Ga naar inhoud

Jamieh

Members
 • Items

  36
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profiel informatie

 • Namen van de konijnen:
  Furby
 • Huisdieren
  Konijn

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Jamieh's prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

 1. Bedankt voor je reactie! Ja en daarom begin ik inderdaad te twijfelen omdat mijn DA wel zei dat de andere tanden goed op elkaar staan. Toevallig heb ik die dierenarts net gevonden en zal ik hun even benaderen 🙂
 2. Mijn konijntje mist helaas zijn ondertand, nu ben ik al bij de DA geweest en komt het tandje helaas niet meer door. Nu staat er een operatie gepland maandag om zijn boven tand eruit te halen. Nu weet ik niet of ik er goed aan doe om alle 3 eruit te halen of alleen zijn ene boventand die recht op het niet meer doorkomende ondertand staat. Ik lees veel over konijnen die alle 4 de tanden missen maar niet 2. Iemand ervaring hiermee en of anders misschien een gespecialiseerde dierenarts hierin?
 3. Wat sneu om dit te lezen, maar fijn dat er iets aan gedaan wordt! Mijn konijntje had dan dit probleem meer rondom zijn oren+ nek. Ik dacht eerst ook aan mijt en naar paar keer een druppel in zijn nek leek het maar niet over te gaan. Inmiddels heb ik hem een druppel gegeven tegen luizen van de dierenarts en is het helemaal weg. Ik weet niet uit je verhaal zeker of dat dit probleem zou oplossen maar wellicht dat dit besproken kan worden met een dierenarts? Succes!
 4. Oh ik had helemaal geen idee dat je dan de bron erbij moest zetten ! Stom. Zal de volgende keer vermelden bedankt voor de tip
 5. bedankt voor je bericht! Heeft jouw konijntje erna nog last van gehad en moest die nog een keer terug? Ik vroeg mij dus inderdaad af of het onder narcose beter is aangezien ik dit op meerdere websites tegenkom:
 6. bedankt voor je reactie! Ja ze hebben mij expres vanavond ingepland zodat ze meteen aan de slag kunnen. Nu las ik op internet inderdaad dat voor de kiezen onder narcose gedaan word maar voor de voortanden indien konijn (meewerkt) gewoon zonder kan en zeggen ze dat het pijnloos is. Nu lees je op het internet natuurlijk wel meer en hoopte ik op mensen hun ervaringen. En ik hoop vooral dat hij geen pijn heeft en gewoon weer kan eten aangezien hij dus ook niet van groenvoer houdt.
 7. Hi hi, Ik las hier een beetje gelijksoorten verhalen. Tot mijn schrik is bij furby (1,5jaar oud) ineens zijn voortanden best groot. Nu lijkt 1 tand ook groter dan de andere? Hij drinkt dus de laatste dagen een stuk minder en ben ik alert geworden en forceerde beetje dat hij wel moest gaan drinken. Eten daarin tegen gaat goed. We gaan vanavond naar de dokter om te slijpen denk ik ? Ik ben een overbezorgde konijnen moeder en heb mij natuurlijk ingelezen in hoe dat gaat. Nu ben ik echter benieuwd naar echte ervaringen. Vooral naar hoe is het bij jou gegaan, was het een erg stressvolle situatie, was het snel klaar, had het konijn pijn, of heb je misschien onder narcose gedaan? Is het daarna goed gebleven of ben je inmiddels paar keer terug gegaan? En zodra het klaar is moest het konijn ervan bijkomen? Mijn konijn heeft het EC parasiet en ik probeer hem zo’n fijn en stressloos leven te geven al lijkt dat makkelijker gezegd dan gedaan.. ook daarnaast heb ik van alles in huis genomen van wilgen takken tot soort appeltakken maar het is gewoon ook geen knaagert. (Hooi daarin tegen eet hij wel). Heeft er iemand wellicht tips voor een kieskeurig konijn om aan iets te knagen en zijn gebit zo goed mogelijk te houden??
 8. Jeetje wat naar zo op je vakantie. Ik had een gelijk soorten situatie maar mijn konijntje at helemaal niks meer ook geen hooi. Dus dat is in ieder geval een beter teken. Wat bij ons hielp : de eerste dagen hebben wij echt alleen maar dwangvoeding gegeven 80ml verdeelt over een dag, eten aanbieden aan het konijn uit je hand, een schuilplek maken waar hij zich kon terug trekken en hier een bakje dwangvoeding+ bakje normale voeding, ook hebben wij de anti stress spray van rabbitcomfort gekocht en vrijwel hierna begon hij weer te eten. Fijn dat de oppas de konijnen kan dwangvoeren en natuurlijk hoop ik dat ze zo snel mogelijk gaan eten !
 9. Super erg bedankt voor je brede uitleg en jouw ervaring te delen! Het is mij inderdaad nu wat meer duidelijk. Het lijkt mij misschien inderdaad een goed idee om hier wat meer informatie over te verzamelen door juist ervaringen te delen dan hetgeen wat je op internet kan vinden. Ik heb mij inderdaad ook rot lopen zoeken en nachten lang onderzoek gedaan of er iets is wat deze vreselijke ziekte zou verhelpen.. ook merk ik dat er veel informatie te vinden is over wat het ec parasiet doet met je konijn en de mediatie die je kan geven maar meer niet. Ook is mij opgevallen dat het voor veel mensen inderdaad een beetje grijs gebied is en of niet bekend mee zijn. Dus een poll zou geweldig zijn. Wellicht dat mensen ook andere vragen hierover hebben die niet op internet te vinden zijn. wat ik in ieder geval al heb gevonden/besproken met meerdere konijnen artsen is de rustgevende spray/airplug van rabbitcomfort voor stressvolle situaties een hoop stress kan schelen bij bijvoorbeeld dierenarts bezoeken en of geluiden in huis. Ik hoop dat door een poll te maken mensen hun ervaringen en tips kunnen delen zodat hopelijk meerdere konijnen hier profijt van krijgen. Nogmaals bedankt !
 10. Jaa precies! Tijdens stressvolle periodes behandel ik hem altijd al van te voren met panacur. Ik was mij echter helemaal niet bekend met dat er een gemiddeld termijn van 3 jaar op staat na de eerste diagnose, jij wel? En inderdaad zo lang het goed gaat, gaat het goed en probeer ik zo lang hij heeft zijn beste jaren te geven. Fijn dat Tara het nog zo goed doet!!
 11. hi, bedankt voor je reactie. Ja gelukkig is het hier niet het geval haha! Ik vraag mij alleen wel af hoe je aan dit gemiddelde komt. Doordat ik zo paniekerig ben over mijn konijn ben ik al bij 4 konijn specialisten geweest en ik heb nergens deze schatting te horen gekregen .. echter heb ik juist te horen gekregen dat konijnen gewoon oud kunnen worden met het Ec parasiet. Misschien doordat wij er vroeg bij waren (hij heeft alleen een vlekje in zijn oog) en direct behandeld? Ik ga er namelijk niet vanuit dat hij nog maar 2 jaar te leven heeft. Ik geef hem vaak om de 2 maanden een weekje panacur.
 12. hi! Hartstikke bedankt voor je berichtje. Wat vervelend om te horen dat jij de zorg voor je konijn misschien ook als ‘teveel’ hebt ervaren en je er nachten niet van hebt kunnen slapen. Aan de andere kant laat het ook heel erg zien de liefde die je hebt voor een dier. Ik ben voornamelijk zo geschrokken van de ziekte EC omdat ik daar helemaal niet bekend mee was. Ik zal proberen er iets luchtiger over te zijn en er soms wat meer op vertrouwen dat het goed gaat. Hopelijk jij ook en kunnen wij gewoon lekkker van onze diertjes genieten!
 13. Ja gelukkig maar! Misschien moet ik mij iets wat minder zorgen gaan maken en soms er gewoon op vertrouwen dat het goed met hem gaat. Wat naar dat bij jullie ook rare metingen verschenen op de weegschaal!
 14. hi! Bedankt voor je bericht. Haha (gelukkig) ben ik dus niet de enige. Die fout maken we niet nog een keer ! 😅
 15. MIJN EXCUUS, Vreselijk om dit te zeggen maar hopelijk scheelt dit voor andere een hoop paniek. Zet de weegschaal op een tafel en geen stoel neer.. hij weegt gewoon 1,8 kilo.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .