oplossing kunnen zijn, maar hoe dan zonder dat zich hier een infectie in gaat manifesteren? Ik heb het de vorige 2 keren, naar advies van de dierenarts, gespoeld min 2x daags met opgeloste betadine in water. Eerste keer was het na 4 weken dicht 3,5jr geleden). 2e keer na 5 weken. Echter waren dit abcessen waarin een matig grote tot kleine opening in zat. Veel huid over dus wat zich kon sluiten. Het huidige abces is zo open zonder veel huid over dat ik me afvraag hoe dit ooit is ontstaan en uit heeft gezien voordat het open barstte. Dat is nog zo'n ding. De eerste en dit laatste abces zijn vanuit zichzelf open gebarsten, de 2e heb ik open moeten maken (2 euro munt groot abces!). Ik lees overal dat bij konijnen een abces niet uit zichzelf open kan barsten, maar toch echt gebeurd 2 van de 3 keer. Ik voel regelmatig aan haar kaak sinds de laatste keer in februari, ze heeft ook echt niet zo'n groot abces nu gehad, dat had ik echt wel gezien en gevoeld. Hoe het nu dus zoals op de foto kan uitzien is mij een raadsel. Ik ben op zoek naar mensen met ervaringen met dit soort abcessen die blijven terugkeren en wat zij hiermee doen. Verder mss nog behandeladviezen voor een open wond zoals deze? Hier is geen spoelen aan m.i. maar kan ik beter met een doekje met afgekookt water met betadine 'uitsoppen'. Bedankt voor het lezen :). Groetjes Mieke
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .