Ga naar inhoud

Katja_teddy

Members
  • Items

    20
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Katja_teddy

  1. Zojuist, Evee zei:

    Bij verminderde weerstand (in dit geval door gebroken bekken) zie je helaas vaak dat andere kwaaltjes opspelen. Snot, EC, dat soort dingen vaak. Heel vervelend. 

    Lastig. Ik denk dat ik toch wel de dierenarts zou bezoeken. Het klinkt niet als dingen die op afstand heel goed beoordeeld kunnen worden. Nog 2 weken afwachten is wel wat lang. Misschien kun je vragen of de dierenarts je kan bellen voor een telefonisch consult, even overleggen waar je goed aan doet zonder dat je direct langs gaat? 

    Teddy is sowieso gevoelig voor luchtweginfecties. De dierenarts zegt altijd dat we eigenlijk een 'pitbull konijntje hebben'. haar luchtwegen zijn niet helemaal in orde (als ik mij niet vergis zijn de luchtwegen kort of smal). ze snurkt daarom ook telkens hard. ik probeer haar hokje daarom ook zoveel mogelijk stofvrij en schoon te houden.

     

    Ik heb inderdaad contact gehad met de assistente van de dierenarts. de dierenarts was bezig met een operatie. ik kon langs komen of een filmpje van het niezen sturen. Maar op een filmpje is het natuurlijk heel lastig te beoordelen wat er aan de hand is. De keuze moet ik natuurlijk zelf maken. het is mijns inziens alleen een beetje wikken en wegen en kiezen tussen twee kwaden.. ik wil gewoon doen wat het beste voor haar is. ik maak me enorm veel zorgen. ik ben ook enorm bang dat de bekken niet hersteld zijn. een operatie is niet mogelijk en dat beangstigd me. ze is echt mijn lieve kleine meisje..

  2. Hallo allemaal,

     

    alvast excuses voor het lange verhaal: Ik maak me weer zorgen over Teddy. Zoals ik in mijn vorige topics al had aangegeven, heeft Teddy haar bekken op twee plekken gebroken. op dit moment zit ze precies 4 weken in een klein hokje (50 bij 30 cm, het is een klein konijn van 1,8/1,9 kilo dus ze kan niet veel bewegen. ze kan zich uitrekken en van de een naar de andere kant hupsen.) Zodoende wordt haar bekken zo min mogelijk belast. Toen ze haar bekken pas had gebroken, ging het eten moeizaam. ze liet de biks liggen. De afgelopen weken leek het echter gelukkig weer goed te gaan met Teddy. we hebben haar andere biks gegeven (weer van SS, maar nu home rabbit ipv adult) en deze at ze wel. ze werd zelfs erg enthousiast van de biks en vloog als het ware op de biks af als ze het kreeg. Ook at ze snoepjes van SS, veel hooi en water. Daarnaast zijn we begonnen met het geven van witlof. ook dit vind ze erg lekker en eet ze op. ook de blindedarm keutels eet ze al een aantal weken weer op (de eerste week liet ze deze liggen).

     

    Omdat het zo goed ging, ben ik gaan minderen met de pijnstilling (novacam). Dit heb ik langzaam afgebouwd. op het begin kreeg ze 2x per dag 0,7 ml. vervolgens zijn we naar 2x per dag 0,6 gegaan en vervolgens naar 2x per dan 0,5/0,6. vervolgens ben ik steeds meer uren tussen de pijnstilling gaan doen. uiteindelijk zat ik op  slechts 0,4/0,5 ml per 24 uur. dit leek prima te gaan. ze was erg levendig, at goed, keutelt goed, etc. De dierarts gaf aan dat de breuk zich binnen 4 tot 6 weken zou kunnen herstellen, mits ze voldoende rust zou hebben. omdat we nu op 4 weken zitten, het goed ging en de pijnstilling nog maar in lage dosering werd gegeven, besloot ik om de pijnstilling te stoppen en te bezien hoe dit zou gaan. Daarnaast weet ik dat de pijnstilling bij konijnen in principe maar 12 uur werkt. aangezien we nu op een lage dosering per 24 uur zaten, ging ik ervan uit dat de pijn zou meevallen. Een andere reden waarom ik de pijnstilling graag wilde stoppen, was omdat Teddy zich steeds beter leek te voelen en zich daardoor steeds wat meer verzette wanneer we haar op wilde tillen voor de medicatie. (het wordt steeds moeilijker om haar voorzichtig op te tillen. ze rent dan telkens weg in het kleine hokje (op en neer), hetgeen natuurlijk ook weer belastend is voor haar bekken. tips over het toedienen van de medicatie zijn niet nodig, we hebben al héél veel geprobeerd. we tillen haar voorzichtig op en doen toedienen van de medicatie met 2 man. 1 houdt haar vast en ondersteunt het kontje en ik hou het mondje open voor de medicatie). In beginsel was het plan om de pijnstilling te stoppen en haar nog twee weken in het kleine hokje te laten en haar bekken optimaal rust te geven en niet meer op te tillen. in week 6 wilde ik terug gaan naar de dierenarts om opnieuw foto's te laten maken. ik wilde het herstel graag de volledige 6 weken de tijd geven. Dit onder meer omdat Teddy veel stress ervaart door (het vervoer naar) de dierenarts. een foto bij 6 weken had dus mijn voorkeur in plaats van een foto bij 4 weken. 

     

    Nu ben ik gisteren dus gestopt met de medicatie en heeft ze vannacht voor de eerste keer haar biks niet opgegeten (terwijl ze hier normaal dus helemaal gek op is).  Wel eet ze de witlof, de snoepjes en hooi (alhoewel het natuurlijk lastig te controleren is hoeveel hooi ze eet). Ze heeft dus enkel de biks niet helemaal opgegeten (van de 12 gram heeft ze zo'n 7 a 8 gram gegeten vannacht. (we geven haar normaal 3x per dag 12 gram, dus verspreid over de dag en afgestemd op haar lichaamsgewicht). Nu weet ik dat het minderen van eten een symptoom van pijn is. Ik heb vanochtend daarom toch maar weer de novacam aan haar gegeven. Ik wilde niet langer wachten omdat ik natuurlijk bang ben dat ze door de pijn minder eet en ze dadelijk misschien weer helemaal zou stoppen met eten. we gingen haar dus weer pijnstilling geven. hierbij ging ze echter knarsetanden. Dit heeft ze in al die 4 weken nooit gedaan met optillen. Ik weet dat knarsetanden een symptoom van pijn is. verder gedraagt ze ze zich normaal. ze is levendig etc. Na de pijnstilling begon ze weer fanatiek te eten. Ook de biks heeft ze bijna opgegeten (nog niet helemaal).

     

    het is lastig te beoordelen waarom ze de biks liet liggen vannacht. door de pijn van haar bekken? of iets anders? wat mij namelijk ook opvalt is dat Teddy erg veel niest. Teddy heeft altijd wel geniest, maar niet veel. nu niest ze veel. Telkens nadat ze gedronken heeft, krijg ze een behoorlijke nies aanval. ook als ze gewoon ligt te slapen moet ze opeens niezen en soms ook tijdens het hooi eten. Maar vooral dus na het drinken. Haar neusje ziet er niet vies uit. Nu ben ik bang dat ze misschien een luchtweginfectie heeft / snot, waardoor ze minder eet? maar dat verklaart mijns inziens niet het knarsetanden als ze opgetild wordt?

     

    Ik weet nu niet zo goed wat ik moet doen. Ik twijfel om toch maar ter controle naar de dierenarts te gaan. we gaan naar een konijnkundige dierenarts. we moeten hierdoor een half uur rijden, hetgeen stressvol is voor Teddy. van de andere kant ben ik bang dat het niet goed is voor haar herstel om nu al naar de dierenarts te gaan. met de foto wordt de bekken belast lijkt me en na de dierenarts is ze altijd wat van slag. als de bekken niet hersteld zijn, moeten we over twee weken weer terug. Ze eet nu door de pijnstilling wel gewoon de biks (ik denk tenminste dat ze het weer gewoon gaat eten als ik de pijnstilling weer 1x per 24 uur ga geven). het niezen zit mij alleen niet lekker. ik ben bang dat wanneer ik te lang wacht, en er sprake zou zijn van snot, dit misschien chronisch gaat worden.. ik heb dus twee opties..

     

    1. naar de dierenarts. we zitten nu precies op 4 weken. ik kan een foto laten maken. er kan dan worden bezien hoe het ervoor staat met de breuk. ook kan naar de longen en het neusje etc. gekeken worden. Het voordeel is dat we weten wat er op dit moment precies met haar is. is sprake van snot wat behandeld moet worden? in hoeverre is de breuk hersteld? en waarom mindert ze met biks eten als ze geen pijnstilling krijgt? hoelang moeten we nog pijnstilling geven? etc.   als blijkt dat sprake is van snot, kan dit natuurlijk behandeld worden en kan wellicht chronisch snot voorkomen worden. het nadeel is dat het veel stress zal opleveren en dat ze mogelijk weer minder goed eet als we terug komen van de dierenarts. Ik wil niet weer moeten beginnen met dwangvoeding. dit is natuurlijk ook niet goed voor haar bekken.  Daarnaast kan ik mij voorstellen dat ze voor een foto een beetje 'uit elkaar getrokken' wordt om een goede foto te kunnen maken. ook dit is wellicht niet goed/ belastend voor de bekken als het nog niet hersteld zou zijn. als de bekken niet geheeld zijn, moeten we daarnaast over twee weken natuurlijk weer terug voor foto's.

     

    2. optie twee: Nog wachten tot week 5/6 en dan de dierenarts bezoeken (dus conform mijn eerste plan.) met pijnstilling eet ze vooralsnog goed. dus als ik elke 24 uur weer wat van pijnstilling geef, zal ze hopelijk gewoon blijven eten. het nadeel is wel dat er dan niet naar het niezen wordt gekeken. 

     

    Ik hoop dat mijn verhaal een beetje duidelijk is en dat iemand advies heeft..

  3. 4 uren geleden, Jamesthebunnybutler zei:

    Nee, ik heb zelf nooit een konijn gehad met een breuk, wel in de opvang gezien. Het is lastig als ze zo gestresst is met de medicatie. Zou ze het toch niet pakken als je het over wat brokjes spuit of door een klein stukje geprakte banaan mengt? Stress is natuurlijk ook niet goed. Brood zou ik niet snel voor kiezen, maar het is een beetje kiezen uit twee kwaden. Ik zou, als het lukt, dan liever voor een stukje witlof of stukje peterselie kiezen waat je het op spuit ook al isnze dat niet gewend. Vaak kunnen ze daar prima tegen. Geraspte wortel kan ook nog als ze daar beter aan gewend is. 

    Over brokjes spuiten en tussen blaadjes basilicum heb ik trouwens al geprobeerd. dit liet ze liggen. 

  4. 4 uren geleden, Jamesthebunnybutler zei:

    Nee, ik heb zelf nooit een konijn gehad met een breuk, wel in de opvang gezien. Het is lastig als ze zo gestresst is met de medicatie. Zou ze het toch niet pakken als je het over wat brokjes spuit of door een klein stukje geprakte banaan mengt? Stress is natuurlijk ook niet goed. Brood zou ik niet snel voor kiezen, maar het is een beetje kiezen uit twee kwaden. Ik zou, als het lukt, dan liever voor een stukje witlof of stukje peterselie kiezen waat je het op spuit ook al isnze dat niet gewend. Vaak kunnen ze daar prima tegen. Geraspte wortel kan ook nog als ze daar beter aan gewend is. 

    We gaan het de komende dagen inderdaad weer eens proberen om de medicatie met een stukje eten aan haar te geven. Gisteravond hebben we de pijnstillers weer toegediend, en dat ging eigenlijk heel erg goed. Ze was niet onder de indruk en verzette zich niet hevig. Ik merk alleen dat ze erg speels begint te worden. Normaal gesproken zou ik dit natuurlijk erg fijn vinden, maar in dit geval is het dubbel. haak bekken zijn gebroken en ze is niet geopereerd. ze heeft kooirust (een klein hok van 50 tot 30 cm, het is een klein konijntje van 1.9 kilo. het is natuurlijk een erg klein oppervlakte, maar omdat ze zelf klein is heeft ze alsnog relatief wat bewegingsruimte.) Ze mag zo min mogelijk bewegen zodat haar bekken herstellen. vandaar dat ze nu in een extra klein hok moet zitten gedurende enkele weken. Omdat de pijnmedicatie aanslaat, begint ze nu wel weer meer te bewegen en speels te worden. ik ben bang dat ze haar bekken nu teveel belast omdat ze door de pijnmedicatie de pijn niet voelt..  en als de breuk zich niet hersteld, dan zijn we natuurlijk verder van huis. een operatie is namelijk niet mogelijk. het is telkens inderdaad kiezen tussen twee kwaden. want pijn is natuurlijk ook niet goed voor haar, omdat ze dan wellicht weer minder gaat eten. 

  5. Quote
    3 minuten geleden, Jamesthebunnybutler zei:

    Ik zou het zelf op een andere manier afbouwen, namelijk de twee doseringen behouden en dan de hoeveelheid per dosis afbouwen. Dit omdat de stofwisseling van konijnen vrij snel is en een pijnstiller na 12 uur ongeveer uitgewerkt is. Als je dan maar 1x per dag gaat geven, is er dus 12 uur lang geen pijnstiller in het lijfje. Je zou per ml kunnen afbouwen, dat doe ik vaak. Kijken hoe het konijn reageert en dan bepalen of je verder wil afbouwen of niet.

    Ik denk zelf dat nu afbouwen wel heel snel is. Persoonlijk zou ik daar denk ik niet voor kiezen. Een botbreuk doet veel pijn en ook langere tijd, dat is niet zomaar over. Bij mensen wordt er ook lang pijnstilling gegeven. Je kan even met de dierenarts overleggen, maar ik zou zeker nog een week, maar ik denk zelfs langer, hoge dosis pijnstiller geven. Denk er ook aan dat konijnen heel taai zijn en weinig tekenen van pijn laten zien, terwijl dat er wel degelijk kan zijn.

    Hoe gaat het verder?

    Bedankt voor je reactie. Heb je het op deze manier ook al eens gedaan met een konijntje met een botbreuk? Mij leek het inderdaad ook vrij snel om meteen af te bouwen naar 1x per 24 uur, maar ik heb eerder nog nooit pijnstilling moeten geven aan Teddy (en ook niet aan mijn vorige konijntje). Ik weet dus niet zo goed wat gebruikelijk is. De assistente gaf aan om de pijnstilling af te bouwen omdat Teddy nogal gestrest is als ze opgetild moet worden voor de pijnstilling. Mijn moeder houdt haar goed vast en ondersteunt haar kont en achterpoten goed, zonder veel druk te zetten. Dus met de bekken en de achterpoten kan ze niet veel bewegen. Wel is ze vaak een tijdje van slag na de pijnstilling. soms duurt het maar 3 minuten, maar soms ook een dik half uur.  Als ik de pijnstilling heb toegediend, heb ik niet het gevoel dat het na 12 uur slecht met haar gaat. in tegendeel zelfs, soms zit ze na 12 uur lekker te eten en zich te wassen en heb ik juist het gevoel dat het goed gaat.  elf was ik daarom aan het denken om de medicatie af te bouwen, in die zin dat ik het bijvoorbeeld om de 16 uur geef. zodat ze dus minder vaak opgetild hoeft te worden, ze minder vaak met deze stress zit en haar bekken wat minder vaak belast worden. Ook ben ik aan het overwegen om het de volgende keer op een stukje brood aan te bieden. Zoals ik in mijn vorige topic al aan had gegeven, durfde ik dit eerst niet te doen omdat Teddy diarree had (en brood juist diarree kan veroorzaken). Ik verwacht dat ik de pijnstilling nog enkele weken kom aan het geven. En ik weet dus ook niet of het dan verstandig is om gedurende enkele weken elke dag de medicatie op brood aan te bieden. daarnaast weet ik niet eens of ze dit zal opeten, aangezien ze een hele kieskeurige eter is. Het is en blijft lastig.. ik wil doen wat het beste voor haar is.

     

  6. Hallo, Ik heb een vraag voor de mensen die wel eens pijnstilling aan een konijn hebben moeten geven, en dan vooral aan degene die dit hebben gedaan vanwege een konijn die een breuk had. hoelang heeft het konijn 2x per dag de pijnstilling gekregen? wanneer zijn jullie begonnen met het afbouwen van de pijnstilling naar 1x per dag? en wanneer zijn jullie in zijn geheel gestopt met het geven van de pijnstilling? Mijn konijntje krijgt op dit moment novacam. Ze weegt 1.9 kilo en krijgt om de 12 uur 0.7 mg pijnstilling. Ze krijgt dit omdat haar bekken op twee plaatsen zijn gebroken. Op dit moment geef ik het dus twee keer per dag, maar de assistente van de dierenarts gaf aan dat ik eens kan proberen om het af te bouwen. Dus 1x per dag 0,7 mg pijnstilling geven (dus om de 24 uur). 

     

    Als achtergrond informatie: Ze heeft haar bekken in de nacht van 14 op 15 december gebroken. Ze heeft van 15 december tot 16 december bij de dierenarts gelogeerd en heeft daar beide dagen middels een spuit de pijnstilling gekregen. Sinds ze thuis is krijgt ze van ons 2x per dag novacam. toen ze thuis kwam had ze diarree, maar dit heeft zij nu gelukkig al twee dagen niet meer. De keutels beginnen nu steeds groter te worden. wel eet ze nog steeds niet optimaal. op snoepjes reageert ze sinds gisteren wel weer erg enthousiast en ik zie haar regelmatig hooi eten. Van de biks eet ze momenteel nog niet heel erg veel (circa 15 gram per dag).

     

    Alvast bedankt!

  7. Ik heb inderdaad ook geprobeerd om haar in de kooi beet te houden. Aangezien ze nu een klein hokje heeft, dacht ik dat dit misschien wel zou lukken. maar helaas verzet ze zich hevig. Uiteindelijk heeft mijn moeder haar opgetild en vastgehouden tegen haar lichaam aan. Een buurvrouw van ons, die zelf als assistente werkt bij een dierenarts, heeft de medicatie bij haar toegediend. (ook zij had trouwens eerst geprobeerd om het in het hokje aan haar te geven, maar dit ging niet). Gelukkig spartelde ze weinig. alleen met haar hoofdje bewoog ze soms weg, wat ook logisch is denk ik. Ik zal vanavond weer eerst proberen om het in het hokje aan haar te geven. Het is een klein dun spuitje. ze hoeft ook maar een kleine hoeveelheid telkens te krijgen (0.7 ml). dus hopelijk laat ze het een dezer dagen op deze manier toe. Mocht dat niet lukken, dan zullen we het op dezelfde manier aanpakken als vanochtend.

  8. Ik heb geprobeerd om het haar op een lepeltje aan te bieden, tussen blaadjes basilicum en ook met science selective brokjes.. ze wil er niks van weten. Inmiddels ben ik al ruim 2 uur verder... ze is heel kieskeurig met eten als iets nieuw is. ze moet nu ook nog eens 2x per dag (om de 12 uur) haar pijnstillers. en ik wil haar natuurlijk zo snel mogelijk de pijnstilling geven. misschien moet ik haar dan toch maar in een handdoek wikkelen en heel haar goed vasthouden zodat ze zo min mogelijk met haar bekken kan bewegen,

  9. 14 minuten geleden, Kolino zei:

    Ik zou in dit geval kijken of je het op of tussen 2 blaadjes basilicum kunt doen. Die 2 blaadjes zijn niet zo erg als ze geen groenvoer gewend is. Banaan zou ik niet doen als ze al last van haar darmen heeft. Sommige medicatie vinden konijnen wel lekker en lebberen ze zelfstandig uit een spuitje, dat kun je ook proberen, maar ik zou niet forceren. Krijgt ze ook pijnstilling? Want je hebt het over antibiotica, maar die doen niks tegen pijn.

    Bedankt voor je reactie. Ik bedoel inderdaad pijnstilling (antibiotica was een foute woordkeuze). Ik ga morgen vroeg inderdaad eens proberen of ze het zelfstandig uit het spuitje wilt nemen, maar ik vrees van niet. Als ik het tussen blaasjes basilicum doe, dan denk ik dat het eraf druipt, toch? 

  10. Hallo, Helaas heeft mijn konijntje een gebroken bekken nadat ze een ongelukkige sprong heeft gemaakt en met haar poot is blijven haken. Aangezien dit niet geopereerd kan worden, moet ze een aantal weken kooirust hebben. Ze moet nu enkele weken in een klein hok doorbrengen, zodat ze niet veel kan bewegen en zodat de botbreuk zich kan herstellen. Ook moet ze natuurlijk antibiotica tegen de pijn krijgen. Helaas weet ik niet zo goed hoe ik dit moet aanpakken. Ik was van plan om de medicatie op een klein stukje brood te doen. Dus om de medicatie in het brood te laten trekken en het vervolgens te geven. Helaas heeft ze vandaag (voor de eerste keer) last van diarree. Op verschillende pagina's heb ik gelezen dat het dan niet verstandig is om brood te geven (aangezien brood juist diarree kan veroorzaken). Ook is mijn konijn niet gewend om groenvoer te eten. Wij geven haar altijd veel hooi, water en sciene selective biks. Om nu opeens met groenvoer te beginnen, bijvoorbeeld met een prakje van bananen gemixt met de medicatie, terwijl ze diarree heeft en niet gewend is om dit te eten, lijkt mij ook niet heel erg verstandig. Daarnaast stribbelt ze hard tegen als je haar wil dwangvoeren en/of via een spuitje de medicatie wil geven. Als ze zich gaat verzetten, is dit natuurlijk ook niet goed voor haar bekken en voor haar herstel. Ze moet voldoende rust hebben. Heeft iemand misschien tips voor mij hoe ik dit het beste aan kan pakken?  

     

  11. 1 minuut geleden, Miekmoek zei:

    Ik zat m'n foto's door te speuren, maar kan niet echt een goede foto vinden waarop het duidelijk te zien is. Dit is de beste, maar al wel een paar dagen later in de rui en is dus al groter geworden;

    Screenshot_20220414-234247_Gallery.thumb.jpg.5a6941985e582b606c2f7f3de5f50572.jpg

     

    Terwijl het er echt heel anders uitziet bij m'n ram als hij in de rui is;

    Screenshot_20220414-234131_Gallery.thumb.jpg.85e53ed48ec4e9482ea3ea4bba4fa6bb.jpg

    Hij behoudt juist zo'n pluk middenop z'n koppetje 😂

    Dat lijkt inderdaad op wat Teddy nu heeft! Bedankt voor het doorsturen van de foto’s! En wat een leuke konijntjes!

  12. 2 minuten geleden, Miekmoek zei:

    Voor mij ziet er wel uit als de rui, mijn voedster heeft ook echt altijd zo'n plekje op haar neus in de rui die dan verloop van tijd steeds groter wordt. Het ziet er echt precies hetzelfde uit als op jouw foto's. Maar als je het niet vertrouwd dan is het altijd goed om even naar de dierenarts te gaan! 

     

    Aangezien je konijn pas 3,5 maanden is, gok ik dat je net nieuw in de konijnen wereld zit? Er zijn heel veel leuke en informatieve artikelen op BunnyBunch die mij afgelopen jaar heel erg hebben geholpen met mijn eigen nieuwe konijnen! 

     

    Zoals;

    https://www.bunnybunch.nl/informatie/tips-voor-beginnen-aan-konijnen

    https://www.bunnybunch.nl/informatie/binnenkonijnen-konijnen-houden-in-huis

    https://www.bunnybunch.nl/informatie/voeding-van-een-konijn

     

    Veel plezier op BunnyBunch en als je nog meer vragen, maak er gerust een nieuw topic voor! 

    Bedankt voor je reactie! Wat fijn om te horen dat het er hetzelfde uitziet als bij jouw voedster tijdens de rui. Dat stelt me wel enigszins gerust!

     

    Verder bedankt voor de tip! Teddy heb ik nu inderdaad pas 6 weken, maar eerder heb ik ook altijd een dwergkonijntje gehad die ouder dan 10 jaar is geworden. Dus ik ben niet helemaal nieuw in de konijnenwereld. Wel is het natuurlijk altijd leuk en leerzaam om wat artikelen te lezen!

  13. 1 minuut geleden, happy211 zei:

    Mijn voedster had vorig jaar ook een kaal plekje, waar verder ook niet echt schilfers bij zaten. Eerst even aangekeken, maar het ging niet vanzelf over, dus mee naar de dierenarts geweest. Die kon onder de microscoop ook geen duidelijk oorzaak vinden, maar had toen wel een zalfje gekregen om te helpen met herstel. Toen was het na een weekje zalven over en begonnen de haartjes terug te groeien.  

     

    Ik zou dus inderdaad wel aanraden om het even na te laten kijken, soms kan een zalfje net dat extra beetje helpen dat het daarna gewoon over is.

    Bedankt voor je reactie! Wat fijn dat het bij jouw voedster opgelost is geworden met een zalfje. Begon het bij jouw voedster ook met een klein plekje dat steeds wat groter werd? En wat voor een zalfje had de dierenarts voorgeschreven?

  14. 2 minuten geleden, Deeskuh88 zei:

    Ik vind het heel lastig om te zien of het werkelijk om een kaal plekje gaat zoals je omschrijft, of dat het een plekje is met een kortere vacht. In dat laatste geval is het waarschijnlijk door vachtwisseling en dus de rui. Ik zou me er niet snel druk om maken in elk geval, maar een foto sturen ter observatie kan nooit kwaad natuurlijk. 

     

    Verder sluit ik me ook aan bij Marjolein (ook al is dat ongevraagd advies). Zie het als een bonus 😉 Een ren om het hok is natuurlijk al heel goed. Een konijn moet ongeveer 2m2 aaneengesloten ruimte hebben en met een hok alleen voldoe je daar nooit aan. Tenzij je een gigantisch zelfgemaakt hok hebt dan. Een ren aan het hok is dan een ideale optie. Als je thuis bent en het konijntje loopt los, kunnen losse renpanelen worden opgeborgen en worden teruggezet zodra ze terug moet in haar 'hok'. Opsluiten in alleen een hok is nooit een goed idee in elk geval, daar kan ze ook vervelende eigenschappen mee ontwikkelen zoals hoknijd. In dat geval is het konijntje niet agressief, maar zijn wij mensen niet in staat om te voldoen aan de eerste levensbehoeften van het dier.

    Bedankt voor je reactie! Het is inderdaad geen kaal plekje maar de haartjes zijn heel erg kort. Ik hoop inderdaad dat het gewoon van de rui is. Daarnaast ook bedankt voor het advies! 

  15. 4 minuten geleden, Marjoleink zei:

    Vermoedelijk zit ze dan in haar hok op het moment dat ze het meest actief is. Een hok is eigenlijk altijd te klein, plus dat het wisselen van ruimte onrust kan geven. Dat maakt tralieknagen wel een reële mogelijkheid. Heb je niet de mogelijkheid om een ren aan het hok vast te maken, zodat ze dag en nacht de ruimte heeft?

    Dat is niet het antwoord op je vraag, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik dat niet heb. Misschien mag je de foto naar je dierenarts sturen?

    Bedankt voor je reactie en je advies! Ze zit het snachts inderdaad in haar hok en overdag loopt ze een aantal uren los. We hebben een hek aan haar hok gevestigd met veel ruimte en een heel speelparadijs waar ze overdag rond kan lopen. Het hok is overigens best groot en het is een klein konijntje (900 gram). Ik zie haar eigenlijk vrijwel nooit tralie knagen, dus het lijkt mij sterk dat dat het is.. maar ik hou de mogelijkheid toch in mijn achterhoofd. Daarnaast ben ik inderdaad van plan om even contact op te gaan nemen met de dierenarts. Verder is ze gewoon heel vrolijk en lijkt ze nergens last van te hebben (geen pijn of overmatig krabben ofzo).

  16. 2 minuten geleden, Kolino zei:

    Ik denk bij dat soort plekjes altijd aan een tralie knager. Zou dat kunnen?

    Bedankt voor je reactie! Dat denk ik zelf niet.. ik zie haar vrijwel nooit aan de tralie van haar hok knagen. Ze zit in een hok in de woonkamer. Daarnaast loopt ze elke dag een aantal uren rond. Wat ze het snachts doet, weet ik natuurlijk niet..

  17. Hallo,

     

    onlangs heb ik een dwergkonijntje gekocht, Teddy. Ze is nu ongeveer 3.5 maanden oud.  Sinds een aantal dagen heeft Teddy een kaal plekje op de neus. Het begon met een klein plekje, maar het is steeds groter geworden. Eerst dacht ik dat dit vanwege de rui komt. Ik zie geen schilvers. Bijgevoegd een foto. Heeft iemand dit ook al eens bij zijn of haar konijn gezien? Is dit waarschijnlijk vanwege de rui?
     

    alvast bedankt!

    E6BAD30F-A3D0-4C61-985C-265B956EBEF7.jpeg

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .