Ga naar inhoud

Jamieh

Members
  • Items

    41
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Profiel informatie

  • Namen van de konijnen:
    Furby
  • Huisdieren
    Konijn

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Jamieh's prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

  1. Hi! Sorry ik zie nu pas je berichtje. Natuurlijk was het bultje weg toen we bij de DA aankwamen. De DA heeft alles goed gecontroleerd en gaf aan dat het wellicht een speekselklier was. Dit kan dus komen wanneer een konijn stress ervaart, trek heeft of gebitsproblemen (wat bij hem dus het geval is).
  2. Het is een teddy dwergkonijn maar hij is gister getrimd dus misschien jeuk van losse haren?
  3. Bedankt voor je reactie! Zoiets las ik inderdaad ook op internet, dus ik hoop na alles wat die wel heeft dit een onschuldig kliertje is. Het zit mij toch niet helemaal lekker dus laat het inderdaad wel voor de zekerheid even nakijken. Met zijn poot vind ik het lastig om aan te geven waarom die dat doet. Hij loopt er wel gewoon op maar zodra hij stilstaat schudt hij er even mee. Ik mag zijn poot ook gewoon aanraken. Hij krabt inderdaad wel wat meer achter zijn oren. Het vraagt inderdaad veel aandacht en verdriet met zich mee. Het is zo’n lief konijntje die je dit absoluut niet gunt. Ook vraag ik mij soms af waar ik goed aan doe. Zoals het nog een keer laten opereren aan zijn gebit (3e operatie inmiddels) of om de 2 maanden laten slijpen. Ook ben ik een voorstander van vaccineren maar omdat hij al zoveel problemen heeft ben ik bang dat hij doodziek gaat zijn van een vaccinatie. Nu zag ik op een lijst op dit forum dat Wilhelmina DA erg goed is alleen momenteel alleen ‘vaste’ klanten helpt.
  4. Helaas zit het mijn konijntje niet allemaal mee. Hij heeft het Ec parasiet/zere hakjes/traanoog/gebitsproblemen. Hij is dinsdag bij de DA geweest om zijn tand te slijpen (hij heeft nog 1 boventand) waarover ik aan het nadenken ben om die ook te verwijderen. Nu is hij gister bij de trimster geweest en die voelde een bultje onder zijn kin aan de rechter kant (bultje is niet zichtbaar). Ook schudt hij ineens erg veel met zijn voorpoot maar loopt er wel nog op. Ik heb de DA gebeld en we kunnen dinsdag pas terecht. Iemand ervaring met een klein bultje onder kin? Het voelt een beetje als een soort kliertje en zit los. En iemand enig idee waarom hij zo schudt met zijn voorpoot (de beweging die ze vaak maken na het schoonmaken).
  5. Bedankt voor je reactie! Ja en daarom begin ik inderdaad te twijfelen omdat mijn DA wel zei dat de andere tanden goed op elkaar staan. Toevallig heb ik die dierenarts net gevonden en zal ik hun even benaderen 🙂
  6. Mijn konijntje mist helaas zijn ondertand, nu ben ik al bij de DA geweest en komt het tandje helaas niet meer door. Nu staat er een operatie gepland maandag om zijn boven tand eruit te halen. Nu weet ik niet of ik er goed aan doe om alle 3 eruit te halen of alleen zijn ene boventand die recht op het niet meer doorkomende ondertand staat. Ik lees veel over konijnen die alle 4 de tanden missen maar niet 2. Iemand ervaring hiermee en of anders misschien een gespecialiseerde dierenarts hierin?
  7. Wat sneu om dit te lezen, maar fijn dat er iets aan gedaan wordt! Mijn konijntje had dan dit probleem meer rondom zijn oren+ nek. Ik dacht eerst ook aan mijt en naar paar keer een druppel in zijn nek leek het maar niet over te gaan. Inmiddels heb ik hem een druppel gegeven tegen luizen van de dierenarts en is het helemaal weg. Ik weet niet uit je verhaal zeker of dat dit probleem zou oplossen maar wellicht dat dit besproken kan worden met een dierenarts? Succes!
  8. Oh ik had helemaal geen idee dat je dan de bron erbij moest zetten ! Stom. Zal de volgende keer vermelden bedankt voor de tip
  9. bedankt voor je bericht! Heeft jouw konijntje erna nog last van gehad en moest die nog een keer terug? Ik vroeg mij dus inderdaad af of het onder narcose beter is aangezien ik dit op meerdere websites tegenkom:
  10. bedankt voor je reactie! Ja ze hebben mij expres vanavond ingepland zodat ze meteen aan de slag kunnen. Nu las ik op internet inderdaad dat voor de kiezen onder narcose gedaan word maar voor de voortanden indien konijn (meewerkt) gewoon zonder kan en zeggen ze dat het pijnloos is. Nu lees je op het internet natuurlijk wel meer en hoopte ik op mensen hun ervaringen. En ik hoop vooral dat hij geen pijn heeft en gewoon weer kan eten aangezien hij dus ook niet van groenvoer houdt.
  11. Hi hi, Ik las hier een beetje gelijksoorten verhalen. Tot mijn schrik is bij furby (1,5jaar oud) ineens zijn voortanden best groot. Nu lijkt 1 tand ook groter dan de andere? Hij drinkt dus de laatste dagen een stuk minder en ben ik alert geworden en forceerde beetje dat hij wel moest gaan drinken. Eten daarin tegen gaat goed. We gaan vanavond naar de dokter om te slijpen denk ik ? Ik ben een overbezorgde konijnen moeder en heb mij natuurlijk ingelezen in hoe dat gaat. Nu ben ik echter benieuwd naar echte ervaringen. Vooral naar hoe is het bij jou gegaan, was het een erg stressvolle situatie, was het snel klaar, had het konijn pijn, of heb je misschien onder narcose gedaan? Is het daarna goed gebleven of ben je inmiddels paar keer terug gegaan? En zodra het klaar is moest het konijn ervan bijkomen? Mijn konijn heeft het EC parasiet en ik probeer hem zo’n fijn en stressloos leven te geven al lijkt dat makkelijker gezegd dan gedaan.. ook daarnaast heb ik van alles in huis genomen van wilgen takken tot soort appeltakken maar het is gewoon ook geen knaagert. (Hooi daarin tegen eet hij wel). Heeft er iemand wellicht tips voor een kieskeurig konijn om aan iets te knagen en zijn gebit zo goed mogelijk te houden??
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .