Ga naar inhoud

Amber D

Members
  • Items

    5
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Amber D's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

  1. Nieuwe update van Amber. We zijn inmiddels een goede week verder na de operatie. Amber bleek een tumor van 3 cm in de baarmoeder te hebben, deze zat ook nog voor een deel vast aan de darm. Ze is sinds afgelopen vrijdag weer thuis. Het gaat op zich goed maar het is goed te merken dat ze een pittige operatie heeft gehad. Ze slaapt veel en is erg rustig. Ze heeft sinds maandag wel weer veel trek in eten behalve brokken. We hebben inmiddels vijf verschillende soorten geprobeerd maar niets eet ze. Hooi eet ze prima. Groenten, fruit, snackbroodjes en sticks van science selective eet ze ook goed. Gisteren zijn we voor controle bij de dierenarts geweest. De maag is nog te groot. Verder is alles goed. Volgende week woensdag moeten we opnieuw voor controle van de maag en het gebit. Ik hoop dat ze toch snel weer brokjes gaat eten en weer wat meer in beweging komt.
  2. Ja, dierenarts is echt een topper. Evenals de nazorg.
  3. Update over Amber. We hebben twee heftige dagen achter de rug met haar. Maandag dierenarts gebeld maar zat voor de hele week al vol dus konden we niet terecht. Ze at nog dus we moesten het nog maar even aankijken. De dierenarts waar ze vorige week dinsdag is geweest nog gebeld. Die gaf aan dat het gebit volledig was gecontroleerd en op vier kleine haakjes na helemaal goed was. Dinsdagavond ging het ineens helemaal mis. Ze at bijna niets meer en lag alleen nog maar. Vanmorgen konden we meteen terecht bij een andere dierenarts. Na onderzoek en röntgenfoto bleek dat ze veel gas in de buik had en dat er witte plekjes in de baarmoeder te zien waren. Advies van de dierenarts was de maag leeg te maken en de baarmoeder en alles te verwijderen. Dit hebben we laten doen. Anders zou ze sowieso dood gaan. Hij heeft ook het gebit nog gecheckt en wat blijkt……er zaten nog twee scherpe haken achterin haar bekje. Arm beestje! Deze heeft hij ook verwijderd. Ze is goed uit de narcose gekomen en de operatie is goed gegaan. Nu blijft ze nog even voor de nazorg bij de dierenarts. Nog even duimen dat ze de komende dagen goed doorkomt en alles weer oppakt.
  4. Hoi, mijn konijn heet Amber en is bijna 4,5 jaar. Het is een hangoor. Sinds juli vorig jaar heeft ze gebitsproblemen. Toen ook begrepen dat een hangoor hier gevoeliger voor is omdat ze minder ruimte in de bek hebben dan een konijn met staande oren. Elke drie maanden moeten we naar de dierenarts om de haakjes te laten verwijderen. Over het algemeen eet ze daarna weer normaal. Sinds vorige week zondag eet ze geen brokken meer. Heel af en toe een klein hapje. Hooi, groente, snoepjes en fruit eet ze wel. Afgelopen dinsdag is ze weer bij de dierenarts geweest en zijn er weer haakjes verwijderd. Helaas eet ze nu nog steeds geen brokjes. Ze is verder wel heel opgewekt en rent ze lekker de kamer door en zo. Keutels zijn nog goed maar wel iets minder dan anders. Ze heeft altijd SS gehad maar ben nu andere brokjes aan het proberen. Tot nu toe geen succes. Zo lastig als een konijntje niet eet zoals ze altijd doet. Morgen nog even andere brokjes proberen en anders maandag maar weer naar de dierenarts.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .