Ga naar inhoud

HugsBunny

Members
 • Items

  26
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Fluffy, Pinky, Moksha, Snuffie
 • Huisdieren
  Konijnen

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

HugsBunny's prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

 1. Als u per se alles op egoïsme wilt houden moet u dat zelf weten, ik wil deze topic niet verder uitbreiden tot iets anders dus dit zal mijn laatste reactie zijn naar u toe. Mijn punt staat vast dat u te kortzichtig bent waarom men dieren houdt en dat het u niks aangaan waarom sommige mensen een dier NODIG hebben. Als laatste, wil ik ook zeggen dat zo een relatie niet alleen om de persoon zelf gaat (dus niet alleen maar ik, ik ik) maar ook om het dier zelf (het dier heeft ook veel baat bij en is gelukkig zelfs). Ik had persoonlijk een super goeie relatie met mijn vorige konijn (en de konijnen daarvoor) dat erg vredig om mijn armen overleed vorig jaar. Ze voelde zich erg geliefd en op haar gemak bij me, ze ging heen terwijl ze mijn arm likte. Ik heb heel veel voor haar gedaan en ik zou het zo weer doen. En zo zijn veel meer mensen op de wereld die hun dier boven alles stellen, boven hunzelf. Ik ben niet heel goed in dingen omschrijven maar ik kan wel zeggen dat egoïstisme hier niks mee te maken heeft, in elk geval niet in de manier hoe u ertegenaan kijkt. Ten slotte ik vraag u om u open te stellen en niet zo snel beoordelend te zijn tegenover andere mensen, dat was ook mijn hele punt. Sommige mensen maken heel veel mee en we kunnen niet zomaar in andermans leven kijken.
 2. Ik zie dat u zomaar van topic veranderd als het u niet uitkomt. Ik weet dat de kosten stijgen, maar ik ben geen schaap, zoals de topic zegt sommige dingen zijn onnodig duur, en dit was mijn punt niet. Bovendien dieren houden op zichzelf is een egoïstische keuze, als we uw logica zouden volgen dan zou niemand ooit iets doen om "egoïstische" redenen inclusief carriere maken enz. Wat een rare punt om vast te lopen. Het is niet alleen ik ik ik, een dier houden red dat dier van asiel bestaan enz, ik hoop dat ik dit niet verder hoef uit te leggen.
 3. Oh dat is bij mij heel anders. Consult klein (voor mijn nijntjes) is bij ons 80 euro voor 1 konijn en samen met medicijnen kan dat oplopen tot 115/120 euro en dit is voor kleinere behandelingen zoals verstopping bij een konijn. Voor mijn overleden konijn moest ik 2 keer bij de dierenarts langs vorig jaar op een zaterdag, de 2de keer was in de avond (rond 20uur) en ze nam toen een foto van mijn lieve Snuffie (ze bleek blaastumor te hebben en moest euthanasie krijgen), ik kreeg toen een rekening van boven de 400 euro die ik nu nog steeds aan het afbetalen ben.
 4. U heeft heel makkelijk praten. Het gaat u niks aan wat een dier voor een persoon betekend. Ik heb heel wat meegemaakt in mijn leven, en ik ben ook nog autistisch, voor mij is een dier emotionele steun en ik vind het heerlijk om voor een dier te zorgen, om ze om mij heen te zien dartelen en rondhuppelen. Ik zie een dier niet als luxe. Voor mij is een dier mijn zoon/dochter en ik heb altijd een grote band met mijn dieren, ik steek heel veel tijd, aandacht en liefde aan ze. Als ik geen dier om me heen heb dan voel ik mij erg depressief, ik kan niet zo goed met mensen omgaan, ik heb een man en 1 hele lieve vriendin waar ik erg blij en dankbaar voor ben maar een dier is voor mij heel anders, een hele andere wereld. U zou niet kunnen begrijpen wat een dier voor mensen zoals ik zou kunnen betekenen zowel mentaal als emotioneel. Neem bijvoorbeeld zwervers, sommige van hun (vooral in Amerika) hebben ook een hond terwijl ze geen dierenarts kosten kunnen betalen, maar zo een dier betekend wel heel veel voor ze, misschien houd dat dier de persoon in kwestie in leven zelfs, geeft hem/haar een reden om te bestaan. Wie bent u dan om tegen die persoon te zeggen dat hij/zij de dier af moet staan. Ik ben ergens ook mee eens dat een persoon die dieren neemt verantwoordelijk moet zijn voor dat dier, maar ik ben ook van mening dat sommige mensen te snel conclusies kunnen trekken en te snel anderen kunnen beoordelen zoals nu het geval is. Nogmaals, waarom een persoon een dier NODIG heeft, is voor sommige mensen hun zaak niet, sommige mensen kunnen hele goeie redenen hebben en een dier nodige hebben voor hun bestaan, en of voor hun mentale welzijn.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .