Ga naar inhoud

Jonna

Members
  • Items

    326
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Jonna

  1. Op 4-6-2023 om 22:18, Bunnielove zei:

    Ik zou graag in een bakje voor mijn konijn vanalles zaaien.. gras en kruiden enz als het dan klaar is bij mijn konijn zetten dat ze er kan in grazen.. mag gerst, Rogge? En welke nog? Of hebben jullie nog ideeen die ik er in kan zaaien?

    D79FE402-8EC6-4F88-9DC1-6819ACEC0473.jpeg

    Wat een schatje! Je hebt al goede tips gekregen zie ik. Volgensmij kun je op de website hier ook zaden bestellen voor een kruidentuintje voor de konijnen waar van alles voor ze tussen zit. 

     

    Je bent wel van plan om er nog een konijntje bij te nemen hoop ik? 

  2. Op 27-6-2023 om 09:30, evilbunny zei:

    Inderdaad.. ik hoop dat hij toch ergens een zak hooi of reserve eten heeft opengekregen, want anders weet ik niet hoe hij het heeft overleefd. Extra toezicht krijgt hij de komende dagen zeker

    Och jeetje, maar zo blij dat je konijntjes oké zijn! Misschien is het een idee om iets van een camera met zicht op de tuin te plaatsen zodat je er beter zicht op hebt wanneer ze eruit komen en of het oké met ze gaat? Zo zie je maar voor de konijntjes is het geweldig maar lijkt me toch best lastig als je je steeds zo'n zorgen moet maken 😅

  3. 4 uren geleden, bunnyempress zei:

    Jagen zie je vooral als:

    1. Er iets van eten te halen valt (dus probeer dat verspreid te gooien, of twee bakjes of klein beetje gelijk uit de hand, zodat er meer rust is)
    2. Bij verandering van territorium (dus als ze af en toe meer ruimte hebben en dan weer minder ruimte, dan kan er toch weer een dominatie strijd komen)
    3. Aangezien het in het voorjaar begon, wat hebben ze voor verrijking? Misschien helpt het om af en toe wat speelgoed neer te zetten of spelletjes, hebben ze een graafbak? Dan kan de ram zijn energie ergens anders op kwijt. Klieren bij te weinig aandacht is wel echt een konijnen-ding.

    Ja het lijkt erop dat het vooral gebeurt bij momenten van opwinding, dus als ik eraan kom, ze eten geef of ze er even uit mogen. Al kan dat laatste dus ook met het territorium te maken hebben daar had ik nog niet aan gedacht. Het is wel zo dat dit vorig jaar niet gebeurde toen mochten ze ook regelmatig op het gras. Eten krijgen ze hier niet uit bakjes en verspreid ik altijd door het verblijf. Ze hebben een zandbak en best veel verschillende dingen in het verblijf, wat vaker spelletjes of andere uitdaging zou wel kunnen. 

    Thnx ik ga even kijken en in de gaten houden hoe het  nu verder gaat😊

  4. 4 uren geleden, bobbyonthefloor zei:

    Dat doet Bobby ook bij Meike. Echter, loopt Meike er wel weer heen. Ik gooi de brokjes ook door het verblijf op verschillende plekken. Ook het groenvoor verspreidt ik. 

    Bobby rent ook wel achter Meike aan zonder aanleiding. En vervolgens eist Meike gewassen te worden. Ik snap er soms niks van. Als het alleen dit is zou ik mij persoonlijk niet te veel zorgen maken😊

    Ja gister was het even best wel extreem maar ik ga het nu wel in de gaten houden hoe het nu verder gaat. Als het maar af en toe is en ze verder wel gewoom bij elkaar zitten is het misschien niet zo erg, maar heb het idee dat ze de laatste tijd minder vaak samen liggen al kan dat misschien ook door het weer komen

    • Vind ik leuk 1
  5. 2 uren geleden, happy211 zei:

    Ik zou beginnen met wat kleine aanpassingen. Wordt de onrust bijvoorbeeld minder als je ze twee a drie weken niet meer op het gras laat lopen maar ze gewoon altijd in hun eigen verblijf laat? Of op een ander moment, wat gebeurt er al je een week het eten uitspreid of over twee bakjes verdeelt? 

    Denk ook even na over de omgeving. Hebben de buren bijvoorbeeld een nieuw huisdier? Heb je tweedehands spullen van iemand gekregen met geur van een ander konijn eraan? Etc. 

     

    Verander niet te veel tegelijk, want dan is het lastiger om te zien waar het aan lag als het gedrag verbeterd.

    Ik denk niet dat dat verschil gaat maken als ik ze niet meer op het gras doe want in het voorjaar toen het begon liet ik ze er nog niet op. Maar het is ook niet alleen op het gras hij doet het vooral als ik aan kom en ze dus misschien eten krijgen of op de momenten als ik het eten pak (maar dus gister ook op het gras). Ik gooi het altijd verspreid door het verblijf heen en zodra het er ligt gaan ze eten en gaat ie niet meer achter haar aan maar wel voor die tijd. 

  6. Hallo,

     

    Ik heb een gesteriliseerde voedster geschat tussen de 2 en 4 jaar en een gecastreerde ram van ongeveer 2 jaar. Ze zitten nu ongeveer een jaar samen ze zijn in de opvang aan elkaar gekoppeld. Maar sinds dit voorjaar is mijn ram wat feller geworden naar de voedster vooral als ik eten kom brengen dat ie knorrend achter haar aanrend om haar weg te jagen maar ook dat ie is begonnen met af en toe op haar rijden. De laatste tijd is dat rijden niet meer zo maar is het jagen achter haar aan wel erger geworden. Ook soms als ze even op het gras mogen dan is mijn ram een soort opgewonden maar gaat dan achter de voedster aan en ik zie gewoon dat mijn voedster dan bang is voor de ram. Ik ben al met ze naar de dierenarts geweest toen ze hun vaccinatie kregen en dit gedrag ook uitgelegd bij de dierenarts. Hij dacht wel dat ze allebei gezond waren en dat idee heb ik zelf ook wel. Al vraag ik me af hoe uitgebreid hij ze toen onderzocht heeft en hoe konijnkundig die was (de dierenarts die daar werkte die heel konijnkundig was werkte daar helaas niet meer). 

    Wat denken jullie van dit gedrag? Kan ik daar wat mee? Een herkoppeling misschien? Of gewoon zo laten of toch uitgebreider laten onderzoeken bij een andere dierenarts? Ik vind het heel vervelend voor mijn voedster. 

     

    Alvast dank! 

  7. Op 1-5-2023 om 12:14, Myrthee zei:

    En hebben jullie ook een paar plaatsen waar je je konijn kan koppelen ergens in Friesland? 

    Opvang konijnenparadijs heb ik mijn konijntje laten koppelen hele goede ervaring mee😊

    Vragen over het eten en wat het allemaal zou kosten en wat je het beste kan doen als ze terug zouden komen kan je ook bij de opvang stellen. Ze hebben er daar genoeg verstand van. Succes! Lief dat je gaat sparen voor je konijntje 

  8. Beide konijntjes zullen zich sws eenzaam voelen als ze alleen zitten. Dus dat kan er zeker mee te maken hebben. Ik zou zeggen zo snel mogelijk castreren en koppelen die 2, ik hoop dat dat goed gaat anders kun je een opvang contacten. Succes! 

  9. 2 uren geleden, Cheeta26 zei:

    Over die urine kan ik je niks zinnigs vertellen maar mijn kersverse gecastreerde voedster lokte ook dat bromgeluid uit bij mijn ex-ram. Hij ging ook rondjes om haar draaien, rijden en jagen.

     

    Zij was echt rams en hij reageerde daarop. Lente in hun bol.

    Ooh haha ja het zou misschien door de lente kunnen komen, ik hoop het en niet dat er wat anders aan de hand is. Ik dacht altijd dat ze dat brommen deden als ze boos waren maar blijkbaar hoeft dat dus niet😅

  10. @Evee ik zie net dit in de kooi het lijkt op urine (die is de laatste tijd wat donkerder). De laatste tijd poepen ze ook veel meer overal in de kooi maar normaal liggen er niet zulke druppels in de ren. Kan dit met een blaasontsteking te maken hebben of ook door de puberteit dat ze hun geur willen achterlaten? Zonet toen ik kwam ging binkie bromment achter Bella aan rennen dat doet ie normaal ook nooit. 

    Ik heb voor volgende week vrijdag een afspraak bij de dierenarts ook voor de vaccinaties kan het denk je behulpzaam zijn om dan ook urine in te leveren? 

  11. Ach wat sneu dat jou konijntje nu alleen is, als ik het goed begrijp is haar vriendje ingeslapen? Het kan best zijn dat ze zich eenzaam voelt en depressief is en dat haar gedrag daarom ook anders is. Ik lees dat je pas 14 bent en dus niet alles voor het zeggen hebt maar ik zou wel bij je moeder benadrukken dat het belangrijk is om verantwoordelijkheid te nemen voor het geluk van jullie konijntje, en een vriendje en genoeg ruimte hoort daar echt bij.

    Dat lijkt mij op dit moment belangrijker dan een grotere ren voor de kippen bouwen. Twee konijntjes die samen kunnen leven en een eigen plekje hebben.

    • Vind ik leuk 1
  12. Zojuist, Evee zei:

    Dat kan inderdaad met het voorjaar te maken hebben. Maar het kan ook zijn dat er een andere reden is dat de rangorde wat aan het verschuiven is. Gezondheidsproblemen, puberteit, stress of angst. 

    Hmm nu moet ik zeggen dat ik laatst ook al vond dat ie zich wat vreemd gedroeg ineens een soort geluidjes maken en wat onrustig. Een paar dagen geleden schrok die ineens van een beweging die ik maakte waar dat normaal niet zo snel is dat ie zo schrikt 🤔

  13. Mijn lieve o zo onschuldige ram Binkie begint afgelopen week ineens zijn vriendinnetje Bella te berijden.  Ze zitten al een jaar samen en toch ineens dit gedrag. Bella ondergaat het maar als ze het terug wil doen schiet Binkie weg. Kan het met het voorjaar te maken hebben ondanks dat ze beiden gecastreerd zijn? Of kan er een andere reden zijn dat dit gebeurd? Ik heb wel laatst de indeling van de ren veranderd maar dat is alweer een aantal weken geleden. 

  14. Ze kunnen als ze iets  niet leuk vinden ook best hard stampen met hun achterpoten misschien dat je dat hoorde? Als je even googled op konijnengedrag is er veel over te vinden en op YouTube heb je er wat filmpjes over. Het is wel handig de konijnentaal een beetje te leren kennen😊 succes ik hoop dat je ram snel gecastreerd kan worden zodat er een vriendinnetje bij kan! 

  15. Bedankt voor al jullie reacties! 1 van mijn konijnen is heel kieskeurig maar andijvi, ruccola en witlof eet ze wel tot nu toe.

    Dat je andijvi in een krop langer kan bewaren wist ik niet, toen ik googlede op andijvi stond er dat het maar een paar dagen houdbaar was dus had de krop weggegooid🤦‍♀️

    Ik ga kijken met jullie tips en even informeren of het hooi geschikt is voor paarden👍

  16. 34 minuten geleden, Lollie zei:

    Ik heb weleens gehoord dat wat geschikt is voor paarden, ook geschikt is voor konijnen. Daar zou je even naar kunnen informeren.

     

    Bedoel je welke groente veilig is voor konijnen? Daarvoor kun je even op de groentelijst kijken.

     

    https://www.bunnybunch.nl/informatie/groenten-fruit-kruiden-konijnen

     

    Misschien zijn gedroogde groenten ook een optie? Die zijn lang houdbaar.

    Ah oké, thnx dan ga ik daarnaar kijken. Ik denk dat al dat hooi dan wel geschikt is. 

     

    Ik ken de groentelijst indd het gaat mij vooral om groentes die je lang kan bewaren in de koelkast. Ik heb nu te vaak dat ik het dan weg moet gooien en dat vind ik zonde van de groente en van het geld 😅

  17. Herkenbaar probleem. Daarom koop ik geen duur hooi meer of van die kleine zakjes. Ik wil ook gaan kijken of ik bij een boer uit de buurt een baal hooi kan halen kijken of dat goed gegeten word. Dan scheelt het helemaal

  18. Hallo,

     

    Ik wou eens een baal hooi voor de konijnen gaan halen bij een boer uit de buurt. Kijken of ze dat ook lekker vinden. Waar moet ik op letten of het geschikt is voor konijnen? Bij de ene staat een tekst dat er geen sintjacobs kruid in zit (zou dat niet bij alle balen het geval moeten zijn?) De ander is biologisch en weer een ander onbemest (zelfde als biologisch?) en eiwit arm. Wat is nou geschikt voor konijnen? 

    Ook vroeg ik mij af welke groente je lang kan  bewaren die konijnen ook mogen. Ik heb witlof die lusten ze en word goed gegeten maar andere soorten zoals andijvi kan je niet lang bewaren of word niet goed gegeten. Iemand suggesties? Wil niet steeds groente weggooien. 

    Alvast bedankt! 

  19. Ik zou daar ook aan willen toevoegen dat sommige konijnen nooit echt knuffelkonijnen worden. Alleen het zou fijn zijn als die in ieder geval niet meer bang voor je is. Ik heb 1 konijn die wel naar me toe komt en even aan mijn hand wil snuffelen maar niet geaaid wil worden. Mijn andere konijn vind het soms wel fijn om geaaid te worden en gaat er dan echt voor zitten. Omdat mijn ene konijntje dat niet had vond ik het wel leuk als mijn andere konijn wel af en toe een aaltje wou dus daar had ik om gevraagd bij de opvang toen ze gingen koppelen. Of ze eerst konden kijken of er een match gemaakt kon worden met konijntjes die wat tammer waren. Je weet nooit zeker of dat ook een match gaat zijn maar je kan er wel een voorkeur voor aangeven, als je naar de opvang zou gaan. Succes ermee😊

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .