Ga naar inhoud

Steven Wouters

Members
  • Items

    19
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Steven Wouters

  1. Zoals ik hier al vermeld heb gaat het zeer goed met barry zijn zindelijkheid. Geen enkel plasje meer in huis of op de sofa! Prachtig! 

    Barry is ook zeer hard op zijn gemak. Elke avond ligt hij dan ook lelker knus bij me in de sofa, vaak ligt hij ook te chillen op mijn schoot.

    Soms denk ik dat Barry denkt dat gij een papegaai is want hij klimt zelfs op mijn schouder als ik in de sofa hang. Dan legt hij zich rustig neer, half op de sofarand half op mij. Schouder. 

     

    Maar nu merk ik de laatste week dat barry (ondanks hij niet meer in de sofa geplast heeft) hij al wel enkele keren op mij geplast heeft. Dit is telkens als hij er ontspannen bij ligt dus ik ben er niet zeker van dat hij dit doet uit dominantie of juist omdat hij zo ontspannen is en het niet beseft ?

    Wat denken jullie?!

  2. 19 hours ago zei JokeC:

    Wat een geweldig nieuws, joh! Meestal duurt het wel even voor de hormonen uit het konijnenlijf tot bedaren gekomen zijn na een castratie en hij o.a. niet meer zo fanatiek zijn territorium wil afzetten met zijn plasjes en keutels. Je boft maar met Barry. 👍 Hij blijft nog 2 weken vruchtbaar, maar aangezien hij nog geen vriendinnetje heeft, hoef je je daar nu geen zorgen om te maken. Krijgt hij nog wel een vriendinnetje, want dat is wel het beste voor een groepsdier als een konijn. Hij heeft warmte, bescherming, steun en hulp nodig van een konijn, mensen zijn daar echt geen vervanging voor. Denk je erover na, alsjeblieft? Voo

  3. Zo zo, 

    Sinds vrijdag is barry weer thuis. Hij heeft weinig tot geen last gehad van de castratie, in tegendeel...

     

    Vanaf het begin is het duidelijk dat Barry er mee geholpen is. Hij is veel rustiger, liever en gezelliger. Daarnaast is het me ook opgevallen dat de toilettraining veel beter gaat. Barry heeft amper op de sofa gekeuteld. En als het er eens eentje was, dan leek het per ongeluk. Plasjes gaan plots ook steeds vaker in het toilet. Hoewel ik dit weekend wel 2 plasjes heb mogen ontvangen. Hij lag op mijn schoot, heel ontspannen.

    2 andere broeken maar een propere sofa later. 😅

    Hoewel Barry het al erg goed deed is hij nu echt een kanjer! 

    • Vind ik leuk 2
  4. Graag deel ik hier even een verhaal over barry dit plots niet meer at. 

    Ik vertel het graag omdat ik denk dat ik andere mensen en konijntjes hiermee kan helpen.

     

    Barry is een goede eter, de hoeveelheid eten die hij krijgt is bijna altijd op binnen de 24uur. Barry heeft de gewoonte zijn bakje in 2-3 keer leeg te eten. 

     

    Maar enkele dagen geleden merkte ik dat zijn bakje briks 's ochtens niet leeg was, ik werd niet meteen ongerust maar toen er s'avonds nog niets uit zijn bakje was begon ik me toch vragen te stellen. 

    De volgende ochtend was barry zijn bakje nog steeds onaangeroerd. 

     

    Toen begon ik mij zorgen te maken, is barry ziek? Heeft hij misschien haakjes? Komt het door het warmere weer? Ik wist niet wat het kon zijn. 

    Barry had ook amper gekeutelt en als er keutels waren waren ze erg klein. Ook begon barry zijn zen helemaal af te likken... 

     

    Tot ik die avond zag dat Barry ging drinken,..

    Er kwam namelijk geen water uit zijn drinkfles. En toen 'viel mijn frank'... misschien had barry gewoon zo'n dorst dat hij geen eetlust meer had? 

     

    Ik verschoonde en vulde zijn flesje en gaf het terug.

    Meteen begon hij te drinken, en veel! 

    Diezelfde avond nog begon barry gewoon terug te eten! Wat een opluchting!

     

    Barry gelukkig, ik gelukkig!

     

     

     

     

  5. Dan kloppen da verhalen dat het een dure dierenarts is dus wel. Echter betaal ik liever wat meer, dan  ben ik gerust en zeker dat hij goed zal worden geholpen. Barry gaat er ook een nachtje blijven omdat ik die zelfde dag hem niet meer kan komen halen ivm werk. 

    • Vind ik leuk 3
  6. Bij deze kan ik jullie vertellen dat Barry onder het mes gaat. Ik heb een afspraak gemaakt bij een konijndeskundige dierenartsen praktijk waarvan ik weet dat ze erg goed en diervriendelijk zijn (maar naar het schijnt wel aan de dure kant) 

    Donderdag krijgt Barry zijn castratie.

    Het zal een 111,40 euro kosten (all-in) is dit effectief duur of eerder een

     gemiddelde prijs? 

    • Vind ik leuk 2
  7. Even een raar verhaal en een vraag.

     

    Barry (11maanden) vertoont sinds een week zeer sterk paar gedrag.

     

    Het begon toen ik bij hem op de mat zat. Hij kwam veel snuffelen aan mijn armen en vooral elleboogbholte. Ook wrijven met zijn kaken/kin en 'bromment' rondjes lopen. En ja hoor natuurlijk duurde het niet lang tot hij begon te rijden..

     

    Wanneer ik met hem in de sofa zit doet hij tegenwoordige niet veel anders dan maar te proberen rijden op mijn onderarm/elleboog. Soms geef hij ook kleintje beetjes. 

    Aangezien ik de castratie nog moet gebeuren begon ik even te zoeken wat ik momentueel kon doen om het rijgedrag te verminderen of te verhelpen. Zo las ik heel wat suggesties waaronder sommige mensen zeiden om het konijn gewoon even zijn gang te laten gaan omdat dit natuurlijk zijn natuurlijke drift is. Het was voor mij een raar idee om dit toe te laten maar misschien wel een tijdelijke oplossing.

     

    Maar daarstraks.. Barry begon weer te rijden ik probeerde hem te laten doen en het te negeren. Tot hij plots wat harder door beet een (piep?) Geluid maakte. Vervolgens liet hij zich van m'n arm vallen. Ik leek even naar mijn arm en merkte dat hij toch best hard had gebeten.. maar nog vreemder om op te merken was dat er effectief een kwakje op m'n onderarm lag. Volgens mij is Barry voor het eerst klaar gekomen 😳.

     

    Nu goed en wel..ik wil veel voor mijn konijn doet maar dit gaat me toch net iets te ver...

     

    Welke tips hebben jullie om Barry  te helpen? Zoals ik eerder al zei is een vrouwtje helaas geen optie. De castratie komt nog. Ik las om een knuffelbeer als rij vriendje te geven maar ik ben bang dat barry deze stuk maakt,op eet,.. 

  8. Hoi terug!

     

    Ondertussen is de bedekking uit de kooi gegaan en ligt er enkel wat in het (onder tussen grotere) toilet. 

    Ik merk dat het alwat beter gaat. Jet keutelen in de kooi is minder tot soms niets geworden. Het plassen doet Barry voortaan allemaal in zijn toilet als hij in zijn kooi zit.

     

    Ik merk dat wanneer Barry uit zijn kooi is hij constant de neiging heeft om op de sofa te springen en daar zijn territorium af te bakenen, ik heb doeken in de sofa gelegt. Maar hierop doet hij geregeld plasje en keutels. Sosm gaat hij naar zijn toilet

    Om te plassen merk ik.

    Daarom heb Ondertussen een ren gekocht (6panelen van 90bx60h) maar als ik deze plaats heb ik zelf nog weinig wandelruimte in mijn appartementje 😅.  Dus ik heb besloten om deze voor mijn sofa te plaatsen, zo is de sofa veilig en heeft Barry veel ruimte). Het is namelijk zo dat Barry eigenlijk nooit op de vloer of vloerkleed iets gedaan heeft. Tot (erg toevallig) vandaag wel enkele keutels, barry heeft op het moment wel een grote paar drift maar hierover vertel ik in een ander topic nog wel meer. 

     

     

  9. Oei, 

    Door deze reacties voel ik me een slecht baasje. De kooi van barry is 120x50 en dat is ook waarom ik hem er voldoende uit laat. Ik besef zelf dat het niet ideaal is, maar ik ga er vanuit dat het ook niet schadelijk is. als ik het gedrag van barry observeer kan ik met zeggen dat barry een gelukkig konijn is. 

    Waarschijnlijk koop ik in de toekomst nog een ren en mat zodat barry ook wat meer ruimte heeft als ik niet thuis ben.

     

    Verder heeft mijn opzoekwerk voor ik barry kocht  er voor gezorgd dat ik gerust was in het feit dat barry niet eenzaam zou worden omdat hij in huis woont. Deze informatie is mij ook bevestigd geweest door 3verschillende (erkende) fokkers.

  10. Bedankt alvast voor de tips,

    Het idee om een tijdje geen bodembedekking te doen in de kooi heb ik overwogen maar dan zou de bodem uit een stuk plastiek bestaan, hierbij vroeg ik me af of dit wel aangenaam is voor Barry. Qua temperatuur moet dit wel te doen zijn want barry is een binnenkonijn. 

     

    Verder ben ik er al wel uit dat er geen dame bij barry komt, hiervoor zou de kooi te klein zijn. En in het weekend heeft barry altijd 3 dagen gezelschap van de poes van mijn vriendin, euuh de kat. 

  11. 4 minuten geleden zei happy211:

    De castratie zal waarschijnlijk wel helpen met de zindelijkheid, ongecastreerde rammen zijn veel te veel bezig hun territorium af te bakenen om goed zindelijk te worden.

    Heb je dit artikel al gelezen? Hier staan veel tips in hoe je het het beste kunt aanpakken. https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnen-zindelijk-maken

    Ja dit artikel had ik reeds gelezen voor ik barry adopteerde. Echter merk ik nu wel dat ik een deeltje verkeerd gelezen had. Ik dacht dat barry de leeftijd had waarbij ik hem het meest makkelijk zindelijk kon maken. Maar nu merk ik dat hij de leeftijd heeft waarop hij het Minst makkelijk zindelijk te maken is 😅

    Ik bestel alvast een portie geduld voor mijn verjaardag! 

  12. Beste forumleden.

     

    Sinds enkele weken heb ik het prachtige konijntje Barry geadopteerd. Barry is een 10maanden oud nederlands hangoor rammetje. 

    Ik heb mezelf voorgenomen om te proberen om Barry zindelijk te maken. Dit zou ik graag voor elkaar krijgen omdat hij  zowel in de voormiddag als in de avond vrij door huis loopt. Ik heb mezelf reeds een hoektoilet je aangeschaft en ik probeer hier elk keuteltje en plasje in te doen. Maar barry is best slordig (of bakend nog graag zijn territorium af)  De eerste week had ik hennepvezel in zijn kooi gedaan als bodembedekking, maar aangezien dit vrij prijzig is heb ik in de 2de week gekozen voor houtkorrels. Hierin zijn de keutels erg goed te zien maar minder makkelijk om er tussen uit te vissen. Als ik het zo bekijk ben ik elke dag wel een half uur keuteltjes aan het rapen om naar het toiletje te verplaatsen. In het toilet heb ik nog steeds de hennepvezel ligge.

     

    Nu weet ik van mezelf dat ik niet zo erg geduldig ben en daardoor begon ik me af te vragen of ik geen 'verloren' moeite aan het doen ben. 

    Verder ben ik nog van  plan om Barry binne enkele weken te laten Casteren. Ik vroeg mee af of het misschien makkelijker was om een gecastreerd konijntje zindelijk te maken dan een niet gecastreerd?

     

    Natuurlijk geef ik de training nog niet op, want barry verdiend het beste. Maar elke dag keutels rapen en zoeken in de sofa, en dagelijks dekentjes uitwassen omdat barry er op plaste gaat me uiteindelijk toch wat te veel worden. 

     

    Groeten Steven.

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .